خشک كردن باميه
بامیه از انواع صیفیجات است که در بهتر شدن کارکرد مغز و قلب مفید است و همین طور یک آنتی اکسیدان قوی با کالری پایین است؛ پس بهتر است در برنامه غذایی روزانه قرار بگیرد. ولی چون بامیه یک صیفی فصلی بوده و در هر فصلی پیدا نمیشود، باید از راه هایی مثل فریز کردن بامیه و یا خشک کردن بامیه آن را برای زمان هایی که این صیفی در بازار نیست نگهداری کنیم.
نحوه تهیه بامیه خشک
- برای آماده کردن پودر بامیه خشک اول باید بامیه های سبز و بدون کرک خریداری کنیم. برای اینکه بامیه با کیفیت بهتری داشته باشیم، از بامیه های لک دار و زرد رنگ استفاده نکنیم. سپس بامیه ها را خیلی خوب بشوییم.
- بعد از شستن بامیه ها گلبرگ های بالای بامیه ها را بکنیم، آنگاه بامیه ها را از نخ رد می کنیم و میان هر دو بامیه قدری فاصله بگذاریم تا زودتر خشک شوند. اکنون بامیه ها را در یک جای مناسب به دور از نور مستقیم خورشید می گذاریم.
- بعد از طی یک تا دو هفته بامیه ها کاملا خشک می شوند و می توانیم آنها را آسیاب کنیم. بعد از اینکه بامیه ها کاملا خشک شدند، یکی از آنها را از نخ بیرون می آوریم و امتحان می کنیم تا اطمینان پیدا کنیم بامیه ها خشک شده اند.
- در این قسمت بامیه ها را درون آسیاب می ریزیم و کامل پودر می کنیم. این ادویه را داخل انواع سوپ ها، خورش ها و غذا های دیگر می توانیم استفاده کنیم. این ادویه به جز اینکه بسیار برای سلامتی بدن موثر است برای لعاب دادن به غذاها هم خیلی استفاده می شود.
- اگر غذایی مانند سوپ یا خورش یا انواع غذاهای آبدار آماده کرده اید و دوست دارید غذا لعاب دار شود، می توانید ۱ قاشق چایخوری از پودر بامیه به غذا بیفزاید. این پودر لعاب خوبی به غذا می دهد و یک نکته با اهمیت تر اینکه روی مزه غذا اثر گذار نیست.
نکات مهم
- دقت کنید هرچه بامیه کوچکتر باشد مزه بهتری دارد و زودتر هم پخته و خشک میشود.
- چنانچه ساقههای بامیه ضخیم و بلند باشند، میتوانید با یک برش کوتاه ساقه آن را نصف کنید و احتیاجی به بریدن ساقه نیست.
- اگر بامیهها را درسته نگهداری کردهاید، بهتر است پیش از پخت، چند ساعت بامیه خشک را در آب بخیسانید و سپس در خورش بریزید. با این کار بامیه ها دقیقا مزه بامیه تازه را پیدا خواهد کرد.
منبع: بیتوته