به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "راینیشن پست" منطقه یورو را با توجه به نتیجه مذاکرات اخیر یونان با وام دهندگان بین المللی در آستانه زلزله ای سخت ارزیابی کرد.
وزرای دارایی منطقه یورو شب گذشته با تمدید کمک های مالی به یونان مخالفن کردند. آتن در مسیر ورشکستگی پیش می رود و در چنین شرایطی نخست وزیر یونان روز گذشته از برگزاری همه پرسی در خصوص قبول توافق پیشنهادی وام دهندگان بین المللی درباره اصلاحات و برنامه های ریاضتی خبر داد.
این مسئله با واکنش های زیادی از طرف سیاستمداران اروپایی مواجه شده است.
"آکسل شفر"، رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان بر خلاف نظر وزرای دارایی منطقه یورو خواستار تمدید کمک های مالی به یونان شده و در توجیه این خواسته خود گفته است: کسی که می خواهد کشوری را در اتحادیه اروپا نگه دارد باید برخی دیوانگی ها از طرف دولت ها را تحمل کند.
وزیر دارایی یونان هم اعلام کرده است که با توجه به جریان های خروج سرمایه بالا از بانک های این کشور اما آن ها نباید تعطیل شوند. دولت یونان از وام دهندگان بین المللی درخواست کرده است که برنامه های کمکی به این کشور که مهلت آن در سی ژوئن پایان می یابد به مدت یک هفته دیگر تمدید کنند تا همه پرسی درباره توافقات احتمالی برگزار شود.
این در حالی است که وام دهندگان بین المللی نمی خواهند هیچ مهلت دیگری به یونان برای برگزاری همه پرسی بدهند.
به گفته "الکساندر استوب" وزیر دارایی فنلاند اکثریت قریب به اتفاق اعضای منطقه یورو مخالف تمدید کمک های مالی به یونان هستند.
وی اعلام همه پرسی ازطرف یونان را مطلوب ندانسته و اضافه کرد: حالا طرح B مد نظر قرار می گیرد که برنامه ریزی ها برای این طرح در صورت ورشکستگی یونان در دستور کار بود. بنابراین گروه یورو فرض را بر این قرار می دهند که یونان در سی ژوئن نمی تواند بدهی 1.6 میلیارد یورویی خود به صندوق بین المللی پول را بپردازد.
"کریستین لاگارد"، رئیس صندوق بین المللی پول با وجود همه پرسی اعلام شده از طرف یونان درباره توافق احتمالی با وام دهندگان بین المللی، از ادامه گفتگوها با دولت یونان سخن گفته و اظهار داشته است که ما کار خود را در پیش می گیریم. وی همچنین مجددا خواستار کاهش بدهی های یونان از طرف اتحادیه اروپا شده که البته کشورهای عضو منطقه یورو تا به حال با این طرح مخالفت کرده اند. وی همچنین خواستار یک رویکرد متعادل و انعطاف پذیری دربرابر یونان شده و تاکید کرد که همچنان هدف این است که ثبات اقتصادی و استقلال مالی را در یونان دوباره ایجاد کنیم.
وزرای دارایی منطقه یورو شب گذشته تصمیم گرفتند از هر گونه سرایت این بحران به دیگر اعضای منطقه یورو جلوگیری کنند. بر اساس اعلام وزرای دارایی منطقه یورو در نشست شب گذشته تصمیم گرفته شد از همه ابزار موجود برای دفاع از هماهنگی و ثبات منطقه یورو استفاده شود.
"یرون دایسلبلوم"، وزیر دارایی هلند و رئیس گروه حوزه پولی یورو نیز همچنان از شانس دستیابی به توافق در مناقشات بر سر بدهی ها با یونان خبر داده و گفت: همچنان و تا قبل از فرارسیدن ضرب الاجل تعیین شده پایان ژوئن(9 تیر) برای یونان مانند گذشته فرصت هایی وجود دارد.
البته وی تاکید کرد که دولت یونان حالا باید به سمت وام دهندگان بین المللی روی آورد.
وزیر دارایی فرانسه نیز تاکید کرد که وزرای دارایی منطقه یورو می خواهند یونان را در منطقه ارز مشترک نگه دارند. 18 کشور عضو منطقه یورو آشکارا گفته اند که یونان بی توجه به سختی های کار در منطقه یورو هست و باید باقی بماند.
"برند لوکه"، سخنگوی حزب ضد یوروی جایگزینی برای آلمان نیز از تصمیم وزرای دارایی منطقه یورو برای تمدید نکردن برنامه های کمکی به یونان استقبال کرده و همزمان به آسیب های کمک های مالی پنج ساله به یونان اشاره کرده و گفت: شهروندان یونانی مدت پنج سال تحت فشار بیکاری بالا و درآمدهای پایین قرار داشتند.
وی خواستار یک خروج برنامه ریزی شده و منظم یونان از منطقه یورو شد.
سخنگوی سیاست اروپایی فراکسیون سبزها در پارلمان آلمان نیز شدیدا به نخست وزیر یونان انتقاد وارد کرده و در گفتگو با روزنامه هندلز بلات گفت: اعلام ناگهانی برگزاری یک همه پرسی از طرف دولت یونان یک بازی بسیار خطرناک با آتش است.
وی در این باره ابراز تاسف کرد که نخست وزیر یونان آماده نیست این مسئله را شفاف سازی کند که مهم ترین موضوع برای آینده یونان این است که همه اقدامات لازم برای نگه داشتن کشورش در منطقه یورو را انجام دهد.
در این میان بر اساس گزارش روزنامه "هندلز بلات" وزیردارایی یونان بر موضع مخالف کشورش با برنامه های نجات تاکید کرد.
شورای بانک مرکزی اروپا امروز (یکشنبه) نشست بحرانی را درباره یونان برگزار می کند. بدون تداوم کمک های مالی به یونان سیستم بانکی این کشور در معرض فروپاشی قرار خواهد گرفت.
در چنین شرایطی پارلمان یونان با پیشنهاد نخست وزیر این کشور برای برگزاری همه پرسی درباره مفاد توافق احتمالی درباره برنامه های ریاضتی و اصلاحی با وام دهندگان بین المللی موافقت کرده است.
"آلکسیس تسیپراس"، نخست وزیر یونان نیز در پارلمان این کشور اعلام کرد که این همه پرسی چه شرکای ما بخواهند چه نخواهند برگزار خواهد شد. وی در عین حال گفت: هیچ کس نمی تواند یونان را از منطقه یورو خارج کند.
وزیر دارایی لوکزامبورگ نیز رفتارهای چند روز اخیر آتن را در توقف مذاکرات موثر دانسته و گفت: آتن برای وزرای دارایی منطقه یورو هیچ انتخاب دیگری غیر از اینکه با تمدید کمک های مالی و بسته نجات دیگری به این کشور مخالفت کنند باقی نگذاشت.
وی تصمیم ناگهانی و بدون اطلاع رسانی آتن برای برگزاری همه پرسی را نه تنها غافلگیر کننده بلکه عامل تزلزل اعتماد ارزیابی کرد. نارضایتی منطقه یورو از یونان همچنان بعد از اینکه نمایندگان یونانی جمعه شب مذاکرات را متوقف کردند و نخست وزیر یونان برگزاری همه پرسی درباره برنامه های اصلاحی و ریاضتی توافقی را اعلام کرد رو به افزایش است. سومین عامل و غم انگیز ترین عامل نارضایتی منطقه یورو از یونان توصیه دولت این کشور به مردم خود بود مبنی بر اینکه با بسته نجات اروپایی که هنوز آماده نشده است مخالفت کنند.
کمیسر ارزی اتحادیه اروپا نیز یونان را مسئول پایان کمک های مالی به این کشور ارزیابی کرده و گفت : این یونان بود که مذاکرات را متوقف کرد.
در این میان "وولفگانگ شایبله" وزیر دارایی آلمان دیگر هیچ پایه و اساسی را برای ادامه مذاکرات با یونان ندانسته و شب گذشته قبل از مشاوره با همتایان خود در منطقه یورو گفت: دولت یونان به صورت یکجانبه مذاکرات را خاتمه داده است، حالا باید ببینیم چه اتفاقی می افتد.
این در حالی است که نرخ بیکاری در یونان 25.5 درصد بوده و نرخ بیکاری جوانان در این کشور بالغ بر 48.4 درصد است.
رئیس گروه یورو نیز تصمیم دولت یونان برای برگزاری همه پرسی را شدیدا مورد انتقاد قرار داده و روز گذشته در بروکسل این را تصمیمی غم انگیز برای یونان ارزیابی کرد.
وزرای دارایی منطقه یورو هرگز تا این اندازه از دست یونان خشمگین و عصبانی نبوده اند. آن ها تصمیم غافلگیر کننده یونان برای برگزاری همه پرسی در 5 جولای درباره برنامه های اصلاحی و ریاضتی را درک نمی کنند.
یک دیپلمات اروپایی هم روز گذشته اعلام کرد که همه پرسی تصمیم گیری شده در آتن همه چیز را پیچیده تر کرده است. این بار دیگر یک چرخش دولت یونان را نشان می دهد تا همه چیز را به هم بریزد. من فکر می کنم که حالا باید تصمیم B مد نظر قرار گیرد که به این ترتیب یک ورشکستگی و خروج یونان از منطقه یورو مبنا قرار می گیرد.
"کارل بیلدت"، وزیر امور خارجه سابق سوئد نیز برگزاری همه پرسی در یونان را خطرناک توصیف کرد.
"کارستن اشنایدر"، معاون فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز از یونان درخواست کرد که جدیت و وخامت اوضاع را درک کند. وی از بانک مرکزی اروپا نیز خواست کمک های خود به یونان را متوقف کند.
در این میان "زیگمار گبریل"، وزیر اقتصاد و معاون صدر اعظم آلمان برگزاری همه پرسی در یونان را کاملا رد نکرده و گفت: یک همه پرسی اما تنها در صورتی معقول است که خواسته های وام دهندگان اروپایی نیز در نظر گرفته شود.
معاون حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز تصمیم تسیپراس برای برگزاری همه پرسی را تمجید کرده و گفت: هوشمندانه و درست این است که در پایان دولت یونان یک تصمیم ملی را درباره توافقات با اتحادیه اروپا بگیرند.
یونان با بدهی 350 میلیارد دلاری روبرو است که حدود 270 میلیارد دلار آن بدهی این کشور به وام دهندگان بین المللی است. یونان با تبعات منفی بحران مالی و اقتصادی 2009 میلادی دست به گریبان است. میزان بدهی های یونان به بیش از 175 درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است.
انتهای پیام/