رژیم صهیونیستی که این روزها با موج گسترده اعتراضات در داخل سرزمینهای اشغالی روبهروست، در بیرون هم دنبال ماجراجویی جدید است که میتواند آتش جنگ بین گروههای مقاومت فلسطین و ارتش صهیونیستی را شعلهور کند. نظامیان رژیم صهیونیستی بامداد چهار شنبه به مسجدالاقصی یورش برده و با حمله به اعتکافکنندگان و نمازگزاران، آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند و تلاش کردند نمازگراران را از مسجد القبلی واقع در محوطه مسجدالاقصی بیرون کنند. براساس گزارش فلسطین الیوم، ارتش صهیونیستی با شکستن شیشههای مسجد القبلی، اقدام به پرتاب بمبهای صوتی به داخل مسجد کرد و نظامیان صهیونیست وارد مسجد القبلی شده و به معتکفان حمله کرده و آنها را مورد ضرب و جرح قرار دادند. جمعیت هلال احمر فلسطین اعلام کرد که به دنبال حمله نظامیان صهیونیست به مسجد القبلی، ۳۵۰ فلسطینی زخمی شدند و رژیم صهیونیستی مانع از حضور کادر پزشکی در داخل مسجدالاقصی شد. همچنین گفته میشود ۴۰۰ نفر از نمازگزاران نیز به دست نظامیان صهیونیست، بازداشت شدهاند. نظامیان اسرائیلی دیروز نیز در مناطق مختلف بهویژه ورودیها و داخل مسجدالاقصی مستقر شدند تا از شهرکنشینان صهیونیست حفاظت کنند. در مقابل نیز، شهروندان فلسطینی با وجود همه محدودیتها با حضور در صحن مسجدالاقصی و سردادن شعار، یورش شهرکنشینان صهیونیست را محکوم کردند.
تبادل آتش بین مقاومت و صهیونیستها
گروههای مقاومت در غزه هم که بارها نسبت به ماجراجویی صهیونیستها در قدس و مسجدالاقصی هشدار دادهاند، برای دستگرمی و در واکنش به این جنایت، چند راکت را به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کردند. رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که در موج اول شلیک راکت به سوی سدیروت و شهرکنشینان اطراف غزه، یک فروند از موشکهای مقاومت به یک کارخانه در منطقه سدیروت در جنوب نوار غزه اصابت کرده است که طی آن آژیرهای خطر در سدیروت به صدا درآمد. از سوی دیگر، جنگندههای رژیم صهیونیستی هم دیروز چندین مقر وابسته به مقاومت فلسطین را در غزه هدف گرفتند. به گزارش روزنامه یدیعوت آحارانوت، آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل مدعی شد، جنگندههای اسرائیل مقرهای تولید سلاح، ساخت و ذخیرهسازی تجهیزات نظامی را در مرکز غزه که متعلق به حماس هستند، هدف گرفتند.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در واکنش به جنایات صهیونیستها در مسجدالاقصی گفت: «حوادث و رخدادهای جاری در مسجدالاقصی جنایتی بیسابقه است که پیامدهای زیادی خواهد داشت. همه طرفهای فلسطینی، عربی و اسلامی باید به مسئولیت و وظایف خود عمل کنند». زیاد النخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز از تمام آحاد ملت فلسطین خواست که با صهیونیستها مقابله کنند. النخاله تصریح کرد: «آنچه در مسجدالاقصی اتفاق میافتد، تهدیدی جدی برای مقدسات فلسطین است. ملت فلسطین باید با همه توان خود را برای رویارویی با اشغالگران اسرائیلی در روزهای آینده آماده کند.»
همواره در آستانه روز جهانی قدس، صهیونیستها دامنه حملات خود را در مسجدالاقصی و قدس تشدید میکنند تا با ایجاد رعب و وحشت فلسطینیها را از حضور در این مراسم باشکوه منع کنند، اما نتیجه عکس میگیرند. به نظر میرسد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل قصد دارد برای رها شدن از اعتراضات داخلی درگیری جدیدی را در کرانه باختری شروع کند تا مخالفان را به عقبنشینی وادار کند، اما این جنگافروزیها نتایج خوشی برای اشغالگران نخواهد داشت و گروههای مقاومت از دو جبهه سرزمینهای اشغالی را هدف قرار خواهند داد.
واکنش تند جهان
کشورهای اسلامی که در هفتههای اخیر در برابر سیاستهای کابینه تندرو بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل متحد شدهاند، یورش به صحن مسجدالاقصی را محکوم کردند. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه دیروز در توئیتی نوشت: «حمله وحشیانه نظامیان رژیم غاصب صهیونیستی به معتکفان و عبادتکنندگان فلسطینی در مسجدالاقصی، یک بار دیگر خوی جنایتپیشگی و ضدحقوق بشری این رژیم را در مقابل چشم جهانیان به تصویر کشید. این جنایت قویاً محکوم است و شایسته واکنش فوری جهان اسلام، آزادگان جهان و مجامع مسئول بینالمللی است». به گزارش شبکه الجزیره، وزارت خارجه عربستان سعودی هم در بیانیهای مطبوعاتی با بیان اینکه اینگونه اقدامات، تلاشهایی را که برای صلح انجام میشود تضعیف میکند، هتک حرمت مسجدالاقصی را به شدت محکوم کرد. این وزارتخانه با بیان اینکه با نگرانی عمیقی، اخبار مربوط به یورش به مسجدالاقصی را دنبال میکند، بر موضع قاطع خود برای پایان دادن به اشغالگری و رسیدن به یک نتیجه عادلانه برای فلسطین تأکید کرد. مصر نیز در بیانیهای، چنین صحنههای نفرتانگیزی را مذموم و نقض مکرر حرمت اماکن مقدس توسط اسرائیل دانست که احساس خشم را در میان تمام مردم فلسطین و ملت اسلامی شعلهور میکند. وزیر خارجه اردن هم از اسرائیل خواست از اینگونه اقدامات علیه نمازگزاران که ناقض موازین بینالمللی است، دست بردارد. وزارت خارجه اردن، اسرائیل را مسئول کامل هرگونه عواقبی در مورد این حمله جنایتکارانه دانست و از رژیم اشغالگر خواست هر چه سریعتر نیروهای خود را از مسجدالاقصی خارج کند.
از سوی دیگر، وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیهای اظهار داشت: «تعرض به نمازگزاران در مسجدالاقصی در ماه رمضان در هیچ حالی قابلقبول نیست.»ترکیه از نگرانی عمیق خود نسبت به ایجاد تنشهای امنیتی در منطقه به ویژه غزه خبر داد و از رژیم اسرائیل خواست هر چه سریعتر از اقدامات تحریکآمیز و حملاتی که تشدید تنشها را در منطقه به همراه دارد، دست بردارد. دفتر سیاسی انصارالله یمن هم در بیانیهای اعلام کرد: «ما جنایت وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و هتک حرمت مسجدالاقصی و جنایت ددمنشانه آن علیه نمازگزاران و معتکفان در این مکان مقدس را که موجب جراحت دهها فلسطینی و بازداشت دهها نفر دیگر از جوانان فلسطینی شد، به شدت محکوم میکنیم.» همچنین، قطر نیز این اقدامات جنایتکارانه را تنشی مخاطره آمیز و تجاوزی آشکار به اماکن مقدسه و ادامه سیاست یهودیسازی قدس دانست.
علاوه بر کشورهای مسلمان، غربیها هم به جنایات صهیونیستها واکنش نشان دادند. رشیده طلیب، عضو مسلمان مجلس نمایندگان امریکا، یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به معتکفان در مسجدالاقصی را محکوم کرد و این رژیم را آپارتاید خواند. معاون وزیر خارجه انگلیس در واکنشی انفعالی به یورش وحشیانه رژیم اشغالگر قدس علیه معتکفان فلسطینی در مسجدالاقصی گفت: حرمت و جایگاه اماکن مقدس باید مورد احترام و محافظت قرار گیرد.