به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ علی باقری، معاون سیاسی وزیر امورخارجه ایران در جریان سفر خود به هند در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری ایانآی درباره ناآرامیهای اخیر در کشورمان با تاکید بر اینکه «خانم مهسا امینی کشته نشده، بلکه فوت کرده است»، اظهار داشت: ما در رابطه با تحولات ایران شاهد فضاسازیهایی از سوی رسانههای غربی بودهایم که بیاساس و مغالطهآمیز است. ما شاهد این هستیم که حقوق ملت ایران توسط قدرتهای غربی نقض میشود.
بخش هایی از گفت و گوی باقری با خبرگزاری ایان آی را در ادامه می خوانید:
*این قدرتهای غربی درباره مردم افغانستان، فلسطین یا یمن حرفی نمیزنند. آنها این اقدامات را تقبیح یا محکوم نمیکنند. چه کسی قاتل حقیقی این مردم است؟
باقری همچنین در مصاحبه با شبکه «ان دی تی وی» هند در پاسخ به سؤالی در ارتباط با حوادث اخیر ایران تصریح کرد: «قدرتهای خارجی روایات غلط و اشتباهی درباره رویدادهای ایران مطرح میکنند».
*درک تفاوت میان تجمعات صلحآمیز و تجمعات خشونتآمیز حائز اهمیت است، تمایل دارم تأکید کنم که انتقاد و اعتراض یکی از ارکان دموکراسی و بر اساس اعتقادات دینی ما است که در قانون اساسی ایران نیز منعکس شده است. این حق به مردم داده شده است و همه ما موظفیم دیدگاهها و انتقادات مختلف مردم را ببینیم و بشنویم.
*با این حال باید به تفاوت تجمع مسالمتآمیز و تجمع خشونتآمیز توجه کرد. همچنین باید به مداخله قدرتهای خارجی در امور داخلی ایران و روایتهای غلطی که از حوادثی که در ایران رخ میدهد و در راستای منافع خودشان است، توجه کنیم».
*در سالهای گذشته، این قدرتها و دولتها در قبال ایران، همین سیاست را ادامه دادهاند.
*این که چه شواهدی در ارتباط با مداخله آمریکا و اروپا در امور ایران وجود دارد، جستجوی مدرک و شواهد در این خصوص دشوار نیست. تنها کافی است به رسانههای تحت حمایت این قدرتها و اظهاراتی که این قدرتها مطرح میکنند، توجه کنید.
*برخی از قدرتهای اروپایی چگونه در ایران مداخله میکنند. اگر به رویکرد و خبرسازی که آنها دارند، به ویژه در رسانههای فارسی زبان مستقر در لندن بروید، عمق دخالت آنها در امور داخلی ایران را خواهید دید».
*در یک نظام دموکراتیک، مردم آزادند که نظرات و اعتراضات خود را بیان کنند اما آن چه اهمیت دارد مسیری است که رژیمهای خارجی به این اعتراضات میدهند. رژیمهای غربی سعی میکنند این اعتراضها و اظهارات مردم را به سمت و سوی خاصی سوق دهند»
*در ارتباط با آمار و ارقامی که در ارتباط با تلفات حوادث اخیر ایران منتشر میشود، چنین دادههایی قطعاً صحت ندارد. وی ادامه داد کمیتهای تحت نظارت وزارت کشور برای رسیدن به آمار درست تشکیل شده است و طبق آمار رسمی، ۵۰ نفر از نیروهای پلیس در اغتشاشات به شهادت رسیدهاند و چند صد نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
*مردم آزاد هستند، آنها با هیچ مانعی برای بیان آزادانه نظرات خود مواجه نیستند و ما برای آنها چارچوب قانونی برای بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود داریم.
*پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان ایران پیشرفتهای چشمگیری داشتند پس چطور چنین چیزی ممکن است؟ زنان نقش کلیدی در دولت ایران دارند و به عنوان مدیران و دانشگاهیان در کشور پستهای بالایی دارند. آیا در کشوری که آزادی برای زنان وجود ندارد این امکان وجود داشت؟
منبع: ایسنا