شناسهٔ خبر: 59044050 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

محاصره «اریحا» از سوی نظامیان صهیونیست/ واکنش‌ها به سخنان وزیر تندرو اسرائیلی

منابع فلسطینی از تداوم جنایات صهیونیستها علیه فلسطینیان خبر دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، جنایات نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرک نشینان علیه شهروندان فلسطینی و املاک و دارایی‌های آنان در کرانه باختری و قدس اشغالی در ماه فوریه نیز مانند گذشته ادامه داشت.

مرکز داده‌های فلسطینی «معطی» در گزارش ماه فوریه خود اعلام کرد 2898 مورد تجاوز و جنایت نیروهای اشغالگران و شهرک نشینان صهیونیست علیه شهروندان فلسطینی به ثبت رسیده که طی آنها صدها مورد بازداشت و درگیری اتفاق افتاده علاوه بر آنکه در این ماه میلادی 30 شهروند فلسطینی به شهادت رسیده و صدها نفر دیگر مجروح شده‌اند.

بر اساس این گزارش استان نابلس در ماه فوریه با 16 شهید بیشترین تعداد شهدا را در میان دیگر مناطق کرانه باختری داشته است.

در این گزارش جزئیات تجاوزات انجام شده توسط نیروهای اشغالگر علیه حقوق مردم فلسطین به ترتیب ذیل تشریح شده است:

541 مورد عملیات بازداشت، 2 مورد زندانی کردن شهروندان فلسطینی، 24 مورد فعالیت شهرک سازی توسط گروه‌های حامی شهرک سازی، 151 مورد حمله و تعرض شهرک نشینان به امنیت و املاک فلسطینی که اقداماتی مانند قلع و قمع درختان، تخریب اراضی کشاورزی، حمله به کشاورزان و محصولات زراعی، پرتاب سنگ به سمت خودرو شهروندان فلسطینی و سرقت اموال آنان در مناطق مختلف کرانه باختری را شامل می‌‌شود.

نیروهای اشغالگران صهیونیست و شهرک نشینان در ماه گذشته میلادی 168 مورد تخریب املاک فلسطینیان اعم از واحدهای تجاری، تاسیسات کشاورزی و کانکس و همچنین مصادره 86 مورد از املاک فلسطینیان را به ثبت رسانده‌اند.

مرکز معطی اعلام کرد 25 عملیات تخریب منازل فلسطینی توسط نیروهای اشغالگر در ماه فوریه انجام شده و علاوه بر آن ده‌ها منزل دیگر نیز در خطر تخریب قرار دارد به طوری که در ماه گذشته 119 منزل نیز مورد حمله قرار گرفته است.

در این گزارش آمده است تعداد تعرضات صهیونیست‌ها به اماکن عبادی و مقدس به 24 مورد رسیده و در ماه فوریه مجموعاً 3538 شهرک نشین به حریم مسجد الاقصی تعرض کرده‌اند.

گزارش مرکز معطی بیانگر آن است که مناطق نابلس، قدس و الخلیل به ترتیب با 758، 378 و 353 مورد تعرض بیش از دیگر مناطق کرانه باختری در معرض تجاوزات رژیم صهیونیستی قرار داشته‌اند.

150 خانواده فلسطینی در بخش قدیمی قدس  در معرض تخریب منازل قرار دارند

از سوی دیگر منابع فلسطینی اعلام کردند که بیش از 150 خانواده فلسطینی ساکن در بخش قدیمی شهر قدس و محله‌های اطراف آن در معرض تخریب خانه‌های خود و اخراج دسته جمعی پیش از حلول ماه مبارک رمضان قرار دارند.

دادگاه‌های رژیم صهیونیستی در ماه مارس جاری جلساتی برگزار کرده‌اند که نتیجه احتمالی آن قطعی شدن تخلیه برخی واحدهای مسکونی و اخراج صاحبان آنان است که بر اساس آن احتمالاً تنها در یک نوبت 80 نفر از اهالی این شهر به صورت دسته جمعی در معرض اخراج قرار می‌گیرند.

انجمن‌های شهرک سازی دادخواست‌های مختلفی بر اساس قوانین نژادپرستانه اسرائیلی ارائه کرده‌اند که مضمون تمام آنها تصاحب املاک و منازل فلسطینیان ساکن قدس و اخراج آنان است. اما در مقابل این شهرک نشینان در برابر امکان بازپس‌گیری املاک خود در قدس غربی که از سال 1948 تاکنون در اختیار دارند مصون هستند.

انجمن صهیونیستی «عیر عمیم» که به طور تخصصی در امور قدس فعالیت دارد نسبت به برنامه دولت راستگرای اسرائیل که در حال اجرای بزرگترین عملیات تخلیه و ریشه کن نمودن ده‌ها خانواده فلسطینی از منازل خود در بخش قدیمی شهر قدس به ویژه شیخ جراح و سلوان هستند هشدار داد.

این انجمن تاکید کرد: بیش از 150 خانواده در بخش قدیمی شهر قدس و محله‌های اطراف آن که تعداد آنها حدود 1000 نفر می‌شود در معرض خطر تخلیه فوری منازل و اخراج قرار دارند.

این موسسه صهیونیستی اعلام کرد ادامه روند اخراج فلسطینیان شهر قدس نه تنها نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین المللی است بلکه دارای تاثیرات منفی خطرناک برای خانواده‌ها بوده و شرایط را برای دستیابی به یک آینده سیاسی مورد توافق نامساعد می‌کند.

محاصره «اریحا» از سوی نظامیان صهیونیست

نظامیان صهیونیست از شامگاه دیروز پنجشنبه با ایجاد پست‌های بازرسی نظامی در اطراف شهر «اریحا»، این شهر را به محاصره خود درآوردند.

نظامیان ارتش رژیم اشغالگر قدس با بستن مبادی ورودی اریحا، مانع از تردد خودروهای فلسطینی شده و آنها را تفتیش کرده و مدارک شناسایی شهروندان فلسطینی را بازرسی کردند که در پی این تجاوزات ترافیک سنگینی به بار آمد.

این منابع افزودند که پست‌های بازرسی در ورودی جنوبی نزدیک اردوگاه عقبه جبر، ورودی شرقی و ورودی شمالی ایجاد گردید.

انتقاد از انفعال شورای امنیت در قبال جنایات صهیونیست‌ها

«باسم نعیم» از اعضای کادر رهبری جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در نوار غزه اعلام کرد ناکامی شورای امنیت سازمان ملل متحد در صدور بیانیه علیه تهاجم تروریستی به منطقه حواره در جنوب نابلس واقع در شمال کرانه باختری در پی فشارهای آمریکا رفتاری است که منطق جنگل و هرج و مرج را تقویت می‌کند.

وی در اظهارات خود افزود: شرایط به گونه‌ای است که حتی ارتش رژیم صهیونیستی اقدامات شهرک نشینان را تروریستی توصیف می‌کند و در واقع مسئولیت اخلاقی و سیاسی خون‌های ریخته شده به دست فاشیست‌های شهرک نشین بر عهده آمریکا است.

باسم نعیم تاکید کرد سیاستی که توسط آمریکا در دهه‌های گذشته در دستور کار قرار گرفته منطقه را از دستیابی به هر گونه فرصتی برای امنیت و ثبات محروم کرده است.

تل آویو هزینه تصویب قانون اعدام را خواهد پرداخت

کمیته امور اسرا و آزادگان فلسطینی اعلام کرد: تصویب قانون اعدام اسرائیل در قرائت اولیه توسط کنست رژیم صهیونیستی امری قابل پیش بینی بوده و در نوع خود چیزی جدید نیست علاوه بر آنکه مبارزان فلسطینی از اعدام وحشت ندارند و این طرف اسرائیلی است که هزینه تصویب این قانون را می‌پردازد.

« قدری ابوبکر» رئیس این کمیته فلسطینی اعلام کرد رژیم صهیونیستی در گذشته نیز برخی قوانین این چنینی را تصویب کرده که از جمله آنها قانون لغو تابعیت یا اقامت از فلسطینیان ساکن قدس و اراضی 1948 است و تعداد افرادی که تاکنون مشمول این قانون شده‌اند بیش از 1300 نفر است. همچنین قانون منع معالجه اسرای فلسطینی نیز از دیگر نمونه‌های این گونه قوانین متجاوزانه است.

وی تاکید کرد لزومی ندارد اشغالگران این گونه قوانین را تصویب کنند چرا که هر روز فلسطینیان را اعدام میدانی کرده و شاهد این رویه در جنین، نابلس و اریحا هستیم.

ابوبکر در ادامه به بروز اختلافات میان حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو و دیگر احزاب اسرائیلی اشاره کرد به طوری که لیکود خواستار تعویق تصویب این قانون بوده در حالی که «ایتمار بن گویر» و «بتسلیل سموترتیش» برای تصویب آن فشار وارد می‌کنند تا دولت را مجبور نمایند با تمام قوانینی که بقای آن در گرو تصویب آنها است موافقت کند تا کابینه منحل نشود.

وی تاکید کرد: تحولی بزرگ در موضع اروپا به وجود آمده چرا که بسیاری از کشورهای اروپایی اعتقاد دارند اسرائیل نژادپرست بوده و اقدامات نژادپرستانه، اعدام و کشتار دسته جمعی علیه شهروندان فلسطینی انجام می‌دهد، این کشورها باید اقداماتی عملی علیه اسرائیل انجام داده و به صدور بیانیه بسنده نکنند.

واکنش امارات به اظهار وزیر دارایی رژیم صهیونیستی درباره ویرانی روستای «حواره»

امارات متحده عربی اظهارات نژادپرستانه وزیر دارایی رژیم صهیونیستی درباره ویران کردن روستای حواره فلسطین را محکوم کرد.

در بیانیه رسمی وزارت خارجه امارات ضمن محکومیت این اظهارات تأکید کرد که امارات همه اقدامات خلاف ارزش‌ها و اصول اخلاقی و انسانی را غیر قابل قبول می‌داند.

این بیانیه بر ضرورت برخورد با گفتمان نفرت‌پراکنی و اهمیت تقویت ارزش‌های تسامح و هم‌زیستی انسانی در چارچوب تلاش‌ها برای کاهش تنش در منطقه تأکید کرد.

وزارت خارجه امارات همچنین بر ضرورت حمایت از تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای ازسرگیری روند صلح در خاورمیانه و پایان دادن به اقدامات غیر قانونی‌ای که راه حل دو کشوری و تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 با پایتختی قدس شرقی را تهدید می‌کند تأکید کرد.

واکنش اتحادیه اروپا به اظهارات «اسموتریچ»

اتحادیه اروپا اعلام کرد: اظهارات «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی اسرائیل که خواستار محو حواره در جنوب نابلس شده، «غیرقابل قبول» و «تحریک به خشونت های بی رویه در وضعیتی بسیار پرتنش» است.

 اتحادیه اروپا در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد که این اظهارات، نژادپرستانه، غیرقابل قبول و خلاف جهت مورد نیاز است.

در این بیانیه آمده است: ما از دولت اسرائیل می‌خواهیم که این اظهارات را مردود اعلام کند و با همه طرف‌های مربوطه برای کاهش تنش همکاری کند.

اتحادیه اروپا همچنین نسبت به تشدید تنش در اراضی اشغالی به شدت ابراز نگرانی کرد و افزود: باید تدابیر فوری برای توقف این تنش‌ها اتخاذ شود.

پیشتر وزیر دارایی اسرائیل گفته بود: روستای «حواره» باید از روی زمین محو شود و من فکر می کنم دولت اسرائیل باید این کار را انجام دهد.

نتانیاهو درباره این اظهارات وزیر دارایی، اظهار نظری نکرد و «یائیر لاپید»، نخست وزیر سابق و رئیس اپوزوسیون فعلی دولت اسرائیل در توئیتی اعلام کرد که درخواست وزیر دارایی برای محو کردن حواره «تحریک به جنایت جنگی» است.

راز تعویق سفر نتانیاهو به امارات در ماه ژانویه

پایگاه امریکایی «اکسیوس» خبر داد که سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به امارات در ماه ژانویه به علت نگرانی امارات از تنش‌ با ایران به تعویق افتاد.

سه مقام اسرائیلی مطلع به این رسانه گفتند که پیش‌تر اعلام شده بود که نتانیاهو در ماه ژانویه به امارات سفر می‌کند اما این سفر به علت نگرانی امارات از احتمال تنش با ایران به تعویق افتاد.

امارات و رژیم صهیونیستی پیش‌تر اعلام کرده بودند که علت تعویق سفر برخی مسائل لجستیک است و ارتباطی با افزایش تنش‌ها ندارد.

به گفته این منابع اسرائیلی، اماراتی‌ها نگران بودند که نتانیاهو در ابوظبی اظهاراتی در انتقاد از تهران مطرح کند و نمی‌خواستند این سفر موجب تنش در روابطشان با تهران شود.

دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و دو مقام اماراتی به درخواست اکسیوس برای توضیح در این باره پاسخ نداده‌اند.

انتهای پیام/