شناسهٔ خبر: 58395836 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اقدامات هلال‌احمر ایران در مقابله با آثار تغییرات اقلیمی

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: تاثیر منفی تغییرات اقلیمی در ایران به صورت خشکسالی، سیل‌های ناگهانی، کمبود جدی منابع آبی، مهاجرت و ظهور ریزگرد‌ها بروز کرده و به همین دلیل هلال احمر اقداماتی را برای مقابله با این معضل انجام داده است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ پیرحسین کولیوند در جریان برگزاری نشست مشورتی روسای جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (مِنا) که با حضور سران ۱۲ جمعیت ملی در بیروت برگزار شد، گفت: جمعیت هلال احمر به عنوان بزرگترین نهاد بشردوستانه و مردمی داخلی و عضو فعال و برجستۀ نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در مسیر حمایت از کرامت انسانی، تسکین آلام بشری و کمک به بهبود زندگی انسان‌ها در داخل و خارج از کشور گام بر می‌دارد.
 
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: وظایف جمعیت در سطح کشور و خارج از کشور شامل ارائه خدمات امدادی در هنگام بروز حوادث و سوانح طبیعی، ارائه کمک‌های اولیه، آموزش همگانی و آمادگی برای مقابله با حوادث و سوانح، اعزام عوامل امدادی و درمانی به سایر کشور‌ها در صورت لزوم، کمک به تهیه دارو، وسایل و تجهیزات پزشکی، امر توانبخشی و همچنین توسعه مشارکت جوانان و داوطلبان در فعالیت‌های مربوط به آن‌ها است.
 
کولیوند در ادامه پیشنهاداتی را به منظور تبادل اطلاعات و تجربیات هلال احمر ایران با سایر همتا‌های خود ارائه و بیان کرد: ارائه خدمات به زائرین اربعین حسینی (ع)، اقدامات انجام شده در زمینه موضوع مقابله با تغییرات اقلیمی، فعالیت‌های صورت گرفته در رابطه با مقابله با تحریم‌های ظالمانه آمریکا بر علیه جمهوری اسلامی ایران، اقدامات مربوط به نوآوری و تحول دیجیتالی می‌تواند منجر به افزایش همکاری جمعیت‌های ملی و بین المللی شود.
 
اقدامات هلال احمر برای مقابله با اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی
 
وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی‌به تنهایی می‌تواند در کنار تهدید‌های جهانی، بزرگ‌ترین تهدید بین‌المللی محسوب شود که تمام دنیا در شکل‌گیری آن دخیل هستند، افزود: در قرن کنونی تغییرات اقلیمی یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین مسائل و چالش‌ها برای سلامت، صلح و امنیت بین‌المللی به‌شمار می‌رود.
 
وی افزود: جمعیت هلال احمر پرداختن به تغییرات اقلیمی را اولویت خود می‌داند، زیرا تاثیر منفی این پدیده در ایران به صورت خشکسالی، سیل‌های ناگهانی، کمبود جدی منابع آبی، مهاجرت و ظهور ریزگرد‌ها بروز کرده است.
 
کولیوند در ادامه در تشریح اقدامات هلال احمر ایران برای مقابله با تغییرات اقلیمی‌گفت: ایجاد مرکز تغییرات اقلیمی جمعیت هلال احمر، تهیه برنامه اقدام ۲ ساله جمعیت هلال احمر برای مقابله با اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی، انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و غیردولتی و دانشگاه‌ها جهت همکاری و عدم موازی‌سازی کار‌ها در حوزه تغییرات اقلیمی، ارائه آموزش‌های همگانی، به کارگیری و استفاده از اعضای جوان و داوطلب جمعیت هلال احمر در خانه‌های هلال جهت اطلاع‌رسانی عمومی‌پیرامون تغییرات اقلیمی و تبادل اطلاعات و تجربیات بین هلال احمر و جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) از جمله این اقدامات بوده است.
 
به گفته این مقام مسئول؛ برگزاری کارگاه تغییرات اقلیمی‌برای اصحاب رسانه در خصوص آشنایی با نحوه مقابله با تغییرات اقلیمی‌با حمایت نمایندگی فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر در ایران، برگزاری وبینار‌های پژوهشی پیرامون تغییرات اقلیمی و پیامد‌های آن، اطلاع‌رسانی عمومی در خصوص سازگاری با تغییرات اقلیمی در وب‌سایت جمعیت هلال احمر، برگزاری دوره‌های ضمن خدمت برای کارشناسان استانی، برگزاری دوره‌های ویژه مدیران عامل استان‌ها جهت حساس‌سازی و اهمیت بحث تغییرات اقلیمی در استان‌ها از جمله سایر اقدامات هلال احمر برای مقابله با تغییرات اقلیمی‌بوده است.
 
گفتنی است؛ پس از گزارش دکتر کولیوند رئیس نشست مشورتی روسای جمعیت‌های ملی و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا اعلام کرد که اقدامات جمعیت هلال احمر و تاثیر گذاری آن‌ها نه تنها الگو در منطقه بلکه یک الگوی بین المللی است.
 
استقرار پایگاه‌های امدادونجات در نقاط صفر مرزی در راهپیمایی اربعین
 
کولیوند در تشریح اقدامات این جمعیت در برگزاری مراسم اربعین هم گفت: با توجه به اینکه سالانه بالغ بر ۲۰ میلیون نفر از سراسر دنیا اعم از مرد و زن و پیر و جوان در مراسم اربعین شرکت می‌کنند و نیاز به ارائه خدمات به آن‌ها در حوزه‌های بهداشتی، درمانی، آموزشی، امداد و نجات و ... می‌باشد، هلال احمر ایران در راستای انجام وظایف خود نسبت به ارائه خدمات بشردوستانه به زائرین از طریق همکاری با جمعیت هلال احمر عراق و وزارت بهداشت این کشور اقداماتی را انجام می‌دهد.
 
وی در ادامه در تشریح اقدامات هلال احمر در اربعین توضیح داد: برگزاری اولین کنگره بین‌المللی سلامت در اربعین حسینی در سپتامبر ۲۰۲۲ با دعوت از نمایندگان سلامت کشور‌های عراق، ایران، پاکستان، افغانستان، سوریه، یمن، هندوستان، ترکیه، آذربایجان، امارت متحده عربی و کویت، تقویت هماهنگی بین‌بخشی میان گرو‌ه‌های ارائه‌کننده خدمات سلامت در زیارت اربعین، تاکید بر نقش آموزش در کاهش بیماری‌ها و خطرات ناشی از حوادث از جمله برخی از اقدامات هلال احمر بوده است.
 
رئیس جمعیت هلال احمر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در مرز‌های مشترک ایران و عراق، برپایی و استقرار پایگاه امداد و نجات سلامت از نقطه صفر مرزی تا شهر‌های مقدس نجف اشرف و کربلا معلی برای پوشش به موقع حوادث و سوانح احتمالی، ایجاد چهار پایگاه امداد و نجات در ده کیلومتری خاک عراق، برقراری ارتباط اینترنتی بین گروه‌های عملیاتی در کشور عراق، راه‌اندازی اتاق بحران مشترک و بهره‌گیری از ۴۵۰۸ دستگاه خودرو عملیاتی را از جمله سایر اقدامات هلال احمر برای حضور در راه پیمایی اربعین معرفی کرد.

نظر شما