شناسهٔ خبر: 59548973 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تحلیل خبری:

درس فراموش نشدنی دیگر نیرو‌های مقاومت به متجاوزان به مسجد الاقصی

استمرار تعرضات مکرر به مسجد الاقصی و اتخاذ نکردن اقدامات بازدارنده از سوی مجامع منطقه‌ای و بین المللی گروه‌های مقاومت را بر ان داشت که همانند عملیات شمشیر قدس خود دست بکار شوند.

صاحب‌خبر -

صهیونیست‌ها اغاز گر دور جدید تنش ها در مسجد الاقصی 

درس فراموش نشدنی دیگر نیرو‌های مقاومت به متجاوزان به مسجد الاقصی

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ با فروکش نسبی اختلافات داخلی در فلسطین اشغالی که به دلیل طرح لایحه اصلاحات قضایی از سوی دولت افراطی نتانیاهو به اوج رسیده بود، حملات رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان به مسجد الاقصی طی روز‌های گذشته افزایش یافت و متعاقب آن تنش‌ها از سطح سرزمین‌های اشغالی فلسطین فراتر رفت و گروه‌های مقاومت از جنوب لبنان و نوار غزه نیزبه تلافی تعرضات و تجاوزات به مسجد الاقصی شهرک‌های صهیونیست نشین را مورد حمله قرار دادند.

نظامیان اسرائیل برای بستر سازی برای یورش گروهی از شهرک‌نشینان یهودی افراطی به مسجد الاقصی در قدس شرقی، از ورود فلسطینیان به این مکان مقدس جلوگیری کردند. پیش از ورود افراطیون یهودی به مسجد الاقصی، نیرو‌های امنیتی رژیم اشغالگر به آن هجوم بردند و برای آماده سازی فضای ورود شهرک نشینان، کلیه نمازگزاران مسلمان را از نقاط مختلف این مسجد بیرون راندند و از ورود نمازگزاران برای ادای نماز صبح در این مسجد نیز جلوگیری کردند که منجر به برپایی نماز در فضای بیرون مسجد و خیابان‌های اطراف شد.

چهارشنبه شب مسجد الاقصی شاهد هجوم صهیونیست‌ها و تخلیه کردن صحن‌های این مسجد از نمازگزاران مسلمان و حمله و تعرض وحشیانه به اعتکاف کنندگان رمضانی و بیرون کردن آن‌ها از مسجد بود. ده‌ها تن از اشغالگران شهرک نشین در سرزمین‌های فلسطینی، روز پنجشنبه نیز زیر چتر حمایت نیرو‌های امنیتی اسرائیل وارد بخش‌های مختلف مسجد الاقصی شدند.

این تجاوزات و تعرضات همزمان با تعطیلات عید یهودیان موسوم به "عید پسح" انجام شد که در آن شهرک نشینان با حفاظت شدید توسط نیرو‌های امنیتی رژیم اشغالگر، برنامه‌ها و آیین‌های تحریک آمیز و عبادات تلمودی را در داخل مسجد الاقصی به انجام می‌رسانند.

تجاوزات و تعرضات مشترک نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان به مسجد الاقصی با واکنش‌های گسترده در داخل و خارج مواجه شد و خیلی از دولت‌ها و مجامع چه در سطح منطقه‌ای و چه بین المللی این تعرضات و تجاوزات را محکوم کردند.

شورای امنیت سازمان ملل شامگاه پنج‌شنبه نشست فوق‌العاده‌ای را برای بررسی خشونت صهیونیست‌ها در قدس اشغالی و یورش آن‌ها به مسجد الاقصی برگزار کرد. بیشراعضای شورای امنیت خواستار صدور بیانیه‌ای علیه رژیم صهیونیستی به دلیل ضرب و شتم نمازگزاران فلسطینی توسط پلیس رژیم صهیونیستی در مسجد الاقصی شدند؛ اما آمریکا بار دیگر با جانبداری از اسرائیل و چشم‌پوشی از جنایات صورت گرفته علیه ملت فلسطین، مانع از صدور بیانیه شورای امنیت در محکومیت یورش نظامیان رژیم اشغالگر به مسجد الاقصی و ضرب و شتم نمازگزاران و تحصن کنندگان در آن شد.

موثر نیفتادن واکنش‌های منطقه‌ای و جهانی و الزام نیرو‌های مقاومت برای ورود به صحنه

درس فراموش نشدنی دیگر نیرو‌های مقاومت به متجاوزان به مسجد الاقصی

استمرار تجاوزات و تعرضات صهیوینست‌ها به مسجد الاقصی از یک سو و اتخاذنکردن اقدامات و تدابیر بازدارنده از سوی دولت‌ها و مجامع منطقه‌ای و بین المللی از دیگر سو در نهایت گروه‌های مقاومت را بر ان داشت که همانند عملیات شمشیر قدس دست بکار شوند و با استفاده از قدرت بازدارندگی موشکی خود عواقب استمرار تجاوزات وتعرضات صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی را به آن‌ها یاد اوری کنند.

آن چه بر جدیت هشدار گروه‌های مقاومت افزود ورود نیرو‌های مقاومت از جنوب لبنان به این عرصه بود که برای ساعاتی منطقه را در استانه یک جنگ فراگیر داد. پیش از این گروه‌های مقاومت هشدار داده بودند که مسجد الاقصی خط قرمز آن‌ها است و به هرگونه تعرض به آن پاسخ خواهند داد.

نیرو‌های مقاومت فلسطین چهارشنبه شب و صبح روز پنجشنبه در پاسخ به حملات تجاوزکارانه روز‌های اخیر رژیم صهیونیستی و نیز حمله به مسجد الاقصی، شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف مرز نوار غزه را با موشک هدف قرار دادند.

حدود ۳۰ فروند موشک کاتیوشا عصر روز پنجشنبه از جنوب لبنان به شهرک‌های صهیونیست نشین شمال فلسطین اشغالی شلیک شد. ارتش رژیم صهیونیستی نیز مناطقی در جنوب لبنان را هدف حملات موشکی خود قرار داد. همچنین رژیم صهیونیستی شهر‌های «القلیله» و «المعلیه» و «وادی زبقین» در جنوب لبنان را با توپخانه بمباران کرد.

شبکه المیادین گزارش داد که حمله جنگنده‌های اسرائیلی به شهر صور در جنوب لبنان تلفات جانی نداشت و مناطقی که توسط اسرائیل در جنوب لبنان بمباران شد، مناطقی کشاورزی بوده که هیچ نظامی در آن وجود نداشته و نیز مناطقی نبوده که سرزمین‌های اشغالی از آن هدف موشکی قرار گرفت.

گروه‌های مقاومت از غزه نیز همانند عملیات شمشیر قدس شهرک‌های اطراف غزه را به تلافی تعرضات مکرر به مسجد الاقصی مورد حملات موشکی خود قرار دادند. همه موشک‌های شلیک شده از نوار غزه همگی از نوع ۱۰۷ و با برد هشت کیلومتر و برخی نیز گلوله خمپاره بوده که شلیک شده است.

ارتش رژیم اسرائیل مدعی شد که از ۴۴ راکت شلیک‌شده از نوار غزه، ۲۹ راکت را رهگیری و منهدم کرده است، اما آمار‌ها نشان می‌دهد که تنها سه یا چهار موشک رصد شد و بقیه به اهداف خود اصابت کرد و دود ناشی از انفجار را همه خبرنگاران و تصویر برداران ثبت کردند.

درس فراموش نشدنی دیگر نیرو‌های مقاومت به متجاوزان به مسجد الاقصی

در واقع آن چه اتفاق افتاد درراستای تبادل پیام‌ها بود و نشان داد که اولا نیرو‌های مقاومت در برابر تعرضات به مسجد الاقصی ساکت نخواهند نشست و دوم اینکه یکپارچه عمل خواهند کرد و هر ان امکان دارد دامنه تنش‌ها و درگیری‌ها از اراضی اشغالی فلسطین فراتر رود و ابعاد منطقه‌ای به خود بگیرد.

با وجود اینکه تصور می‌شد رژیم صهیونیستی با توجه به شکاف‌های داخلی و همچنین ترس از همگرایی روز افزون جدید میان ایران و سوریه با سایر کشور‌های عربی منطقه که این رژیم در کمین عادی سازی روابط با آن‌ها نشسته بود به تشدید درگیری‌های منطقه‌ای نیاز دارد، اما ترس از عواقب این مسئله در نهایت این رژیم و کابینه افراطی و دست راستی نتانیاهو را بر آن داشت که جانب احتیاط را در پیش بگیرد و از منطقه‌ای شدن جنگ هراس داشته باشد.

نویسنده: احمد کاظم زاده

نظر شما