شناسهٔ خبر: 58469601 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

اگر فرماندهی ماهیت جنگی را که درگیر آن است نشناسد شکست می خو...

اقتصاد ایران: فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا با بیان اینکه دولتمردان برای حل مشکلات اقتصادی باید پای درس شهید باقری بنشینند، گفت: هر فرماندهی اگر ماهیت جنگی را که درگیر آن است نشناسد شکست می خورد .

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سرلشکر غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا صبح امروز در آیین بزرگداشت سالروز شهادت سرلشکر حسن باقری و شهدای اطلاعات سپاه پاسداران که صبح امروز در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین ع برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: حضرت امام خمینی ره حق بزرگی برگردن ما دارند و ما را از ذلت ، طاقوت و استکبار جهانی نجات دادند.

وی با اشاره به مجاهدت و ایثار خانواده شهدا، ادامه داد: خانواده شهدا در این سالها صبر کرده که جلوه دیگری از فداکاری و مجاهدت است که در پیشبرد اهداف انقلاب موثر است.

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا با اشاره به آشنایی و همکاری با شهید حسن باقری گفت: شب ها و روزهای زیادی با شهید حسن باقری همراه بودم که ویژگی های متعددی در این شهید دیدم که از آن جمله می توانند به اخلاص ، شجاعت، توکل به خداوند، هوش و استعداد ، بیان قوی و قدرت اقناع بالا، انقلابی و خلاق اشاره کرد، او یک استراتژیست بزرگ جنگ بود که با جدیت در امر کادر سازی اقدام می کرد، او نقش بسیار مهمی در تغییر و تحولات را در سازمان رزم سپاه داشت و سازمان رزم امروز سپاه حاصل تلاش ها و مجاهدت های این شهید بزرگ است.

سرلشکر رشید گفت: در ماه های اولیه جنگ که در دزفول مسئولیت داشتم و در ستاد عملیات سپاه در اهواز با شهید حسن باقری آشنا شدم و این دوستی و رفاقت و همراهی تا شب قبل از شهادتش ادامه داشت و ما روز ها و شب های زیادی را با هم بودیم.

وی ادامه داد: شهید حسن باقری از لحاظ جسمی ضعیف و لاغر اندام بود و چهره او چند سالی هم از سن واقعی خودش جوانتر نشان می داد، اما گویی یک انسان چهل ساله و بسیار پخته بود که از لحاظ برهان و تدبیر برهمه ما برتری داشت او در نام و صفت به معنای واقعی باقر بود یعنی شکافنده علم نظامی بود که فرماندهان برهان و بیان او را می دیدند از او تبعیت می کردند.

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا تصریح کرد: فرماندهان سپاه در مواقع جلسات بدون دلیل و برهان مطالب را قبول نمی کردند و تلاش می کردند تا با دلیل و برهان مطالب را به فرماندهان میدان بقبولاند . برهمین اساس وقتی به میدان می رفتند دیگر هیچ شک و یا سوالی درباره عملیات نداشتند.

سرلشکر رشید با اشاره به عملیات بیت المقدس گفت: دشمن از ترس اینکه نیروهای ایرانی به سنت بصره بروند با تمام توان به لشکر ۲۷ محمد رسول الله حمله کرد و شهدای بسیاری در این عملیات اهدا شد، اینجا بود که حسن باقری برای حفظ نیروها در میدان خودش به سمت خط مقدم رفت و این سبک فرماندهی و هدایت او بود که سرعت عمل در فرماندهی ، تواضع و اوج فداکاری او را در یک روز سخت به نمایش گذاشت.

وی ذکر خاطرات و بیان نحوه آشنایی با شهدا را برای شناخت آنها کافی نداست و گفت: ذکر ویژگی ها و بیان نحوه آشنا یی با شهدا به تنهایی نمی تواند موجب آشنایی با شهدا شود. ما باید تلاش کرده و وجوه تمایز شهدا را بیان کنیم و بدانیم تجلیل و تقدیر شهدا در این مراسم ها باید با تشریح وجوه فرماندهی و رفتاری آنها این شهدا را بهتر بشناسیم .

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا تصریح کرد: باید به شهدا به عنوان یک راه و یک مکتب نگاه کرده و ببینیم شهدا با چه تجربه و دانشی عمل کرده و چه تحولاتی به وجود آورده و چگونه موجب تغییر معادلات در میدان نبرد شده اند. ما باید ببینیم مشخصه ها و ویژگی ها و استراتژی فرمانده هان شهید و فرماندهان امروز ما چیست و چگونه در دوران فرمانده خود عمل کرده اند.

سرلشکر رشید ، شهید حسن باقری را یک استثنا در میان فرماندهان دانست و گفت: شهید حسن باقری اهل قلم ، تدبیر و صاحب استراتژی و فرمانده خاص خود را داشت و امروز باید تلاش کنیم این ویژگی ها را استخراج و تدوین کنیم تا مورد استفاده قرار بگیرد.

سرلشکر رشید گفت: امروز بدون نام شهدای بزرگی همچون شهید باقری فهم برخی مسائل تاریخی و راهبردی جنگ امکان پذیر نیست و فهم مسائل راهبردی بدون فهم اندیشه های امثال شهید باقری امکان پذیر نیست.

وی ادامه داد: در شرایطی شهید باقری صحبت از تغییر استراتژی جنگ می کند که جنگ در بن بست کامل بود. در این شرایط شهید باقری سوالاتی را مطرح کرد که پاسخ آنها موجب شد تا دکترین رزمی سپاه تدوین شود و پیروزی های سال های بعدی جنگ حاصل همین تفکر بود.

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا با اشاره مسایل اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم گفت: دولتمردان ما برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی باید پای درس شهید باقری بنشینند. هر فرماندهی اگر ماهیت جنگی را که درگیر آن است نشناسد شکست می خورد و ویژگی شهید باقری این بود که ماهیت قدرت دشمن را شناخت و زمینه اشغال کشور را از بین برد.

وی ادامه داد: در اعتشاشات اخیر، دشمنان ما هر گزینه ای در ذهنشان بوده علیه ملت ایران پیاده کردند و شکست خوردند و آخرین ترفند آنها همین اغتشاش ها بود و هرکاری نکردن. چون نتوانستند انجام ندادند.

وی ادامه داد: حوادث بزرگ انقلاب و جنگ و نام و یاد بزرگان، برای جامعه ایران، هویت ساز و قدرت ساز است و بنیان های نظام ارزشی و شالوده قدرت ما را تشکیل می‌دهد. گذشت زمان و رخدادهای جدید نباید موجب فراموشی حوادث بزرگ و نام و یاد بزرگان شود زیرا بدون یاد حوادث بزرگ و نام و یاد شهدا به ویژه فرماندهان شهید، شالوده قدرت ما حفظ نخواهد شد و تداوم حیات فردی و اجتماعی در جامعه ایران در صورت تداوم فرهنگ و سنت های دینی و تاریخی امکان پذیر است. باورها و اقدامات ما هم با رجوع به آموزه های دینی _ فرهنگی و سنت های تاریخی صورت می گیرد.

وی گفت: امروز بدون یاد و نام و تبیین تفکر ، رفتار و عملکرد شهدای بزرگی همانند شهید حسن باقری فهم برخی از مهم‌ترین مسائل تاریخی و راهبردی در جنگ و دهه ۶۰ امکان پذیر نخواهد بود و فهم مسائل تاریخی و راهبردی در جنگ، بدون فهم تفکر و عملکرد شهید حسن باقری قابل دست یابی نخواهد بود.

سردار رشید افزود: این بیان نورانی شهید حسن باقری در ماه ششم جنگ که، « باید به خود جرأت داد، شیوه و استراتژی جنگ را تغییر داد» نیازمند تبیین است. باید دید در چه شرایطی و در برابر چه مسائلی شهید حسن باقری این عبارت راهبردی را بیان کرده است و شهید حسن باقری خودش برای تحقق این عبارت راهبردی چه اقداماتی را انجام داده است؟ با چه روشی، شهید به دنبال تحقق آن بوده است؟ چه نتیجه ای در پیروزی عملیات های بزرگ در سال دوم جنگ و فتح خرمشهر داشته است؟

فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا (ص) همچنین با طرح این سوالات که چگونه می توان متاثر از الگوی رفتاری شهید حسن باقری نسل دیگری را در نیروهای مسلح تربیت کرد؟ مشخصه زمانه ایشان چه بود؟ و در برابر چه مسائلی و چه چالش هایی قرار داشت؟ چه پاسخی به مسائل زمان خود دادند؟، اضافه کرد: یقیناً فرماندهی که این عبارت راهبردی را با جرأت بیان می کند و با مجاهدت و تلاش فوق العاده خود و رزمندگان تحت امرش موجب شکل گیری روند پیروزی عملیات های بزرگ میشود و جان عزیز خود را در این راه به خداوند تقدیم می کند، فرماندهی بن بست شکن و یک استراتژیست واقعی، هم در تفکر و تدبیر و هم در میدان نبرد بوده است. 

سرلشکر رشید تأکید کرد: برقراری نسبت میان گذشته باحال (اکنون) ، باید با نگاه و زبان جدید صورت گیرد و حوادث بزرگ را به شکل واقعی باید تبیین کرد و نام و یاد شهدای بزرگ در نسبت با حق، معنا دارد و بر اساس تذکر مقام معظم رهبری، نباید با مبالغه گویی و بیان خصوصیات ماورایی، موقعیت شهدای بزرگ را که امر حقی است به امر دیگری تقلیل داد تا موجب کاسته شدن از تأثیر آن بر قلوب و افکار بشود. در همین رابطه، «جهاد تبیین» در حقیقت یعنی بازبینی آنچه باید انجام می شد، ولی به دلایلی انجام نشده و آنچه نباید انجام می‌شد ، ولی به دلایلی صورت گرفته است. درسی که می توان از مطالعه تفکر و رفتار و عملکرد شهید حسن باقری گرفت، برای همه‌ی ما فرماندهان این است که هر فرماندهی که ماهیت جنگی را که درگیر آن است، اگر نشناسد، شکست می‌خورد و مهمترین برجستگی فرماندهان ما و شهید حسن باقری در جنگ، این بود که ماهیت قدرت دشمن و همچنین ضعف هایش را از طریق قدرت اشراف اطلاعاتی شناخت و زمینه ی برون رفت از بحران اشغال را با تکیه بر ظرفیت های داخلی فراهم کرد و بر این راه صادقانه جان داد و دولتمردان ما باید این درسها را از شهدای بزرگ بیاموزند.

فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا (ص) در پایان تصریح کرد: اکنون قدرت دفاعی و تهاجمی نیروهای مسلح ما نسبت به چهار دهه گذشته در اوج انسجام و قدرت میباشد. دشمنان خبیث ملت ایران (آمریکایی های متجاوز و صهیونیست‌ها به همراه سایر دولت‌های مستکبر اروپا) هر کاری که می توانستند، علیه ملت ایران انجام داده اند و گزینه‌های تهدید دشمن علیه ملت ایران تماماً به اجرا گذاشته شده و با مقاومت ملت ایران به شکست انجامیده است و هر کاری که نکرده اند از جمله تهاجم نظامی، به دلیل اینکه ناتوان بوده اند و از ملت ایران و نیروهای مسلح هراس داشته و دارند.

برچسب‌ها:

نظر شما