شناسهٔ خبر: 57322248 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خرداد | لینک خبر

تشکیل «هیأت حقیقت‌یاب» برای ناآرامی‌های اخیر

تصویب قطعنامه در شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران | کدام کشورها رای منفی دادند؟

۲۵ کشور عمدتا غربی به قطعنامه ضد ایرانی پیشنهادی آلمان و ایسلند در شورای حقوق بشر سازمان ملل رأی مثبت داند، اما بودند کشور‌هایی که به این قطعنامه رأی منفی یا ممتنع دادند.

صاحب‌خبر -

شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز (پنج‌شنبه) با اقدام آلمان و ایسلند نشست ویژه‌ای را برای بررسی آن‌چه برخورد خشونت‌آمیز با اعتراضات در دو ماه گذشته در ایران عنوان شده است در ژنو برگزار کرد که هدف اصلی آن اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران بوده است.

در پایان این نشست، قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شده را به تصویب رسانده شد.

به گزارش خرداد، تصویب این قطعنامه به معنای موافقت این شورا با ایجاد یک «هیأت حقیقت‌یاب» درباره ادعاها در خصوص «نقض حقوق بشر توسط ایران» در حوادث اخیر است. 

وزیر امور خارجه آلمان پیش از آغاز این نشست با انتشار بیانیه‌ای ادعاهای خصمانه خود علیه ایران در رابطه با ناآرامی‌های اخیر در ایران را مطرح و تاکید کرد که رای هر یک از شرکت‌کنندگان برای تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران حائز اهمیت است.

افرادی از جمله جاوید رحمان و نمایندگان کشورهایی از حمله نیوزلند، مولداوی، مالت، پرو، آلبانی نیز با ادعای حمایت از مردم ایران نیز از مقام‌های جمهوری اسلامی توقف صدور حکم اعدام برای برخی دستگیر شدگان اخیر در ایران را خواستار شدند.

۲۵ کشور عمدتا غربی به قطعنامه ضد ایرانی پیشنهادی آلمان و ایسلند در شورای حقوق بشر سازمان ملل رأی مثبت داند، اما بودند کشور‌هایی که به این قطعنامه رأی منفی یا ممتنع دادند.

به گزارش خبرآنلاین این قطعنامه که با حمایت کشور‌های غربی به صحن شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه شد با مخالفت و رأی منفی کشورهایی، چون ارمنستان، کوبا، پاکستان، ونزوئلا، چین و اریتره مواجه شد.

در همین حال ۱۶ کشور دیگر به این قطعنامه رأی ممتنع داده یا در جلسه رأی گیری شرکت نکردند که از آن جمله می‌توان به کشور‌های قطر، امارات متحده عربی، ازبکستان، قزاقستان، هند، اندونزی، مالزی، سودان، سنگال، برزیل و کامرون اشاره کرد.

نام کشو‌های لیبی، سومالی و اوکراین در میان کشور‌هایی که به این قطعنامه رأی مثبت داده اند جالب توجه است.

در این نشست بسیاری از کشورهای غربی سعی داشتند ایران را به نقض حقوق بشر متهم کنند.