شناسهٔ خبر: 57320727 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

این قطعنامه با ۲۵ رای مثبت، ۱۶ ممتنع و ۶ منفی رای آورد

تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران در سازمان ملل| کمیته حقیقت‌یاب درباره اعتراضات تشکیل می‌شود

قطعنامه پیشنهادی آلمان و ایسلند برای تشکیل کمیته حقیقت‌یاب در خصوص اعتراضات ایران با ۲۵ رای مثبت، ۱۶ ممتنع و ۶ منفی رای آورد.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

قطعنامه پیشنهادی آلمان و ایسلند برای تشکیل کمیته حقیقت‌یاب در خصوص اعتراضات ایران با ۲۵ رای مثبت، ۱۶ ممتنع و ۶ منفی رای آورد.

تصویب این قطعنامه به معنای موافقت این شورا با ایجاد یک «هیأت حقیقت‌یاب» درباره ادعاها در خصوص «نقض حقوق بشر توسط ایران» در اعتراضات اخیر است.

چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان ۶ کشوری بودند که به این قطعنامه رأی منفی دادند.

کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رأی ممتنع داده‌اند.

نمایندگان کشورهای سوئیس، استرالیا، اسپانیا، پرتغال، اتریش، اسلوواکی، کانادا، اسلوونی، ایسلند، آمریکا، اوکراین، پاراگوئه، آرژانتین، کره جنوبی، بریتانیا، مکزیک، فرانسه، ژاپن، فنلاند، جمهوری چک، لیتوانی، هلند و آلمان ضمن بیان ادعاهایی علیه ایران، به این قطعنامه رای مثبت دادند.

چین قبل از رأی‌گیری متممی را برای اصلاح متن قطعنامه ضد ایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پیشنهاد کرد که رأی نیاورد. این متمم خواستار حذف بخشی از متن قطعنامه بود که خواستار تشکیل یک «هیئت حقیقت‌یاب» برای تحقیق درباره حوادث داخل ایران بود.

به نوشته خبرگزاری فارس؛ در این نشست ضدایرانی در حالیکه بسیاری از کشورهای غربی سعی داشتند ایران را به نقض حقوق بشر متهم کنند، کشورهای دیگر از معیارهای دوگانه این شورا انتقاد کردند.

خدیجه کریمی، نماینده ایران در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه آلمان را متهم کرد که «با انگیزه سیاسی» درخواست برگزاری این نشست را ارائه کرده است.

وی در سخنانش برخی از شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران را به «نفرت‌پراکنی» متهم کرد.

نماینده ایران در این نشست همچنین از شهادت «دهها» نیروی امنیتی و زخمی شدن «هزاران» نفر از آن‌ها در جریان اعتراض‌ها سخن گفت. نماینده ایران به آمار بازداشتی‌ها و دیگر جانباختگان اشاره‌ای نکرد.

خدیجه کریمی از تحریم‌های وضع‌شده علیه تهران انتقاد کرد.

نماینده ایران در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در بخش دیگری از سخنانش از موارد نقض حقوق بشر در «یمن و فلسطین اشغالی» انتقاد کرد.

حمایت اروپا

به نوشته یورونیوز؛ نماینده اتحادیه اروپا نیز ضمن حمایت از اعتراضات در ایران، تاکید کرد که قطعنامه پیشنهادی آلمان و ایسلند حمایت می‌کند.

انتقاد چین از قطعنامه پیشنهادی آلمان و ایسلند

نماینده چین با انتقاد از پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی علیه ایران تاکید کرد این متن بدون اینکه به تلاش‌های تهران برای رفع مشکلات اشاره‌ای کرده باشد، تنها به انتقاد از جمهوری اسلامی پرداخته است.

نماینده چین همچنین اضافه کرد که تصویب این قطعنامه می‌تواند به پیچیده‌تر شدن وضعیت در ایران بینجامد.

چین همچنین متممی به قطعنامه پیشنهادی آلمان و ایسلند پیشنهاد کرده که با انتقاد نماینده آلمان رو به رو شد.

آلمان با اشاره به اینکه این اقدام چین بدون مشورت قبلی صورت گرفته از کشورهای عضو خواست به این متمم رای منفی دهند.

مخالفت نماینده روسیه

نماینده روسیه در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل ضمن انتقاد از برگزاری این نشست گفت که این جلسه «اثر معکوس» خواهد گذاشت.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران روز پنجشنبه در نشست ویژه شورای حقوق بشر ایران مدعی شد جان باختن مهسا امینی یک مورد «منحصر به فرد» در ایران نبود.

او در سخنان خود همچنین به زندانی شدن نسرین ستوده و نرگس محمدی در ایران اشاره کرد.

جاوید رحمان همچنین در ادعایی شرایط کنونی در شهر‌های کردنشین به ویژه مهاباد، جوانرود و پیرانشهر را «بحرانی» دانست.

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز مدعی شد معترضان در این ایران با استفاده «غیرضروری و نامتناسب» از زور روبرو شده‌اند.

وی در ادامه ادعاهای خود علیه ایران افزود: که وضعیت ایران هم‌اکنون «بحران تمام عیار» در زمینه نقض حقوق بشر است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین از مقامات ایران خواست تا صدای معترضان را بشنوند.

او همچنین شرایط کنونی در ایران را «غیرقابل دوام» توصیف کرد.

این مقام سازمان ملل همچنین در ادعایی شمار بازداشت‌شدگان را «حدود ۱۴ هزار نفر» عنوان کرد.

فولکر تورک خواستار انجام تحقیفات «مستقل و شفاف» درباره حوادث ایران شد.