شناسهٔ خبر: 58612969 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ویدئویی از سیاه و سفید ویترین سینما در خراسان جنوبی

زهرا حمیدی

چراغ رونق سینماهای کشور که به یمن جشنواره فیلم فجر روشن شده، نباید در طول سال خاموش شود و این امر نیازمند حمایت مسئولان است.

صاحب‌خبر -
ورود نخستین دوربین فیلم‌برداری یا دستگاه سینماتوگراف در زمان مظفرالدین‌شاه، به سال ۱۲۷۹ خورشیدی، آغازگر تاریخ سینمای ایران است. پس از انقلاب نیز سینما جایگاه اصیل خود را برای نشان دادن ارزش‌های اسلامی و آنچه در دفاع مقدس گذشته از دست نداد. صنعت فیلم‌سازی ایران با جشنواره‌های فیلم ایرانی همچون جشنواره فیلم فجر که هر ساله به شکل جهانی برگزار می‌شوند، به یکی از بهترین‌های نوع خود، در جهان تبدیل شد.

اکنون نیز در دهه فجر مانند سال‌های گذشته سینماها میزبان بهترین فیلم‌های سال در قالب جشنواره دهه فجر هستند و در این بازه زمانی رونق بسیاری می‌گیرند؛ رونقی که به گفته دلسوزانش باید در تمام سال جاری باشد. اکنون و در نهمین دوره جشنواره فیلم فجر خراسان جنوبی، همزمان با چهل و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر ۱۹ فیلم در سانسهای ۱۵:۳۰، ۱۸ و ۲۰ در سالن سینما فردوسی و ۱۸ فیلم در سانس‌های ۱۶، ۱۸:۳۰ و ۲۰:۳۰ از سینما بهمن بیرجند اکران خواهند شد.

تاثیرپذیری کودکان از فیلم‌ها

صفورا کدخدازاده، یک مادر که به همراه کودک خردسالش به سینما آمده بود، به ایسنا گفت: کودکان از فیلم‌ها تاثیر می‌پذیرند و نمی‌توان این امر را منکر شد؛ کودکان تمایل بیشتری به تماشای فیلم دارند و در مقایسه با بزرگسالان حس تاثیرپذیری در آنها بیشتر است.

وی افزود: فیلم‌ها، یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در راستای تربیت و الگو پذیری کودکان و نوجوانان به صورت غیرمستقیم به شمار می‌روند؛ هرچه روش تربیتی برای کودک و نوجوان مستقیم‌تر باشد، اثر آن نامطلوب‌تر خواهد بود؛ بنابراین روش‌های تربیتی در حوزه‌هایی مانند تربیت اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی هر چقدر غیر مستقیم‌تر باشد مؤثرتر است.

این مادر بیان کرد: فیلم‌ها یکی از مؤثرترین ابزار برای تربیت غیر مستقیم کودکان و نوجوانان در حیطه‌های مختلف هستند. کودکان با دغدغه‌های مختلفی از جمله شکل گرفتن شخصیت، پشتکار، عزت نفس و توانایی نه گفتن مواجه هستند؛ اگر فیلم‌هایی متناسب با دغدغه‌های آنها ساخته و تولید شود، می‌تواند الگوی بسیار مناسبی برای آموختن چنین مهارت‌هایی باشد، البته قطعاً فیلم‌های نامناسب که در ساخت آن‌ها به نیازهای کودک و نوجوان توجه نشود، نتیجه عکس دارد و تأثیرات منفی از جمله پرخاشگری کودک را در پی خواهد داشت.

کدخدازاده با بیان اینکه سینما باید باظرافت کار خود را ارائه دهد، زیرا اثری که سینما روی کودک بر جای می‌گذارد برگشت‌پذیر نیست، ادامه داد: با فرزندم هر از چند گاهی با مشاهده اکران یک فیلم خوب برای این سن یه سینما می‌آیم تا تاثیرپذیری رفتار و آموزش از طریق فیلم را پی بگیرم؛ البته به عنوان یک مادر باید بگویم هر چند در این سال‌ها سینمای کودک رونق گرفته، اما هنوز آن چنان که باید تعداد و کیفیت فیلم‌ها مطلوب نیست.

سینما؛ رسانه فرهنگی برای تربیت

جواد زراعت، مدیر یک مدرسه در بیرجند که دانش آموزانش را به سینما آورده است نیز می‌گوید: در راستای پیشبرد اهداف آموزشی این برنامه را دنبال کردیم چراکه سینما یک رسانه فرهنگی و آموزشی و جزء لاینفک آموزش است که باید در تربیت مدارس نیز جریان داشته باشد.

وی افزود: هدف از شکل گیری ارتباط بین کودکان و سینما، ترویج فرهنگ دوستی و کنار هم بودن است تا مفاهیم علمی و اجتماعی از طریق فیلم‌های آموزشی به کودکان منتقل شود؛ همانگونه که تحقیقات نیز نشان دادند که سینما ممکن است ابزار بزرگی برای سرگرمی و تربیت غیررسمی محسوب شود.

مخاطب آگاه از سینما دور نشود

درایتی، یکی دیگر از افرادی که به سینما آمده بود در گفت‌وگو با ایسنا گفت: فیلم و سینما به عنوان یکی از مهم ترین وسایل ارتباط جمعی در زندگی روزمره افراد، داد و ستدهای اجتماعی، ساختار زندگی انسان ها، چگونگی برقراری ارتباطات درون گروهی و برون گروهی و حتی اندیشه هر فرد برای چگونه زیستن است.

وی با بیان اینکه مردم حال حاضر ایران نسبت به مردم دهه‌های ۱۳۳۰ و ۱۳۴۰ بسیار آگاه‌تر شده‌اند، افزود: این آگاهی به معنای سواد و معرفت و معلومات نیست؛ بلکه آنها به واسطه رسانه‌هایی که وجود دارد بسیاری از چیزها را می‌فهمند. این اتفاق باعث می‌شود تا به همه چیز واکنش نشان بدهند؛ دیدن فیلم‌هایی که در آنها شخصیت‌ها در زندگی پر از رفاهی قرار دارند، بسیاری از مردم را اذیت می‌کند.»

درایتی ادامه داد: به نظر می‌رسد مشکل فیلم‌های اخیر سینمای ایران یک پایان بندی قوی است که گاهی به دلیل ندیدن این موضوع در لیست فیلم‌ها، مردم از سینما فاصله می‌گیرند؛ لازم است فیلم‌ها با یک نظارت دقیق اکران شوند تا مخاطب آگاه از سینما دور نشود.

کسی خاموش شدن چراغ سینما را ندید

مجتبی تخمکار، مدیر سینمافردوسی بیرجند نیز با اشاره به میزبانی از چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در خراسان جنوبی، به ایسنا گفت: سینمافردوسی در بهمن ۹۸ تعطیل و به مدت ۸ ماه بازسازی آن طول کشید و سپس در سال ۹۹ افتتاح شد که به دلیل شیوع کرونا یک سال سینماها تعطیل بود و متاسفانه حمایت چندانی نیز صورت نگرفت.

وی با بیان اینکه نامه نگاری‌های بسیاری داشتیم و هیچ جوابی دریافت نکردیم، افزود: امیدواریم عزم راسخی در مورد سینماها وجود داشته باشد تا چراغ این اماکن فرهنگی پیش از رفتن به سمت افول کماکان روشن باشد.

این مدیر سینما با گلایه از تبلیغات ضعیف برای فیلم و سینما در استان و تاکید بر حمایت شهرداری‌ها و تبلیغات گسترده فیلم‌ها در سطح شهر، گفت: حتی گفته‌ایم ادارات دولتی می‌توانند از تخفیف ۵۰ درصدی تماشای فیلم برخوردار شوند، اما آن چنان که باید استقبال نمی‌شود.

زیرساخت‌هایی که آماده نیست

حسین واحدی، مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان جنوبی و مدیر سینما بهمن بیرجند نیز به ایسنا گفت: در طی ۱۰ سال اخیر تمام جشنواره‌ها در این سینما برگزار شده و اکنون نیز میزبان جشنواره فیلم فجر به عنوان رویداد مهم فرهنگی در کشور هستیم و به دلیل میزبانی از این جشنواره‌ها نیازمند توجه و نگاه ویژه هستیم.

وی با بیان اینکه در جشنواره‌ها سعی کرده‌ایم تمهیداتی صورت گیرد که تماشاگران به صورت آنلاین بلیط را دریافت کنند، ادامه داد: فیلم‌های جشنواره به صورت اختصاصی از طرف وزارت ارشاد به اداره کل ارشاد محول می‌شود و در خراسان جنوبی زیرساخت‌هایی که یک سینما باید داشته بلاشد گاهاً رعایت نمی‌شود.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان جنوبی با بیان اینکه اگر این زیرساخت‌ها رعایت شود مخاطبان از آن فاصله نمی‌گیرند، افزود: قبل از کرونا استقبال مردم از سینما خوب بوده و رغبت مردم بسیار بهتر بود؛ با شیوع کرونا مخاطب فاصله گرفت، اما با شکل گیری دوباره اکران فیلم‌ها امیدواریم این شور و شوق به این مکان فرهنگی برگردد.

وی با بیان اینکه باتوجه به جمعیت استان باید استقبال بهتر از این شود و بلیط سینما در سبد خانوار قرار گیرد، افزود: امیدواریم باتوجه متولیان و مدیران فرهنگی اتفاقاتی رقم بخورد که بلیط سینما در سبد خانوار قرار گیرد چراکه اگر استقبال مردم بهتر شود و رونق باشد امکانات سینما بهتر خواهد شد.

سیاه و سفید ویترین سینما در خراسان جنوبی

واحدی با بیان اینکه در طی سه سال اخیر مکاتبه برای توسعه زیرساخت‌ها انجام گرفته است، افزود: اکنون هزینه بلیط سینما به نسبت تجهیزات پایین است و لازم است مسئولان فرهنگی از سینماها حمایت کنند.

آمادگی فیلم‌های نهمین دوره جشنواره فیلم فجر استانی

سید علی زمزم، معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز از اعلام اسامی فیلم‌های نهمین دوره جشنواره فیلم فجر استانی، همزمان با چهل و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر خبر داد.

وی از آمادگی سینماهای مرکز استان برای اکران همزمان فیلم‌های سینمایی چهل‌ و یکمین جشنواره فیلم فجر خبر داد و گفت: اسامی فیلم‌های نهمین دوره جشنواره فیلم فجر خراسان جنوبی، همزمان با چهل و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر اعلام شد.

سیاه و سفید ویترین سینما در خراسان جنوبی

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره فیلم فجر خراسان جنوبی با بیان اینکه بهترین فیلم‌های جشنواره بین المللی فیلم فجر از ۱۷ تا ۲۴ بهمن ماه جاری در بیرجند اکران می‌شوند، افزود: ۲۱ فیلم ذیل از روز دوشنبه ۱۷بهمن ماه در سینماهای مرکز استان اکران و علاقمندان از شامگاه ۱۶ بهمن ماه جاری می توانند از طریق سامانه‌های آی‌تیکت (iticket.ir)، ایران‌تیک (irantic.com) و گیشه هفت (gisheh۷.ir) بصورت الکترونیکی بلیت تهیه کنند.

وی تصریح کرد:  فیلم سینمایی «بعد از رفتن» به کارگردانی رضا نجاتی و تهیه کنندگی محمود بابایی، «هوک» به کارگردانی حسین ریگی و تهیه کنندگی علی آشتیانی پور، «آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی و تهیه کنندگی سیدرضا محقق،«عطر آلود» به کارگردانی هادی مقدم دوست و تهیه کنندگی یوسف منصوری، «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزا محمدی و تهیه کنندگی کامران حجازی، «جنگل پرتقال» به کارگردانی آرمان خوانساریان و تهیه کنندگی رسول صدرعاملی ، «شماره ۱۰» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیه کنندگی ابراهیم اصغری، «پرونده باز است» به کارگردانی کیومرث پور احمد و تهیه کنندگی علی قائم مقامی، «هایپاور» به کارگردانی هادی محمد پور و تهیه کنندگی مهدی عظیمی و اباذر جوکار،«چرا گریه نمی‌کنی؟» به کارگردانی علیرضا معتمدی و تهیه کنندگی سیدرضا محقق، «سرهنگ ثریا» به کارگردانی لیلی عاج و تهیه کنندگی جلیل شعبانی، «روایت ناتمام سیما» به کارگردانی علیرضا صمدی و تهیه کنندگی مجیدرضا بالا، «هفت بهار نارنج» به کارگردانی فرشاد گل سفیدی و تهیه کنندگی محمد کمالی پور، «گلهای باوارده» به کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیه کنندگی سعید سعدی، «آن‌ها مرا دوست داشتند» به کارگردانی و تهیه کنندگی محمدرضا رحمانی، «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه پاشا و تهیه کنندگی محمدرضا مصباح، «کاپیتان » به کارگردانی محمد حمزه‌ای و تهیه کنندگی سیدصابر امامی، «یادگار جنوب» به کارگردانی پدرام دوماری و حسین امیری و تهیه کنندگی مجتبی رشوند، «غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی و تهیه‌کنندگی حامد عنقا ، «اتاقک گلی» به کارگردانی محمد عسگری و تهیه کنندگی داود صبوری  و «وابل» به کارگردانی تورج اصلانی و تهیه کنندگی سپهر سیفی؛ فیلم‌های این دوره از بخش سودای سیمرغ جشنواره در خراسان جنوبی خواهند بود.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین رخدادهای هنری کشور، جشنواره فیلم فجر است و بنا به مطالبه و درخواست هم استانی‌ها، این موضوع در دستور کار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار گرفته است.

وی افزود: فیلم‌های نهمین دوره جشنواره فیلم فجر استانی، همزمان با چهل و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر با هماهنگی‌های لازم از طریق سازمان سینمایی و تهیه کنندگان این فیلم‌ها تأمین و پخش فیلم‌های این دوره از جشنواره در سینماهای مرکز استان، انجام خواهد گرفت.

دبیر نهمین دوره جشنواره فیلم فجر خراسان جنوبی گفت: در راستای توسعه عدالت فرهنگی برای بهره مندی از فرصت به دست آمده نمایش فیلم‌های روز سینمای ایران، سینماهای فردوسی و بهمن مرکز استان میزبانان تعداد ۲۱ فیلم‌ حاضر از بین ۲۴ فیلم در بخش سودای سیمرغ خواهند بود.

رونق سینماها نباید به ایام دهه فجر خلاصه شود؛ این رونق باید در تمام طول سال دیده شود چراکه این مکان از مراکز فرهنگی شهر است.

انتهای پیام

نظر شما