ملئوپاترا که تصور میشود به همراه معشوق خود، مارک آنتونی دفن شده باشد، احتمالاً مشهورترین شخصیت باستانی است که بقایای او هنوز یافت نشده است. گرچه چهرههای بی شمار دیگری هم هستند.
در ادامه از چند شخصیت مشهور تاریخی خواهیم گفت که مقبرهی آنها هنوز کشف نشده است.
کلئوپاترا
کلئوپاترا آخرین فرعون مصر و از اعضای دودمان سلطنتی بطلمیوسی بود. او از سال ۵۱ پیش از میلاد مسیح تا زمان مرگش در سال ۳۰ پیش از میلاد مسیح که تنها ۳۹ سال داشت، بر مصر حکومت کرد.
فریبندگی و شخصیت جذاب کلئوپاترا زبانزد عام و خاص بود.
او با استفاده از جذابیت خود ابتدا ژولیوس سزار، امپراتور روم را شیفتهی خود ساخت تا اتحاد مصر با روم را تحکیم سازد و بعد از آن نیز، یکی از جانشینانش، مارک آنتونی را مجذوب خود کرد.
کلئوپاترا و آنتونی هر دو بر اثر خودکشی جان شان را از دست دادند و با یکدیگر دفن شدند و تصور میشود بقایای آنها در زیر معبد باستانی تاپوسیریس ماگنا قرار دارد، معبدی در نزدیکی شهر اسکندریهی مصر که زمانی پایتخت این سرزمین بود.
با این حال، گروه دیگری از کارشناسان بر این باورند که بقایای کلئوپاترا و آنتونی در جای دیگری دفن شده است. نظریهای هست که میگوید پس از خودکشی این دو، پیکر آنها را شتاب زده در همان اسکندریه دفن کردند، یعنی جایی که کلئوپاترا تا زمان مرگش در آنجا بر مصر حکومت کرد.
نفرتیتی
نفریتی یکی از ملکههای دودمان هجدهم مصر باستان، اولین دودمان از پادشاهی نوین مصر بود، دورانی که مصر واقعاً به قدرتی جهانی بدل شد.
او به همراه همسرش، آخناتون، فرعون مصر از سال ۱۳۷۰ تا سال ۱۳۳۰ پیش از میلاد مسیح بر این سرزمین حکومت کرد، دورانی که از آن به عنوان ثروتمندترین دوره از تاریخ مصر باستان یاد میشود.
این زوج که تنها یک خدا یعنی آتون (به معنای قرص خورشید) را میپرستیدند، به افتخار این خدای مصری، یک پایتخت کاملاً جدید در امارنه، شهری بر روی شاخههای رود نیل، برپا کردند.
نفرتیتی که به زیبایی و قدرت فراوانش شهره بود، تصور میشود نامادری فرعون جوان، توتانخامون باشد. گفته میشود، توتانخامون حاصل رابطهی آخناتون با خواهر خود بود.
تصور میشود نفرتیتی در حوالی سال ۱۳۳۶ پیش از میلاد مسیح همسر خود را از دست داده و ممکن است پس از آن به تنهایی بر مصر حکومت کرده باشد.
اما از مرگ خودش و محل دفن اطلاعی در دست نیست. تصور میشود او حدود ۶ سال بعد از همسرش، بر اثر بیماری طاعون که آن زمان در مصر شیوع یافته بود، از دنیا رفته باشد.
نیکولاس ریوز، باستان شناس انگلیسی در سال ۲۰۱۵ اظهار کرد که در پشت دیوارهای مقبرهی توتانخامون فضایی خالی وجود دارد که شاید محل دفن نفرتیتی باشد.
با این حال، تحقیق دیگری با استفاده از اسکن راداری نشان داد هیچ فضای پنهانی چسبیده به مقبرهی توتانخامون وجود ندارد.
اسکندر کبیر
اسکندر سوم که بیشتر با نام اسکندر کبیر شناخته میشود، پادشاه مقدونیه بودد، سرزمینی در شمال یونان باستان در فاصلهی سالهای ۳۳۶ تا ۳۲۳ پیش از میلاد مسیح و امروزه او را یکی از موفقترین فرماندهان نظامی تاریخ میدانند.
او که در هیچ نبردی مغلوب نشد، توانست امپراتوری پهناوری برپا کند از یونان تا هند را دربرمی گرفت. او در سال ۳۲۳ پیش از میلاد مسیح، در شهر باستانی بابل، در حالی که تنها ۳۲ سال داشت از دنیا رفت.
بعد از مرگ اسکندر، پیکر او ابتدا در شهر ممفیس در مصر دفن شد و پس از آن در اواخر قرن چهارم یا اوایل قرن سوم به اسکندریه منتقل و بار دیگر در آنجا دفن شد.
حالا شهر اسکندریه را به طور کلی محل دفن اسکندر کبیر میدانند، اما مکان دقیق آن مشص نیست. تاکنون بیش از ۱۰۰ تلاش رسمی برای یافتن مقبرهی او صورت گرفته است.
در سال ۲۰۲۱، یکی از مقامات مصر مدعی شد مقبرهی اسکندر کبیر در سیوا اوسیس قرار دارد، منطقهای شهری در نزدیکی مرز مصر و لیبی، گرچه این ادعا به اثبات نرسید.
علت مرگ اسکندر کبیر نیز روشن نیست، گرچه نظریاتی در این خصوص مطرح شده، از جمله تب، عفونت، اعتیاد به الکل، قتل و حتی یک اختلال عصبی به نام سندرم گیلن باره.
مقبرهی پرزرق و برق پدر اسکندر کبیر، فیلیپ دوم، در اواخر دههی ۱۹۷۰ میلادی کشف شد.
چنگیز خان (از سال ۱۱۶۲ تا ۱۲۲۷ میلادی)، پایه گذار خونخوار امپراتوری مغول، یک حکومت نظامی به راه انداخت که به همسایگان خود هجوم برد و در سرتاسر آسیا گسترش یافت و در این مسیر جان نزدیک به ۴۰ میلیون نفر را گرفت.
او صدها فرزند از خود در سرتاسر قلمرویش برجای گذاشت و برخی دانشمندان معتقدند امروزه ۱۶ میلیون نفر از نوادگان او باشند.
امپراتوری مغول تا پیش از مرگ او در سال ۱۲۲۷ میلادی، بخش عظیمی از آسیای مرکزی و چین را دربرمی گرفت.
مساحت سرزمینهایی که به دست چنگیزخان فتح شد، در مجموع ۴ برابر سرزمینهای فتح شده به دست اسکندر کبیر بود. او هنوز هم در مغولستان و بخشهایی از چین، مورد احترام و تکریم قرار دارد.
طبق تخمینهای تاریخدانان، او با کشتارهای دسته جمعی اش، جان نزدیک به ۴۰ میلیون نفر را گرفت.
پس از مرگ او در سن ۷۲ سالگی بر اثر یک بیماری ناگهانی، چنگیزخان را در مکانی مخفی دفن کردند که هنوز کشف نشده است.
منبع: روزیاتو
نظر شما