به گزارش ایسنا، مرضیه افخم در نشست خبری صبح امروز خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با بیانات اخیر مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر لغو تحریمها در همان لحظه توافق و این که با توجه به کارشکنیهای طرف غربی و اظهارات آمریکاییها پیرامون این مساله روند لغو تحریمها در صورت حصول توافق نهایی در مذاکرات پیش رو چگونه خواهد بود؟ گفت: در ابتدا از حمایتها و پشتیبانیهای مقام معظم رهبری و تیم مذاکره کننده همچنین اعتمادی که ایشان به کاری که صورت میگیرد دارند تشکر میکنم.
وی ادامه داد: پشتوانه سیاست خارجی ایران هم حمایت رهبری و رهنمودها و راهبردهایی هست که ایشان تعیین میکنند و هم حمایت و پشتیبانی ملت ایران است که بسیار گرانبها بوده و سرمایه عظیمی برای کشور است. که این برای تیم مذاکرهکننده راهگشا و تعیینکننده است.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: همه موضوعات در حال حاضر در دست مذاکره است . اجازه بدهید روند مذاکرات جاری که بسیار فشرده است و در مرحله سختی قرار دارد پیگیری شود. همه موضوعات در حال گفتوگو است . حتما باید اجازه بدهیم که این گفتوگوها در سطح کارشناسان و معاونین و در زمان خود در سطح وزرا ادامه یابد تا شکل نهایی خود را بگیرد در عین حال خطوط قرمزی که در بحث هستهای مقام معظم رهبری تبیین و تشریح کردند بسیار کمککننده و روشنکننده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه درمورد صحبتهای روز گذشته علی اکبر ولایتی مبنی بر این که قرار است طی روزهای آینده تحولی در روابط ایران و سوریه و عراق ایجاد شود، اظهارکرد: همکاریها بین ایران و عراق و سوریه از گذشته وجود داشته و ساز و کارهایی برای افزایش همکاریها در موضوعات مشترک تنظیم شده بود و بخشی از این ساز و کارها فرصت اجرایی شدن پیدا نکرده که یکی از این موارد برگزاری نشست مشترک وزرای کشور ایران و عراق و سوریه است.
وی با بیان اینکه این نشست قرار است در بغداد برگزار شود، اظهار کرد: در این نشست در ارتباط با موضوعاتی چون مبارزه با گروههای تروریستی و افراطیگری و افزایش همکاریها و استفاده از ظرفیتهای مشترک 3 کشور بحث و بررسی خواهد شد.
وی همچنین با بیان این که در این نشست مسائل مربوط به امنیت منطقه و کمک به رفع مشکلات و نگرانیهایی که نسب به فعالیت گروههای تروریستی و افراطی وجود دارد مورد بررسی قرار خواهد گرفت، افزود: سه کشور ایران ، عراق و سوریه در تلاش هستند که از ظرفیتهای موجود برای گسترش همکاریهای سه جانبه استفاده کنند و ساز و کارهایی که در این ارتباط وجود دارد را تقویت کنند تا این همکاریها تبدیل به الگویی برای همکاری بین دیگر کشورهای منطقه شود.
افخم همچنین در پاسخ به سوالی در مورد آخرین روند مذاکرات در ارتباط با تحویل سامانه اس 300 از روسیه اظهار کرد: این مذاکرات در جریان است و کارشناسان مربوطه در حال انجام ادامه مذاکرات هستند .
افخم همچنین در مورد مصوبه اخیر مجلس مبنی بر الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای گفت: با احترام به نظر مجلس ، به صورت شفاهی و کتبی دیدگاه خود را در این ارتباط به مجلس اعلام کردیم و در عین احترامی که به مجلس میگذاریم فکر میکنیم که خوب بود در جریان تصویب این طرح ملاحظات تیم مذاکرهکننده نیز در نظر گرفته میشد اکنون نیز مراحل قانونی این مصوبه در حال طی شدن است و ما در این مرحله نیز نظرات خود را اعلام میکنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر این که وزرای خارجه کشورهای 1+5 چه زمانی به مذاکرات میپیوندند؟ اظهار کرد: در حال حاضر کار کارشناسان و معاونین بر روی توافق و نهایی کردن متون ادامه دارد. این مذاکرات به صورت فشرده در حال انجام است و هنوز زمان قطعی حضور وزرای خارجه مشخص نیست. بخشی از آن مربوط به این خواهد بود که کار کارشناسان و معاونین به چه مرحلهای برسد که نیازمند حضور وزرای خارجه باشد. البته طبیعی است تا قبل از موعد روز توافق احتمالی وزرا در مذاکرات حضور پیدا خواهند کرد.
مرضیه افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر این که روز گذشته مجید انصاری معاون پارلمانی دولت مصوبه مجلس را در تعارض با اصل 176 قانون اساسی اعلام کرده ولی در مجلس به او اجازه داده نشد که صحبت کند و به نظر میرسد که دولت با این مصوبه مخالف است، خاطرنشان کرد: من چنین نقل قولی را از آقای انصاری نشنیدم ولی خدمت شما عرض کردم که مطابق اعلام چنین موضوعی ما دیدگاه خودمان را به صورت کتبی و شفاهی منتقل کردیم.
وی گفت: در صورتی که این مصوبه مورد تصویب نهایی قرار بگیرد و از سوی شورای نگهبان به عنوان قانون تایید شود همه تابعیم که از آن قانون تبعیت کنیم و ملاک کار قرار دهیم گرچه همان طور که گفتم ما دیدگاههای خودمان را در مورد این موضوع بیان کردیم این دیدگاهها ابعاد مختلفی داشت.
وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد شورای نگهبان با این مصوبه مخالفت کند؟ گفت: کارشناسان و حقوقدانان در شورای نگهبان کار نهایی و بررسی نهایی را در مورد این مصوبه انجام خواهند داد. آنها وظیفه حساسی دارند و همان طور که اشاره کردم در صورتی که این طرح به قانون تبدیل شود همه باید تبعیت کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا احتمال دارد مذاکرات ایران و گروه 1+5 تمدید شود تصریح کردکه در این ارتباط نمیتوان پیش بینی انجام داد. باید صبر کنیم که مذاکرات به سطح وزرا برسد و آنها متون کارشناسان و معاونین را با همه پرانتزها و دیگر مسائل مطرح مورد بحث قرار دهند.
وی گفت: نباید اینگونه نگاه کنیم که تا آن موقع نمیشود کاری انجام داد . البته همانطور که بارها گفتهایم ما به دنبال توافق خوب هستیم و خود را در محدودیت زمانی قرار نمیدهیم.
وی با اشاره به برخی از اظهار نظرها مبنی برتمدید زمان مذاکرات تصریح کرد: اگر این مذاکرات نیاز به تمدید داشته باشد وزرا باید نظر بدهند و ما نمیتوانیم از همین اکنون پیش بینی در این ارتباط انجام دهیم و به نظر ما احتمال رسیدن به توافق تا قبل از تاریخ نهایی مشخص شده نیز وجود دارد.
پیگیری دادگاه 2 پلیس سعودی که قصد تعرض به 2 نوجوان زائر ایرانی در فرودگاه جده را داشتند یکی دیگر از سوالاتی بود که خبرنگاران از افخم پرسیدند .
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در این ارتباط اظهار کرد: در مورد این موضوع دو جلسه دادگاه برای محاکمه خاطیان برگزار شد. دادستان در آن جلسه خواستار اشد مجازات شده بود و وکیل مدافع نیز درخواستهای خود را ارائه کرده بود. طبق گزارشهایی که ما از کنسولگری ایران در جده دریافت کردهایم هنوز رای نهایی دادگاه صادر نشده است ولی همانطور که اشاره شد خواستههای وکیل این دو نوجوان ایرانی و همچنین جمهوری اسلامی ایران در دادگاه اعلام شد. ما خواستار مجازات این خاطیان هستیم و امیدواریم که این پرونده مطابق قوانین در روند دادرسی عادلانه مورد رسیدگی قرار بگیرد.
افخم تاکید کرد که هنوز حکمی در این ارتباط صادر نشده است و باید حکم نهایی از طریق مراجع رسمی به ما اعلام شود و گمانهزنیهای رسانهای ملاک قضاوتها در این ارتباط نیست.
خبرنگاری از افخم در مورد اخباری مبنی بر توافق ایران و استرالیا در ارتباط با بازگشت مهاجران ایرانی از استرالیا به کشور پرسید که وی در این راستا گفت: هیچ گونه توافقی برای بازگرداندن اجباری پناهجویان ایرانی صورت نگرفته است و بازگرداندن اجباری آنها در دستور کار نیست. البته جمهوری اسلامی ایران برای پیدا کردن راه حلهایی برای موضوع پناهجویان و حل مشکلات آنها اعلام آمادگی کرده و گفتوگوهای کنسولی در این ارتباط در حال انجام است. هیاتی در سطح کنسولی وزارت خارجه سفری را انجام داده است و به زودی نیز قرار است هیاتی از استرالیا به تهران بیاید و این گفتوگوها در روند خودش در حال پیگیری شدن است.
وی همچنین به سفر اخیر وزیر خارجه استرالیا به تهران اشاره کرد و ادامه داد: در حاشیه این سفر در مورد این موضوع نیز صحبت شد و اراده ما این است که به این موضوع رسیدگی کنیم ولی این رسیدگی باید مطابق با قوانین باشد و ما نمیتوانیم به اجبار برای هیچ ایرانی محل زندگیاش را تعیین کنیم و باید به حقوق پناهجویان ایرانی که به هر دلیل تشخیص دادند محل زندگی خود را در جایی غیر از ایران انتخاب کنند توجه کنند و به آن احترام گذاشته شود.
جمعه هفته گذشته وب سایت ویکی لیکس اقدام به انتشار اخباری از مکاتبات وزارت خارجه عربستان کرد و هزاران سند از این اسناد را منتشر کرد که برخی از این اسناد بیانگر دخالتهای عربستان در منطقه و سیاستهای خصمانه این کشور علیه ایران بود. در این چارچوب خبرنگاری از افخم پرسید که نظر دستگاه دیپلماسی در مورد انتشار این اسناد که بیانگر سیاستهای خصمانه عربستان علیه ایران هست چیست و آیا قرار است که از سوی ایران در این ارتباط واکنشی صورت بگیرد .
افخم پاسخ داد: ما نیز برخی از این اسناد و اخبار را دریافت کردهایم. این اسناد باید بررسی شوند. در برخی از این اسناد از ایران نام برده شده و ما باید این اسناد را بررسی کنیم که این امری زمان بر است و این که شما منتظر واکنش رسمی و فوری از سوی ایران باشید به این شکل نیست.
ادامه حملات عربستان به یمن در ماه مبارک رمضان و شکست مذاکرات ژنو برای حل بحران یمن سوال دیگری بود که از افخم در این نشست مطبوعاتی پرسیده شد که وی در این ارتباط گفت: همان طور که بارها گفتهایم ما معتقدیم که بحران یمن دارای راه حل سیاسی است و این یک اصل اساسی است .مساله یمن از طریق ساز و کارهای سیاسی قابل حل شدن است و باید تمام تلاشها معطوف به این موضوع باشد.
وی با اشاره به این موضوع که نشست اخیر ژنو نتیجهای نداشته گفت: علیرغم این موضوع باید به تلاشها ادامه داد تا گفتوگوها صورت بگیرد. ما خواهان ادامه تلاشها برای تنظیم گفتوگوها هستیم و در این ارتباط با نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور یمن نیز مذاکراتی انجام دادهایم.
افخم با تاکید بر این که باید گفتوگوها مورد تشویق قرار بگیرد، ادامه داد: اگر در یک مرحله این سازوکار گفتوگو به نتیجه نرسید نباید ناامید شد و کار باید دنبال شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: متاسفیم که به درخواستهای متعدد برای ایجاد آتش بس در یمن بیتوجهی شد و این انتظار وجود داشت که در آغاز ماه مبارک رمضان حداقل از بعد انسانی آتش بس در این منطقه ایجاد شود و این میتوانست نشانه حسن نیتی باشد که فضای مناسبی را برای گفتوگوی سیاسی فراهم کند. البته امیدواریم تا در این ماه هستیم آتش بس ایجاد شود . ادامه حملات قابل پذیرش نیست و باید تلاشها ادامه پیدا کند تا موضوع یمن را به کانال سیاسی از طریق گفتوگو هدایت کنیم.
مرضیه افخم در مورد گزارش کمیته حقیقتیاب سازمان ملل در ارتباط با جنایتهای رژیم صهیونیستی در جریان جنگ 50 روزه به غزه اظهار کرد: حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه و محاصره این شهر جنایتی بود که حتی رسانههای حامی رژیم صهیونیستی نیز نتوانستند آن را کتمان کنند. در صحنههایی حملات این رژیم به مدارس و بیمارستانها و مناطق مسکونی و شهادت و مجروح شدن هزاران نفر در معرض افکار عمومی قرار گرفت.
وی ادامه داد: ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی و محاصره غیر انسانی مردم مظلوم غزه حتی صدای حامیان این رژیم را نیز درآورد و افکار عمومی نسبت به آن واکنش نشان دادند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: اقدام کمیته حقیقت یاب یک گام اولیه برای رسیدگی به این موضوع بود که رگههایی از واقعیتهای موجود و حمله رژیم صهیونیستی به غزه در آن دیده میشد و امیدواریم که با توجه به این گونه گزارشها چشم جهانیان به موضوع فلسطین و این جنایتها بیش از گذشته باز شود و ابعاد این جنایت معرفی شود و فرصتهایی برای فلسطینیان برای محاکمه عاملان این جنایتها در مجامع بینالمللی فراهم شود .
افخم با ابراز امیدواری نسبت به این که مجامع بینالمللی رسیدگی به موضوع فلسطین و جنایتهای روزه مره رژیم صهیونیستی را مورد توجه قرار دهند بار دیگر تاکید کرد: در این گزارش رگههایی از واقعبینی دیده شد و امیدواریم که این گونه گزارشها بیشتر شود و کمک کند که ملت فلسطین به حقوق حقه خود دسترسی پیدا کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در مورد سفر اخیر لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه به اراضی اشغالی و گزارشات لحظه به لحظهای که آنها از مذاکرات در اختیار رژیم صهیونیستی قرار میدهند و به نظر میرسد که آنها در این مذاکرات در مسیر خواستههای این رژیم حرکت می کنند اظهار کرد: این رفتوآمدها امر جدیدی نیست و هیاتهای مختلفی چنین کاری را انجام دادهاند و ما مواردی داشتیم که هیاتی بلافاصله بعد از پایان مذاکرات به سرزمینهای اشغالی سفر کرده است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به این که کشورهای حاضر در مذاکرات به صورت مستقل و بر اساس منافع و مصالح خود و تامین منافع دیگر کشورهای مذاکرهکننده رفتار کنند و از کشورهای ثالث برای خدشه وارد شدن به مذاکرات تاثیر پذیری نداشته باشند و یا این تاثیرپذیری به حداقل برسد ادامه داد : امیدواریم این رفت و آمدها و این مناسبات تاثیر تخریبی در روند مذاکرات و مسیر تفاهم بر جای نگذارد.
افخم در نشست این هفته خود با خبرنگاران بارها از سوی نمایندگان رسانههای شرکت کننده در ارتباط با مصوبه اخیر مجلس مورد پرسش قرار گرفت که او در پاسخ به سوالی در این راستا مبنی بر این که اگر مصوبه مجلس مورد تایید شورای نگهبان قرار بگیرد آیا این امر میتواند در روند مذاکرات تغییری ایجاد کند؟ گفت: فرمایشات شب گذشته مقام معظم رهبری تعیین کننده خطوط قرمز در بحث هستهای بود . این فرمایشات بسیار روشن و دقیق و قابل تفکیک و تمایز به صورت بند بند بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: تیم مذاکره کننده کشور بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری کار خود را دنبال میکند و در توافق احتمالی این خطوط قرمز ملاک کار است.
افخم بار دیگر با اشاره به این موضوع که دستگاه وزارت خارجه نظرات و دیدگاههای خود را در ارتباط با این مصوبه به مجلس اعلام کرده است گفت: بخشی از این دیدگاههای اعلانی متفاوت از نظر مجلس بود . ما این دیدگاهها را به صورت شفاهی و کتبی گفتیم و همان طور که اشاره کردم اگر این مصوبه در نهایت به شکل قانون در بیاید همه تابع هستیم و باید آن را دنبال کرد.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با این مصوبه تاکید کرد: همه نهادهای کشور تلاش دارند که کمک کنند تا بهترین نتیجه در مذاکرات حاصل شود . جایگاه و نقش مجلس نیز کاملا روشن است و تردیدی نیست که نمایندگان ملت نیز تلاش دارند بر اساس مصالح کشور تصمیمگیری کنند و بر اساس همین نیت این مصوبه تهیه شده است.
وی با بیان این که طبیعی است که تیم مذاکره کننده کشور بر اساس روند مذاکرات دیدگاههایی داشته باشند، خاطرنشان کرد: امیدواریم آن چه که برای کشور حاصل میشود عزتمدارانه و منصفانه و عادلانه باشد و همه گروهها در کشور خواهان چنین توافقی هستند.
افخم بار دیگر در ارتباط با روند مذاکرات هستهای مورد پرسش قرار گرفت و در پاسخ به سوالی که روند پیش نویس توافق چه مقدار پیشرفت کرده است؟ اظهار کرد: نمی توان در این ارتباط عدد و ارقامی اعلام کرد همانطور که قبلا نیز گفتهایم این مذاکرات رو به جلو است گرچه کند است و مذاکره کنندگان تلاش دارند که مذاکرات به سمت جلو حرکت کند و پیشرفتهایی حاصل شود. کارشناسان و معاونین تلاشهای فشردهای در این زمینه دارند و طبیعی است که گامهای اخیر سختتر است. در همین چارچوب جلسات به صورت فشرده ادامه دارد و امیدواریم که روند به نتایج جدید و مناسبی برسد. تمام تلاش این است که کار پیشرفت کند ولی من عدد و رقمی در مورد روند پیشرفت اعلام نمیکنم.
روند مذاکرات ایران و انگلیس برای بازگشایی سفارتخانههای دو کشور سوال دیگری بود که در این نشست مطبوعاتی از افخم پرسیده شد که وی در این رابطه گفت: مذاکرات در این زمینه ادامه دارد و وارد جزئیات آن نمیشویم. مباحث متعددی در این زمینه مطرح است و هنوز تحول اعلانی در این حوزه صورت نگرفته، کارها به صورت گام به گام و تدریجی در حال انجام است و تحول جدیدی نداشتیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد اخبارمنتشر شده مبنی بر حضور یک هیات بلند پایه اروپایی در ایران و این که این هیات در چه سطحی است گفت: اکنون هیات سیاسی ویژهای از اتحادیه اروپا در تهران حضور ندارد.
وی با درخواست از این خبرنگار که جزئیات بیشتری در این زمینه اعلام کند تاکید کرد: در طول دو سال گذشته هیاتهای متعدد خارجی و اروپایی در حوزه اقتصادی و سیاسی به تهران سفر کردهاند و سفر چنین هیاتهایی امری غیر مترقبه نیست ولی همان طور که اعلام کردم اکنون هیات سیاسی ویژهای در تهران حضور ندارد.
افخم در پاسخ به این سوال که طرفهای ایرانی و آمریکایی در مذاکرات اعلام کردند که این مذاکرات به کندی در حال پیشرفت است و اکنون بیشترین نقاط چالش و اختلافی بین دو طرف در چه حوزههایی است؟ گفت: هر چه مذاکرات به سمت جلوتر حرکت میکند پرانتزها و موضوعات اختلافی بیشتر مطرح میشود و اکنون در قسمت سخت مذاکرات حضور داریم و پیشبینی نیز میشد که قسمتهای سخت مذاکرات به این روزها موکول شود.
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر این که ما هیچگاه از این تریبون نخواستهایم جزئیات مذاکرات را مطرح کنیم بار دیگر تاکید کرد: مذاکرات به کندی در حال پیش رفتن است. تلاشها ادامه دارد و ساعتهای مذاکرات کارشناسان و معاونین از 4 ساعت و 6 ساعت فراتر رفته است. تیم ایرانی نیز وظیفهاش در این میان چند برابر تیمهای دیگر است چرا که در کنار جلسات عمومی باید در جلسات دو جانبه نیز شرکت کند.
افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر این که کمیته حقوق بشر اتحادیه اروپا گزارشی در ارتباط با وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر کرد و اتهاماتی را در این ارتباط متوجه ایران کرده است، گفت: ما این گزارش را رد میکنیم و تاکید داریم که باید اتحادیه اروپا رویکردی واقع بینانه داشته باشند. این گزارش یک طرفه، جهتدار و حاصل دادههای ناصحیح است و یک مجموعه نباید تصور کند که صلاحیت ارزیابی حقوق بشر در دیگر نقاط را دارد و به واسطه آن بخواهد بعضا در امور داخلی دیگر کشورها دخالت کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به نقض حقوق بشر در خود کشورهای اروپایی تاکید کرد که باید اتحادیه اروپا به صورت واقع بینانه و منطقی در این ارتباط عمل و مسائل را مطرح کند.
افخم در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که توافق احتمالی ایران و 1+5 چه تاثیری بر روابط ایران و آمریکا خواهد داشت با بیان این که توافق ایران و گروه 1+5 در ارتباط با فعالیتهای هستهای و موضوع دو جانبهای در ارتباط با ایران و آمریکا در این مذاکرات مطرح نیست گفت: بحث دو جانبهی ویژهای مطرح نیست.
وی گفت: در صورت وصول توافق چشم انداز بهتری برای همکاریهای کشورهای مختلف با ایران و با ورود به عرصهَ های جدید فراهم میشود همچنین با رفع تحریمها امکان تعامل و همکاریهای بهتری در عرصههای سیاسی و اقتصادی بین ایران و کشورهای دیگر فراهم میشود. ولی همانطور که اشاره شد بحث دو جانبهی ویژهای مطرح نیست.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد بحث مذاکرات و حصول توافق احتمالی بین ایران و گروه 1+5 گفت: این انتظار وجود دارد که دیگر کشورهای جهان نیز اگر توافقی حاصل شد به این توافق احترام بگذارند و طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران با این توافق احتمالی جایگاه خود را در منطقه گسترش دهد و با کشورهای مختلف جهان همکاری داشته باشد.
افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برخی از مسئولان افغانستان اعلام کردند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال گسترش روابط با طالبان است و یکی از اهداف ایران در این ارتباط مقابله با گروه تروریستی داعش است گفت: یکی از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران که همواره بر آن تاکید کرده محکوم کردن اقدامات تروریستی و مبارزه با تروریست است و قطعا چنین موضوعی با ادعای گفتوگو با گروههای تروریستی کاملا در تناقض است.
وی با اشاره به ادعای برخی از رسانهها در این ارتباط و تایید نشدن این ادعاها تاکید کرد: ما همواره خواهان صلح در کشور همسایه بودهایم. دولت وحدت ملی در افغانستان این توان را دارد که از موانع پیش رو که بخشی از آن فعالیت گروههای تروریستی است عبور کند. جمهوری اسلامی ایران همواره ابراز امیدواری کرده که افغانستان از این مرحله عبور کند و راه صلح در این کشور در پیش گرفته شود.
افخم تاکید کرد: موارد اصولی ما نسبت به گروههای تروریستی روشن است و موضوعاتی که در این ارتباط مطرح میشود صحت ندارد و به نوعی با سوء استفاده از شرایط منطقه مطرح میشود.
5252
∎