شناسهٔ خبر: 60234833 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

دور دنیا در ۲۲۰ روز؛

تداوم اقتدار؛ از پیمایش فراسرزمینی ناوگروه ارتش تا رونمایی از ناو هواپیمابر سپاه

ناوگروه ۸۶، در طول مسیر حرکت دریایی خود، مهرماه سال گذشته از بندرعباس به سمت شرق حرکت کرد، باتوجه به اهمیت دیپلماسی دفاعی از هند و اندونزی گذشت و برای نخستین بار، پس از گذر از دریای جاوه و عبور از تنگه مکاسار و دریای سلبس، بیشترین عرض اقیانوس آرام را بدون هیچ حادثه‌ای سپری کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایمنا، ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش که بیست‌ونهم شهریور سال ۱۴۰۱ به مأموریت دریانوردی دور کره زمین اعزام شده بود، امروز - چهارشنبه، بیست‌وهفتم اردیبهشت‌ماه - وارد آب‌های نیلگون کشور شد.

دو ناو دنا و مکران، در سفر به دور دنیا، ۷۰ هزار کیلومتر، طی مسافت کرده و جاکارتا، سواحل قاره آمریکا، ریودوژانیرو و کیپ‌تاون آفریقای جنوبی جزو توقفگاه‌های ناوگروه ۸۶ ارتش بود. عبور از قاره اقیانوسیه، اقیانوس آرام و اقیانوس هند نقطه عطف این سفر مقتدرانه دریایی است اما نقطه درخشان آن به طور قطع حضور و پیمایش دریایی در حریم آمریکایی‌ها بود.

ناوگروه ۸۶، در طول مسیر حرکت و خدمت دریایی خود، مهرماه سال گذشته از بندرعباس به سمت شرق حرکت کرد، باتوجه به اهمیت دیپلماسی دفاعی از هند و اندونزی عبور کرد و برای نخستین بار، بیشترین عرض اقیانوس آرام را پس از گذر از دریای جاوه و عبور از تنگه مکاسار و دریای سلبس، بدون هیچ حادثه‌ای سپری کرد.

پیش به سوی حیات خلوت آمریکا

ناوگروه ارتش ایران اسلامی، با گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و در ادامه با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلو گرفت.

این ناوگروه دریایی، پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف داشت. بندر صلاله کشور عمان، آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ پیش از بازگشت به وطن بود.

دریادار شهرام ایرانی؛ فرمانده نیروی دریایی ارتش در این رابطه می‌گوید: در بخشی از مسیر خود از کنار قاره اقیانوسیه استرالیا عبور کردیم که برای آن‌ها عجیب و جای سوال بود که جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس هند و اقیانوس آرام چه می‌کند. در ادامه مسیر، فرانسوی‌ها چند جزیره در اقیانوس آرام دارند که از قوانین خود هم آگاه نبودند و برای ما مزاحمت ایجاد کردند که با زبان قانون به آن‌ها پاسخ دادیم. فرانسوی‌ها متوجه شدند هر حرفی که می‌زنند، فقط در حد حرف است و از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی که خودشان در حوزه قانون ایجاد کرده‌اند و به عبور شناورها اجازه داده‌اند هم آگاه نیستند. اتفاق اخیر یک تودهنی بزرگ به فرانسوی‌ها در حوزه دریانوردی بین‌الملل بود و پس از آن نیز هیچ‌گاه در این باره صحبتی نکردند. نوع اجرای مأموریت به گونه‌ای است که آن‌ها به طور دائمی یک هواپیمای گشت ما را رصد می‌کرد اینکه می‌گویم رصد دائمی یعنی وقتی که یک هواپیما فرود می‌آمد، هواپیمای جاسوسی بعدی به پرواز در می‌آورد.

دریادار نیکولای یومنوف؛ فرمانده نیروی دریایی روسیه نیز در اظهار نظری، مأموریت موفقیت‌آمیز ناوگروه ۸۶ ارتش را نشان از آمادگی فنی، تجهیزات، آموزش و تجربه بالای کارکنان آن می‌داند و اظهار می‌کند: به طور قطع، ناوگروه یک کشور ابرقدرت می‌تواند دور کره زمین را طی کند. برای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که چنین ناوگروهی دارد و می‌تواند به دور کره زمین سفر کند، بسیار خوشحالم. انجام این مأموریت موفقیت‌آمیز نشان از آمادگی فنی، تجهیزات، آموزش و تجربه بالای کارکنان آن دارد.

امیر دریادار دوم مصطفی تاج‌الدینی؛ معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در برنامه «بدون خط‌خوردگی» رادیو گفت‌وگو تاکید کرد: حضور ناوگروه ۸۶ ارتش در آب‌های بین‌المللی پیام صلح و دوستی برای کشورها است.

وی افزود: انجام دریانوردی‌های طولانی و حرفه‌ای نیازمند آماده‌سازی‌های مختلف و مهیا شدن از نظر تخصصی و تجهیزاتی و کسب مهارت‌های لازم است. در این هشت‌ماه شاهد شرایط جوی مختلفی بودیم و گاهی شرایط نامتعارف و طول‌موج‌های بیش از ۱۲ متر را تجربه کردیم که لازمه دریانوردی در این شرایط کسب آمادگی در همه ابعاد است.

معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: ناوشکنی در این دریانوردی حضور دارد که به طور کامل ساخت داخل است. جوانان غیرتمند در صنایع و نیروی دریایی همت کردند ناوشکن تمام ایرانی دنا را به‌گونه‌ای آماده کردند که بتواند تمام سختی‌ها و تنش‌های دریایی با امواج بلند را تحمل کند.

تداوم اقتدار؛ از پیمایش فراسرزمینی ناوگروه ارتش تا رونمایی از ناو هواپیمابر سپاه

خباثتی که تمامی ندارد

امیر دریادار ایرانی درباره مزاحمت کشورهای دیگری غیر از فرانسه، برای ناوگروه ۸۶ می‌گوید: زمانی که همه این حوادث را پشت سر گذاشتیم، شیطان بزرگ چهره خود را نمایان کرده و ناوگروه ۸۶ را تحریم کرد. برابر قوانین بین‌المللی این تحریم یک یاوه‌گویی بیش نبود چون آن‌ها حتی نتوانستند مانع عبور ناوگروه از کانال پاناما شوند که از وسط کشور پاناما و قاره آمریکا عبور می‌کند. این هم تودهنی دیگری به شیطان بزرگ بود. آمریکایی‌ها بسیار تلاش کردند تا در این کشورها امکان پهلوگیری نداشته باشیم این مزاحمت‌ها همزمان با نمایش اوج خباثت آمریکایی‌ها به همراه دار و دسته‌شان در داخل کشور ما بود البته در آن شرایط، باز هم موفق نشد.

امیر موسوی؛ فرمانده کل ارتش چندی قبل اعلام کرد: امروز پرچم جمهوری اسلامی ایران هزاران کیلومتر آن سوتر در حیاط خلوت استکبار جهانی به اهتزاز در آمده است و این‌ها به برکت خون شهدا است.

خون‌هایی که پای آرمان‌های این نظام مقدس ریخته شد تا امروز پرچم سبز و سپید و قرمزش سرافرازانه در اهتزاز باشد و خواب راحت را از چشمان دشمنان و سلطه‌گران بگیرد.

در بین دریانوردان مشهور است که می‌گویند رفتن با ناخداست اما بازگشت با خدا. اما باید گفت هم رفتن، هم مسیر را عزتمندانه و مقتدرانه طی کردن و هم بازگشتن به خاک پاک وطن، با خداست. خدایی که دیروز خرمشهرها را آزاد کرد و امروز بر پهنه دریاها و اقیانوس‌ها نام و نشان انقلاب اسلامی ایران را پرآوازه کرده است.

این را هم باید اضافه کرد که خبر بازگشت این ناوگروه، درست چند روز پس از رسانه‌ای شدن رونمایی از ناوهواپیمابر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، باز هم نشان از یک نقطه‌زنی دقیق و به هنگام دارد و آن تداوم اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.