شناسهٔ خبر: 6044423 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه فرهیختگان-قدیمی | لینک خبر

ظریف برای آخرین رایزنی‌ها به تهران آمد

رفت و آمدهای دیپلماتیک در هتل کوبورگ

صاحب‌خبر -

هتل پله کوبورگ وین دیروز محله برو و بیا بود. وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 دائم در این هتل در رفت و آمد بودند. آنها که وارد شدند مقامات ارشد عضو گروه 1+5 بودند و وزرای خارجه ایران و فرانسه هم جزء نفراتی بودند که دیشب این هتل را ترک کردند؛ البته به‌طور موقت و صرفا برای آخرین رایزنی‌ها. وزرای خارجه عضو گروه 1+5 برای آخرین دور مذاکرات هسته‌ای ایران به‌منظور دستیابی به توافق جامع و نهایی دیروز یک به یک خود را به وین رساندند. از میان شش کشور عضو گروه 1+5 جان کری و لوان فابیوس وزرای خارجه آمریکا و فرانسه جزء اولین نفراتی بودند که به وین آمده بودند و دیروز در ادامه رفت و آمدها ابتدا فدریکا موگرینی وارد هتل کوبورگ شد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از توقف خودرواش مقابل هتل، خود را به جمع خبرنگاران رساند و با بیان اینکه دستیابی به توافق دور از دسترس نیست، گفت: «نسبت به موفقیت مذاکرات بسیار خوشبین هستم. اگر طرفین اراده محکمی داشته باشند به چنین توافقی خواهیم رسید.»
او همچنین درباره زمان دستیابی به توافق هم گفت: «بگذارید فعلا به مهلت زمانی مقرر (دهم تیر) پایبند باشیم ولی ممکن است نیاز به انعطاف باشد، مانند انعطافی که در ماه آوریل در سوئیس نیاز داشتیم.» معاون وزیر خارجه چین دومین مقامی بود که دیروز وارد هتل شد.
لی بائودونگ در این دور از مذاکرات به نمایندگی از وزیر خارجه چین حضور دارد. او نیز پیش از ورود به هتل در جمع خبرنگاران حاضر شد و ابراز امیدواری کرد که همه طرف‌ها اراده سیاسی محکمی نشان دهند تا توافق جامع حاصل شود. فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس سومین وزیری بود که دیروز وارد هتل شد و در بدو ورود اعلام کرد برای رسیدن به توافق چالش‌های بزرگی وجود دارد که درصورت تمایل به دستیابی به توافق باید حل شود. او همچنین درباره احتمال تمدید مذاکرات گفت: «در صورت نیاز این مذاکرات چندروز تمدید خواهد شد.» در ادامه این رفت و آمدها، فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان آخرین وزیر بود که بدون روبه‌رو شدن با خبرنگاران از در پشت وارد هتل شد.
وزرای خارجه عضو گروه 1+5 در حالی یک به یک وارد هتل می‌شدند که ظریف و کری پشت درهای بسته برای سومین‌بار طی دو روز گذشته با یکدیگر مذاکره می‌کردند. در پایان این دیدار، خبری به سرعت در رسانه‌ها منعکس شد و آن بازگشت ظریف به تهران بود. به نظر می‌رسد در دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا پیشنهادهای تازه‌ای رد و بدل شده است که ظریف برای بررسی و تصمیم‌گیری درباره آن ناچار شد به تهران سفر کند. ناامن‌بودن خطوط ارتباطی و همچنین سابقه کشف حملات جاسوسی سبب شد که ظریف تصمیم بگیرد رنج سفر یک‌روزه و رایزنی با مقامات ارشد ایران را به جان بخرد. ظریف امروز احتمالا به همراه حسن فریدون دستیار ویژه رئیس‌جمهور و علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی به وین بازمی‌گردد. به همراه ظریف وزیر خارجه فرانسه هم به‌منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره آب و هوا، وین را به مقصد نیویورک ترک کرد. او نیز امروز به محل مذاکرات بازمی‌گردد تا با اضافه شدن سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در فاصله یک روز تا ضرب‌الاجل 30 ژوئن (9 تیر) نشست عمومی وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 در هتل کوبورگ برگزار شود تا شاید از دل این نشست راه‌حل‌های لازم برای پایان دادن به اختلافات باقی‌مانده ازجمله زمان‌بندی لغو تحریم‌ها، چگونگی نظام بازرسی از برنامه هسته‌ای ایران پس از توافق جامع و تحقیق و توسعه به دست آید.