شناسهٔ خبر: 60104924 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

لغو مصوبه کنکوری شورا و سردرگمی مجدد داوطلبان/ کنکوری‌های ۱۴۰۲؛ جایی بین زمین و آسمان!

لغو مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، منجر به سردرگمی داوطلبان آزمون سراسری شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه ایسکانیوز، استرس داوطلبان کنکور تمامی ندارد. یک روز مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکوری‌ها را نگران می‌کند و یک روز لغو این مصوبه از سوی مجلس. نگرانی از این که تاثیر معدل در کنکور قطعی خواهد بود یا نه؟ سابقه تحصیلی تاثیر ۴۰ درصدی دارد یا ۶۰ درصدی؟ برای کنکور باید دروس عمومی را بخوانند یا این دروس فقط در سابقه تحصیلی تاثیر دارد؟

مصوبه شورای عالی درباره کنکور لغو شد

یکسال پیش بود که پس از حواشی بسیار و کشمکش بین شورای عالی انقلاب فرهنگی بالاخره مصوبه کنکوری این شورا به امضای رئیس جمهور رسید و لازم‌الاجرا شد. این مصوبه شامل سه بخش بود. نخستین و مهمترین بخش مصوبه شامل «انتقال تاثیر مثبت معدل به سمت تاثیر قطعی معدل در پذیرش دانشگاه» است. به طوری که تاثیر مثبت سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۱، ۴۰ درصد بود؛ اما در کنکور ۱۴۰۲ این تاثیر ۴۰ درصدی از مثبت به قطعی تبدیل می‌شود و در سال ۱۴۰۳، تا ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت.

دومین بخش مربوط به حذف دروس عمومی از کنکور و اعمال نمره آن‌ها فقط در سوابق تحصیلی( تاثیر قطعی معدل) است. سومین بخش مصوبه این است که حداقل سالی ۲ بار آزمون سراسری برگزار می‌شود و هر آزمون هم ۲ سال معتبر خواهد بود، داوطلب به هر دلیلی اگر در یک آزمون دچار مشکل شد، می‌تواند در آزمون بعدی جبران کند.

داوطلبان به تدریج داشتند با مفاد این مصوبه کنار می‌آمدند که مجلسی‌ها خبر از لغو مصوبه کنکوری شورا دادند. روز گذشته طرح یک فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس به تصویب رسید که با تصویب نهایی این طرح مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی ملغی می‌شود.

احمد نادری، عضو هیئت رئیسه مجلس درباره جزئیات این طرح گفت: نکته مهم این طرح این بود که میزان تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین می‌‎شود و به این ترتیب میزان تأثیر و بازگشت دروس عمومی به آزمون سراسری نیز در شورا تصمیم گیری خواهد شد.

ایسکانیوز در ادامه به سراغ داوطلبان و خانواده‌هایشان رفته تا دغدغه‌هایشان را منعکس کند.

هم‌ترازی عادلانه بین معدل داوطلبان امسال و سایر داوطلبان چگونه ایجاد می‌شود؟

یکی از این والدین داوطلبان نگران سرنوشت فرزندش است و مصوبه کنکوری شورا را ناعادلانه می‌داند. وی در این باره به ایسکانیوز می‌گوید: متاسفانه امتحانات نهایی نمی‌تواند آن‌طور که باید دانش‌آموزان را از یکدیگر تفکیک کند. تصور کنید فرزند من یا سایر داوطلبان در یک امتحان نهایی شرکت کنند و نمره ۱۸ بگیرند. ممکن است امتحان نهایی همان درس در سال گذشته آسان‌تر باشد و فرزندم بتواند نمره بالاتری کسب کند اما برای او نمره ۱۸ لحاظ می‌شود و در نمره معدلش تاثیر دارد. این هم‌ترازی معدل دانشجویان بر چه اساسی قرار است رخ دهد؟ با توجه به وقوع تخلف در امتحانات نهایی، بسیاری نمره بالایی در دروس مختلف اخذ کرده‌اند که بر معدلشان نیز تاثیرگذار است. مسئولان چطور می‌توانند هم‌ترازی عادلانه بین معدل این افراد و سایر داوطلبان را ایجاد کنند؟

وی ادامه می‌دهد: ما در دوران ابتدایی دانش‌آموزان را بر اساس نمرات کیفی می‌سنجیم، اما کنکور را بر اساس نمرات کمی ارزیابی می‌کنیم، این موضوع صحیح نیست. دختر من در حال حاضر هم استرس کنکور و هم استرس امتحانات نهایی را دارد. همه به دخترم می‌گویند باید در امتحانات نمره ۲۰ بگیری تا بتوانی در رشته‌های پر متقاضی قبول شوی. فرزندم در چنین شرایطی تحت فشار زیادی قرار گرفته است و بیش از ۱۸ ساعت در روز درس می‌خواند اما ناامید شده است. متاسفانه با اخباری که هر روز پیرامون برگزاری کنکور وضعیت روحی فرزند من و بسیاری از داوطلبان به هم ریخته است.

تاثیر تقلب‌های امتحانات نهایی بر سرنوشت داوطلبان کنکور امسال

یکی دیگر از داوطلبان کنکور امسال، از وقوع تقلب در امتحان نهایی دی ماه امسال یاد می‌کند و در این باره به ایسکانیوز می‌گوید: مسئولان هر چقدر بخواهند در امتحانات خرداد ماه سختگیری کنند، باز هم نمی‌توانند جلوی تقلب دانش‌آموزان را بگیرند و بسیاری از آنان به ناحق نمره کسب خواهند کرد. درست نیست کسی که امتحانات نهایی دی ماه تقلب کرده با فردی که در امتحانات نهایی خرداد مرتکب تخلفی نشده، مقایسه شود. وقتی سوالات ۲ کنکور هم متفاوت است، چطور می‌خواهند بین این ۲ آزمون هم‌ترازی ایجاد کنند؟

وی ادامه می‌دهد: نحوه سنجش دانشجویان در مدارس مختلف در سطح کشور یکسان نیست؛ وضعیت تصحیح برگه‌های امتحانی هم همین‌طور. به نظر من بحث‌های زیادی پیرامون این موضوع مطرح شده و قرار است سخت‌گیری‌ها افزایش یابد و در نهایت تقلب‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند. اما تکلیف افرادی که قبلا تقلب کرده‌اند، چه می‌شود؟ 

تکلیف کنکوری‌های ۱۴۰۲ چه می‌شود؟

داوطب دیگری از لغو مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۱۴۰۳ خوشحال است، اما نمی‌تواند نگرانی‌اش را از وضعیت بلاتکلیف داوطبان امسال را پنهان کند. وی در این باره به ایسکانیوز می‌گوید: تکلیف ما داوطلبان کنکور سال ۱۴۰۲ چه می‌شود؟ اگر واقعا این مصوبه نا عادلانه است چرا باید امسال اجرا شود؟ چرا باید یک میلیون نفر به پای تصمیمات ناعادلانه نهادهای تصمیم‌گیر بسوزند؟

وی ادامه می‌دهد: اگر حتی موضوع تقلب را در نظر نگیریم، نمی‌توان منکر تصحیح سلیقه‌ای برگه‌های امتحانات نهایی شد. مثلا مدل تصحیح برگه یک استاد در زمان اوج انرژی صبح و خستگی عصر با یکدیگر متفاوت است. زمانی که ۴۰ درصد تاثیر قطعی معدل در کنکور لحاظ می‌شود، یعنی ۰.۲۵ نمره نیز برای ما اهمیت دارد و سرنوشت مخاطبان را تغییر می‌دهد. مسئولان چطور می‌خواهند ضمانت دهند نحوه تصحیح برنامه‌های امتحانی برای تمامی داوطلبان یکسان بوده است؟ کنکور هر چقدر هم که ناعادلانه برگزار شود، باز هم شرایط شرکت در آن برای تمامی داوطلبان یکسان است و دستگاه سوالات را از طریق پاسخ‌های مشخص تصحیح می‌کند، اما این موضوع درباره امتحانات نهایی صدق نمی‌کند.

این داوطلب به وعده‌های مسئولان برای کاهش استرس کنکور اشاره می‌کند و می‌گوید: مسئولان این طرح را با هدف کاهش استرس داوطلبان ارائه دادند و خواستند داوطلبان درک کنند که همه چیز کنکور نیست، اما استرس داوطلبان تنها به روزهای پایانی کنکور منتهی نشده و به کل روزهای سال منتقل شده است. یک استرس برای کنکور دارند و چندین بار استرس برای هر امتحان نهایی.

وی می‌افزاید: ابتدا به داوطلبان گفتند ۱۰ بار فرصت ترمیم اما تعداد دفعات ترمیم آن به یک بار کاهش پیدا کرد و این موضوع باعث نگرانی داوطلبان شده است. از طرفی هزینه ترمیم آن در شهرهای مختلف یکسان نبوده و به نظر مدرسه داوطلب بستگی دارد. موضوع دیگری که بسیاری از داوطلبان را درگیر کرده، پرداخت هزینه مجزا از کنکور برای کتاب‌های امتحانات نهایی است. از طرفی نحوه پاسخ‌ دادن به سوالات تشریحی هم بسیاری از داوطلبان را نگران کرده؛ برخی از خودشان می‌پرسند تا چه حد باید به سوالات پاسخ دهند؟ اگر نتوانند خوب منظورشان را بیان کنند چه اتفاقی می‌افتد؟

این داوطلب در پایان می‌گوید: تصور کنید بسیاری از داوطلبان برای اینکه بتوانند با رتبه خوب در یکی از دانشگاه‌های مطرح کشور درس بخوانند، چندین سال پشت کنکور می‌مانند؛ به امید آنکه بتوانند آینده خودشان را بسازند. در این مسیر هم خودشان تحت فشار مالی و روحی قرار دارند و هم خانواده‌هایشان. برخی داوطلبان چند سال از زندگیشان را پشت کنکور گذرانده‌اند؛ اما هر روز شاهد تغییر موضع مسئولان هستیم. با وجود تمامی این استرس‌ها، ما از شنیدن خبر لغو مصوبه شورا خوشحال شدیم اما فهمیدیم این موضوع برای داوطلبان سال ۱۴۰۳ صدق می‌کند. تکلیف کنکوری‌های امسال چه می‌شود؟

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما