شناسهٔ خبر: 57765897 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

تعطیلی موقت نیروگاه شهید منتظری شدنی است؟

محدودیت مصرف گاز و تعطیلی موقت سه واحد نیروگاه برق شهید منتظری اصفهان این احتمال را در ذهن ها متبادر کرد که دوباره مازوت بیخ گلوی این کلان شهر آلوده را بگیرد.

صاحب‌خبر -

مصرف مازوت با تولید آلاینده خطرناک اکسید‌های گوگرد می‌تواند برای شهری مثل اصفهان با شرایط خاص توپوگرافی که وزش باد چندانی را هم نمی‌تواند داشته باشد به معنی رسیدن به مرز خفگی باشد.

اینکه تصمیم گیران کارگروه اضطرار آلودگی هوای اصفهان در هشت روز گذشته مجبور به تعطیلی سه روز کاری مراکز آموزشی شدند نشان دهنده همین موضوع است؛ اتفاقی که روز گذشته با اعلام رسمی مصرف مازوت در نیروگاه شهید منتظری نشان از چرایی تشدید آلودگی هوای اصفهان طی روز‌های پیش بود.

تشدید آلودگی هوای اصفهان در روز‌های گذشته آنچنان بود که با وجود بارندگی روز‌های شنبه و یک شنبه، همچنان شاخص کیفیت هوای آن، ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد.

این شرایط در حالی بود که مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان برای حل موقت شرایط اضطراری آلودگی هوای اصفهان پیشنهاد تعطیلی ۲ ماهه نیروگاه شهید منتظری را در گفتگو با رسانه‌ها مطرح کرد. پیشنهادی که با توجه به کاهش مصرف برق در فصل سرما و بنابراین مازاد ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های کشور منطقی است، اما باید دید که مدیریت متمرکز شبکه ملی برق در تهران این پیشنهاد را چقدر برای تنفس این روز و شب‌های اصفهان جدی می‌گیرد.

شرایط برای اصفهان ویژه است

در همین ارتباط مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در پاسخ به اینکه تا چه اندازه پیشنهاد تعطیلی موقت نیروگاه شهید منتظری برای کاهش آلودگی هوا اصفهان عملیاتی و قابل پیگیری است، گفت: پیشنهاد‌های استان در این رابطه به مرکز تصمیم گیری کشور داده شده است تا پیگیری شود. از سازمان حفاظت محیط زیست کشور هم درخواست کرده ایم که با دیسپاچینگ‌های ملی (مرکز کنترل سیستم قدرت برق) و گاز هماهنگ کنند که پیشنهاد محیط زیست استان که به مرکز کشور ابلاغ شده را پیگیری کنند.

منصور شیشه فروش افزود: در این رابطه اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان به سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد داده است که جلسه‌هایی تشکیل بدهند و این پیشنهاد را دیسپاچینگ‌های ملی گاز و برق بررسی کنند.

به گفته این مقام استانداری اصفهان، شرکت توانیر کشور مسئول دیسپاچینگ برق است و مثل تابستان که برق را مدیریت و اعمال محدودیت به بخش‌های مختلف می‌کنند، این موارد هم باید از این مرکز مدیریت شود.

شیشه فروش افزود: تمام تلاش‌ها این بوده است که اقدام به مازوت سوزی نشود، اما با توجه اینکه دیسپاچینگ گاز (مدیریت متمرکز شبکه ملی گاز) مسئولیت تامین سوخت را در کشور دارد، این تصمیم گیری برای مصرف مازوت از تهران مدیریت و به شرکت‌های گاز استان‌ها اعلام شد.

به گفته او بخشی از اعمال محدودیت‌ها که دیسپاچینگ ملی گاز به استان اصفهان داده است، شامل صنایع فولاد، سیمان، برخی صنایع و همچنین نیروگاه شهید منتظری است و پیرو همین موضوع، گازرسانی به نیروگاه شهید منتظری قطع شده است و این نیروگاه مازوت مصرف می‌کند.

«شرایط آلودگی هوای اصفهان ویژه است و تصمیمات در کارگروه‌های اضطرار تشکیل شده در هفته گذشته و هفته پیش رو، منجر به تعطیلی مراکز آموزشی شده است» شیشه فروش با بیان این گفته ها، با گریز به قانون هوای پاک بر انجام وظایف تمامی دستگاه‌ها در جهت کاهش انتشار آلاینده‌ها تاکید کرد.

قانون هوای پاک سال ۱۳۹۶، با ۳۶ ماده و ۳۹ تبصره تصویب و در آن تاکید شد که باید تمامی دستگاه‌ها اقدامات جدی در جهت پیشگیری از انتشار آلاینده‌ها انجام دهند، اقداماتی که به گفته شیشه فروش دستگاه هایی، چون وزارت نیرو به آن مکلف شده اند و شواهد آلودگی هوا نشان می‌دهد که تا چه اندازه این دستگاه‌ها متعهد به انجام وظایفشان بوده اند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در این رابطه افزود:تبصره‌های این قانون، وزارت نیرو را مکلف کرده است که باید ۳۰ درصد از نیاز برق را از انرژی‌های تجدید پذیر و پنل‌های خورشیدی تامین کند و وزارت نفت مسوول شده است که سوخت تولیدی بنزین و نفت گاز، نفت کوره و نفت سفید را مطابق استاندارد ملی عرضه کند.

او در ادامه گفت: در این قانون وزارت نیرو موظف است سوخت نیروگاه‌ها را گوگرد زدایی کند و نیروگاه‌ها هم مکلف هستند که خروجی خودشان را برای کاهش انتشار آلاینده‌ها فیلترگذاری کنند.

شیشه فروش، اما موضع مصرف مازوت در نیروگاه شهید منتظری را به دلیل اعمال مدیریت دیسپاچینگ ملی گاز خواند و اینکه از تصمیم گیری‌های استان خارج بوده است: پیگیری‌های استان، اما همچنان ادامه دارد که این مساله حل شود و البته این نیاز به یک عزم جدی دارد که سازمان محیط زیست کشور که متولی حفاظت آب، خاک و هواست در جهت رفع مشکلات این حوزه وارد شود و وزارت نفت و نیرو هم متناسب با وظایفی که دارند در جهت گوگرد زدایی از سوخت و فیلترگذاری در خروجی نیروگاه‌ها اقدام کنند.

منبع:ایرنا