شناسهٔ خبر: 5996059 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

در فاصله 5 روز تا پايان ضرب الاجل هسته اي

پرانتزهاگرفتاردرموانع

صاحب‌خبر -

رحيم پور-رايزني ها براي نگارش پيش نويس توافق هسته اي به روز هاي پاياني وسختي رسيده است. متن توافق قرار است اين هفته تنظيم شود تا در مهلت مقرر، يعني تا دهم تيرماه به امضاي نمايندگان 2 طرف برسد. اما هنوز جزئيات مهمي از اين متن محل مناقشه است و گمانه زني ها براي تمديد مذاکرات تقويت شده است.يک منبع نزديک به تيم مذاکره کننده هسته اي نيز اظهارات درباره پيشرفت در نگارش متن توافق جامع بدون تاييد و تکذيب گفت: هرچند برخي پرانتزها پاک شده ولي پرانتزهاي مهم باقي مانده است.

عراقچي نيز تاکيد کرد که همچنان  مشکلات عمده مانع کار است. همزمان، «سرگئي ريابکوف» معاون وزير خارجه روسيه که يکي از اعضاي حاضر در مذاکرات است، گفت: «فکر مي کنم حدود 90 درصد از متن کامل شده

ولي اين مربوط به ميزان محتواي نگاشته شده است و نه اهميت آن».اين در حالي است که يک منبع آگاه در گفت‌وگو با فارس،در خصوص اظهاراتي که به نقل از منابع گوناگون درباره پيشرفت در متن برنامه جامع اقدام مشترک مطرح مي‌شود، گفت: اين اظهارات نه قابل تأييد است و نه قابل تکذيب.وي با ذکر اين نکته که پيشرفت‌هايي در حذف پرانتزها صورت گرفته و بخش قابل توجهي از متن هم اکنون از پرانتزها پاک شده است، يادآور شد: اما پرانتزهاي باقي مانده در متن، همه ناظر به موضوعات مورد اختلاف مهم و اساسي هستند.سيد عباس عراقچي معاون وزير خارجه نيز که در وين به سر مي‌برد در گفت وگو با خبرنگار صدا وسيما با بيان اين که بعضي از مشکلات عمده وجود دارد که هنوز مانع کار است ،از  پيشرفت در متن اصلي بيشتر از ضمايم خبر داد و با اشاره به اين که محمدجواد ظريف شنبه وارد وين مي‌شود، افزود: فکر مي‌کنم روزهاي شنبه و يکشنبه ملاقات‌هاي دو جانبه بين وزيران خارجه و گاه چند جانبه برگزار شود و بعد دوباره کار نگارش ادامه پيدا خواهد کرد. محمد جواد ظريف،وزير امور خارجه کشورمان هم در حساب توئيتري خود نوشت :«همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب تأکيد کردند ايراني‌ها خواستار توافقي عزتمند هستند و زياده خواهي‌ها را رد مي‌کنند».ظريف افزود:« به وين مي‌رويم تا يک توافق بادوام و منصفانه را به دست آوريم».در دهمين روز رايزني‌هاي هسته‌اي در وين در راستاي نگارش پيش نويس برجام، نشست‌هاي معاونان و کارشناسان از صبح ديروز در هتل کوبورگ در جريان است.

مقام آمريکايي: توافق هسته‌اي رونمايي مي‌شود نه امضا

اما به گزارش «تابناک»، 4روز مانده به پايان ضرب الاجل هسته اي، سايت شبکه خبري «سي ان ان» با انتشار مطلبي به نقل از يک مقام عالي رتبه آمريکايي نوشت که متن توافق هسته‌اي احتمالي ايران و گروه 1+5 به همراه الحاقيات فني آن رونمايي شده و به عموم عرضه مي‌شود، اما سندي نخواهد بود که امضا شود. اين مقام ارشد دولت آمريکا که در آستانه سفر جان کري به وين براي شرکت در مذاکرات صحبت مي‌کرد، گفته است که اين نوع موافقت نامه‌ها عموما امضا نمي‌شوند.شامگاه گذشته نيز به گزارش بي بي سي باراک اوباما و ولاديمير پوتين، روساي جمهور آمريکا و روسيه، در نخستين تماس تلفني خود طي 5 ماه گذشته درباره پرونده هسته اي ايران گفت وگو کرده‌اند.رويترز هم گزارش داد که جان کري وزير خارجه آمريکا با همتاي ايراني خود تماس گرفته و به وي اطمينان داده ايران بايد به هر حال به سوالات مربوط به جنبه نظامي احتمالي فعاليت‌هاي گذشته هسته‌اي پاسخ دهد.

تلاش سناتورهاي آمريکايي براي تمديد قانون تحريم‌هاي ايران

همزمان،سناتور مارک کرک جمهوري خواه و رابرت منندز دموکرات در اقدامي دو حزبي مصوبه‌اي را که مدت ها پيش توسط دولت باراک اوباما به حالت تعليق درآمده بود  بار ديگر احيا کردند. هدف اين مصوبه اعمال و تمديد تحريم‌ها عليه ايران به مدت 10 سال ديگر است. پيشترمنندز و کرک طرحي را ارائه داده بودند که به موجب آن "قانون سال 1996 تحريم‌هاي ايران" که سال آينده به انقضا خواهد رسيد بار ديگر احيا شود .به گزارش واشنگتن فري بيکن اين اقدام به توانايي ايران در تامين مالي برنامه هسته‌اي و همچنين حمايت از گروه‌هاي حماس و حزب‌ا... آسيب خواهد رساند.به گزارش فارس همچنين مجله آمريکايي فارين‌پاليسي پنج شنبه گزارشي منتشر کرد و بر اساس اطلاعات منابع آگاه به پرونده هسته‌اي ايران و حقوق بين‌الملل گفت که آمريکا بر اساس اين فصل خواهد توانست، حق وتوي روسيه و چين را براي بازگشت فوري تحريم‌ها دور بزند.

برچسب‌ها: