شناسهٔ خبر: 59444832 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ضیافت افطار سفارت ایران در بغداد با حضور سفرای عربستان و سوریه

در ضیافت افطار سفارت ایران در بغداد سفرای سوریه، عربستان سعودی و شماری از سفرای عرب حضور داشتند.

صاحب‌خبر -

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از المیادین، برپایی ضیافت افطار در سفارت ایران در بغداد، سفرای سوریه ‏، عربستان سعودی و شماری از سفرای عرب را در فضایی دوستانه و در رویدادی بی سابقه به دور هم جمع کرد. این ضیافت پس از توافق سعودی - ایرانی که زیر نظر چین به دست آمد، برگزار می‌شود.

<div id="video-display-embed-code_9438622"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/3802505/9438622?width=600&height=350"></script></div>

حلقه‌ای جدید از زنجیره ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان سعودی که سفرای دو کشور در عراق را در جریان دعوت به ضیافت افطار و با حضور سفرای کشور‌های عربی در سفارت ایران در بغداد، در کنار هم قرار داد.
تمایل برای تماس و ارتباط از طریق استفاده از همه مناسبات، نشان دهنده تلاش دو کشور برای تسریع ازسرگیری همکاری سیاسی است.

محمدکاظم آل صادق سفیر ایران در بغداد: طبق معمول و بر اساس سنت حسنه ضیافت افطار، از سفرای کشور‌های عربی و اسلامی در عراق دعوت کردیم و گفتگو‌های برادرانه و دوجانبه‌ای با سفرا صورت گرفت از جمله در خصوص مسئله فلسطین و روز جهانی قدس.

این دیدار که از نظر زمانی در ماه رمضان و از نظر مکانی در بغداد برگزار شد‏، پیام‌های متعددی با خود به همراه دارد که نخستین آن، اعلام آغاز مرحله‌ای جدید برای تغییر سیاست‌های منطقه به رهبری دو قطب اصلی از قطب‌های امت اسلامی است که روند بازآرایی اولویت‌های منطقه را که آرمان فلسطین را مسئله اساسی و در جایگاه اصلی اش در صدر قرار خواهد داد بازیابی خواهد کرد. حضور سفیر سوریه در این ضیافت نیز نشان می‌دهد اوضاع سوریه و بحران‌هایی که در ۱۰ سال گذشته دامن گیر آن بوده است نیز از جمله این اولویت‌ها خواهد بود.
پس از ابتکار عراق در ایجاد تفاهمات اولیه بین ریاض و تهران برای آغاز مرحله اقدام اسلامی و عربی مشترک به منظور مشخص کردن هویت دشمن واقعی برای امت عربی و اسلامی و پس از آنکه قطب نمای دشمن شناسی از طریق ماشین‌های رسانه‌ای مختلف از محل خود منحرف شده بود، ماشین‌هایی که در نهایت برابر مصافحه تاریخی در پکن فرو ریخت، می‌توان این مرحله را، مرحله دومی نامید که عراقی‌ها برای آغاز آن تلاش می‌کنند و نتیجه آن، مصافحه سعودی - سوری در بغداد است.
نقش محوری که پایتخت عراق در نزدیک کردن دیدگاه‌ها ایفا می‌کند، اهداف آن پنهان نیست و می‌خواهد اطراف آن باثبات باشد تا از ثبات داخلی برخوردار باشد.

نظر شما