نایبرئیس مجلس با اعلام وصول طرح استیضاح علیاصغر فانی، گفت: جلسه استیضاح وزیر آموزش و پرورش چهارشنبه هفته آینده سوم تیرماه برگزار میشود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته در جلسه غیرعلنی خود با حضور محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش از مسائل و مشکلات فرهنگیان کشور و بودجه آموزش و پرورش مطلع شدند.
حجتالاسلام سید مهدی موسوینژاد نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه غیرعلنی روز گذشته مجلس گفت: محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در این جلسه عنوان کرد که دریافتی فرهنگیان به طور میانگین ماهانه یک میلیون و 700 هزار تومان است که در بخشهایی بالاتر و در بخشهایی پایینتر از این میزان دریافت میکنند.وی افزود: نوبخت عنوان کرد برنامهریزیهایی انجام شده تا اعتبارات بخش فرهنگیان افزایش پیدا کند و این موضوع در دستور کار است.موسوینژاد در گفتوگو با فارس،اظهار داشت: پیش از سخنگوی دولت جبار کوچکینژاد، احمد توکلی، محمدمهدی زاهدی و محسن صرامی فروشانی در سخنان خود مطالبی را در مورد مشکلات معیشتی فرهنگیان عنوان کردند.
روز گذشته همچنین 15 تن از نمایندگان و استیضاحکنندگان علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در نامهای به هیئترئیسه مجلس انصرافشان از استیضاح وزیر آموزش و پرورش را اعلام کردند. در نهایت اینکه، محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، طرح استیضاح علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش را اعلام وصول کرد.
وی پس از اعلام وصول این طرح، در سخنان کوتاهی اظهار داشت: در اجرا ماده 223 آییننامه داخلی مجلس، کمیسیون آموزش و تحقیقات روز یکشنبه 24 خرداد ماه با حضور وزیر آقای فانی آموزش و پرورش و تعدادی از نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح فانی، تشکیل جلسه داد.
وی افزود: اگر چه تعدادی از نمایندگان امضای خود را از طرح استیضاح فانی پس گرفتند، اما تعداد امضاها به زیر 10 نفر نرسید بنابراین جلسه استضاح وزیر آموزش و پرورش چهارشنبه هفته آینده برگزار میشود. در ادامه جلسه علنی خانه ملت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی طرح یک فوریتی استانی- شهرستانی شدن حوزه های انتخابیه انتخابات مجلس، ماده ۳ این طرح را تصویب کردند.براساس این ماده، علاوه بر شرایط مندرج در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۷ آذر ماه ۱۳۷۸ و اصلاحیه های بعدی آن، هر داوطلب نمایندگی باید متولد محدوده جغرافیایی حوزه انتخابیه محل ثبت نام بوده یا سابقه حداقل ۵ سال سکونت در آن محدوده یا سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی در آن حوزه را داشته باشد.همچنین تبصره این ماده تصریح می کند که تغییر حوزه انتخابیه ناشی از اجرای قانون تغییر حوزه انتخابیه داوطلبان نمایندگی مجلس مصوب ۲۴ دی ماه ۱۳۸۲ باید با رعایت شروط این ماده انجام شود.
قانع شدن از پاسخ های وزیر ارتباطات
روز گذشته همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پارلمان سوال ملی نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه از محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را مورد بررسی قرار دادند. این نماینده مجلس از وزیر ارتباطات در مورد دلیل قطع و یک طرفه شدن تلفن همراه، عدم ارسال پیامک و عدم تعیین تکلیف کارگزاران مخابرات روستایی توسط شرکت مخابرات را پرسیده بود. پس از پاسخهای وزیر به این سوالات، نادر قاضیپور اعلام کرد که پاسخهای وزیر را قانعکننده ندانست و از محمدرضا باهنر نایبرئیس دوم مجلس خواست که این سوال را به رای نمایندگان مجلس بگذارد. بهارستاننشینان نیز با ۱۰۱ رای موافق، ۶۷ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس پاسخهای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را قانعکننده دانستند.
نایب رییس مجلس:
وزیر آموزش و پرورش سوم تیرماه استیضاح میشود
صاحبخبر -
∎