صاحبخبر - تهران / واحد مرکزی خبر / سیاسی 1393/05/1
جروزالم پست نوشت : اگر طرح آتش بسی که بان کی مون دبیرکل سازمان ملل و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا ارائه داده اند به غیر نظامی شدن حماس و غزه منجر نشود ، اسرائیل به درستی برای پذیرش آن رغبتی نخواهد داشت.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر ، این پایگاه اینترنتی صهیونیستی در سرمقاله خود نوشت : فشار بین المللی بر اسرائیل و حماس برای پذیرش آتش بس در حال افزایش است.
بان کی مون و کری با هدف پایان دادن به خشونت ها در منطقه بسر می برند.
بیست و چهار نفر از نظامیان اسرائیلی ، صدها نفر از تروریست های حماس و صدها نفر از غیر نظامیان فلسطینی در دو هفته نخست عملیات اسرائیل کشته شده اند.
این اوضاع آشکارا موجب شدت گرفتن اقدامات بین المللی برای برقراری آتش بس شده است.
با این حال ، اگر طرح آتش بسی که بان کی مون و کری ارائه داده اند به غیر نظامی شدن حماس و غزه منجر نشود ، اسرائیل به درستی برای پذیرش آن رغبتی نخواهد داشت.
ارتش اسرائیل در بحبوحه عملیات زمینی گسترده ای قرار دارد که هدف تعیین شده آن از بین بردن تونل های حماس است.
این سازمان تروریستی از این تونل ها برای حمله به اسرائیلی ها در مناطق نزدیک به نوار غزه استفاده کرده است.
متوقف کردن حملات در این برهه پیش از دستیابی به این هدف که کابینه امنیتی و ارتش اسرائیل تعیین کرده اند ، اقدامی درست نیست. قطع عملیات اسرائیل به این معناست که هزاران نفر از ساکنان شهرهای اسرائیل که نزدیک نوار غزه هستند همچنان باید با ترس زندگی کنند. خارج کردن نیروهای اسرائیلی به معنای از دست دادن فرصتی نادر است.
نیروهای اسرائیلی باید دست کم فرصتی داشته باشند تا کار خود را به اتمام برسانند. تنها با استفاده از نیروهای زمینی می توان این تونل ها را شناسایی کرد و از بین برد.
در عین حال ، مقامات اسرائیلی ضمن تمرکز بر هدف کوتاه مدت و محدود از بین بردن تونل های نزدیک مرز غزه باید اهداف بلند مدت را نیز در نظر داشته باشند که مهم ترین آنها ، غیر نظامی کردن تدریجی نوار غزه است.
طرح هایی مانند آنچه شائول موفاز رهبر حزب کادیما مطرح کرده شامل عناصری است که ارزش بررسی طرف های بین المللی که خواستار برقراری آتش بس هستند دارد.
این طرح از جامعه جهانی می خواهد بر غیر نظامی کردن نوار غزه با استفاده از همان سازوکاری که با موفقیت سلاح های شیمیایی سوریه را از بین برد نظارت داشته باشد.
در مقابل ، کشورهای عرب و جامعه بین الملل برای بازسازی اردوگاههای آوارگان و ساختن نوار غزه ، پنجاه میلیارد دلار کمک می کنند.
مشخص است که یک شبه نمی توان به این هدف دست پیدا کرد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و مقامات دیگر اسرائیل باید مانند این سیاست خارجی اسرائیل که سال ها به جامعه بین الملل در مورد تهدید هسته ای ایران هشدار داده اند ، تبلیغات خود را بر جلب حمایت از خلع سلاح حماس متمرکز کنند. تا زمانی که این خلع سلاح صورت نگیرد ، آرامشی وجود نخواهد داشت.
تشدید خشونت های غزه به صورت هر چند ماه یک بار ادامه می یابد.
به محض اینکه حماس با خلع سلاح خود موافقت کند ، صلح حاکم خواهد شد زیرا تهاجم حماس منشاء مناقشه است.
خلع سلاح شدن غزه فقط به نفع اسرائیل نیست.
اسرائیل مجبور است در واکنش به پرتاب راکت به طرف غیر نظامیان اسرائیلی ، عملیات تروریستی فرامرزی و آدم ربایی ها ، به عملیات گسترده بپردازد بنابراین ، به طور قطع هزاران فلسطینی با پیامدهای عملیات اسرائیل روبرو می شوند.
از بین بردن قابلیت های نظامی حماس یکی از انبوه نیروهای مخربِ فعال در منطقه را از میان بر می دارد نیرویی که از تفسیر واکنشی و خشونت بار اسلام الهام می گیرد.
مصر نیز از خلع سلاح شدن نوار غزه سود می برد.
حماس در حملات مرگبار به نیروهای مصری در شبه جزیره سینا دست داشته است.
جنگ عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر با اخوان المسلمین - متحد ایدئولوژیک حماس - در ادامه تداوم تنفر مصر از حماس صورت می گیرد.
غیر نظامی شدن تدریجی غزه همچنین ممکن است موجب افزایش نفوذ سیاسی گروه فتح شود که کادر رهبری آن میانه روتر هستند.
مصر علاقمند است نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین را مسئول گذرگاه مرزی رفح قرار بدهد. این اقدام احتمالا نخستین اقدام برای باز گرداندن فتح به تسلط سیاسی در غزه خواهد بود.
بنابراین ، در حالی که هدف کوتاه مدت اسرائیل باید وارد کردن ضربه ای شدید به زیر ساخت های نظامی حماس و از بین بردن هر چه بیشتر تونل ها در طول مرز باشد ، هدف نهایی باید غیر نظامی کردن تدریجی نوار غزه باشد.
تا زمان محقق شدن این هدف ، احتمال دستیابی به توافق بلند مدت بسیار اندک است.
∎