شناسهٔ خبر: 57016976 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

معاون اداری و اعتبارات بانک مرکزی پاسخ داد:

چگونه اوراق سکه بخریم؟

به گفته معاون اداری و اعتبارات بانک مرکزی، هر شخصی که در بازار سرمایه از کد بورسی برخوردار و امکان معامله را داشته باشد، می‌تواند نسبت به خرید این اوراق اقدام کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایمنا، عمرانی معاون اداری و اعتبارات بانک مرکزی، درخصوص اهداف عرضه اوراق سکه در بورس کالا و تأثیری که این عرضه بر روند قیمت سکه در بازار خواهد داشت، اظهار کرد: تنوع‌بخشی در سبد سرمایه‌گذاری مردم یکی از اصلی‌ترین اهداف انتشار این اوراق است، تمام اشخاص حقیقی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا می‌توانند نسبت به خرید این اوراق اقدام کنند.

وی ادامه داد: هر شخص حقیقی می‌تواند نسبت به خرید ۱۰۰ سکه و صندوق‌های طلا نیز بدون محدودیت نسبت به خرید این اوراق اقدام کنند.

معاون اداری و اعتبارات بانک مرکزی درخصوص شرایط خرید این اوراق تصریح کرد: بازار سرمایه از ساختار شفافی برخوردار است و هر شخصی که در این بازار از کد بورسی برخوردار و امکان معامله را داشته باشد، می‌تواند نسبت به خرید این اوراق اقدام کند؛ بنابراین محدودیتی برای اشخاص حقیقی لحاظ نشده است.

عمرانی با اشاره به سررسید شش ماهه اوراق سکه خاطرنشان کرد: به دلیل لزوم نگهداری حسابداری این اوراق در بانک مرکزی و بورس کالا، بی‌تردید از قواعد ویژه خود برخوردار است. این اوراق براساس ضوابط بورس کالا منتشر خواهد شد و ازآنجاکه هر اوراقی دارای یک سررسید مشخص است و در یک روز مشخص منتشر خواهد شد، بنابراین سررسید مشخصی هم خواهد داشت. اوراق سکه امروز هفدهم آبان‌ماه منتشر می‌شود و سررسید آن به مدت شش ماه ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه سررسید این اوراق هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ است، افزود: خریداران این اوراق دو روش پیش رو دارند؛ آن‌ها می‌توانند با توجه به اینکه خرید فیزیکی سکه طلا از مشکلات خاص خود برخوردار است، این اوراق را تا سرسید نگه دارند یا اینکه خریداران در معاملات ثانویه این اوراق که پس از عرضه اولیه امکان آن فراهم خواهد شد، اوراق سکه خود را به قیمت بازار به فروش برسانند.

اوراق سکه بانک مرکزی معاف از مالیات بوده و تمام اشخاص حقیقی می‌توانند حداکثر معادل ۱۰۰ سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا بدون محدودیت، نسبت به خرید این اوراق اقدام کنند.

سررسید اوراق سکه بانک مرکزی، شش ماه پس از عرضه اولیه، با تسویه نقدی در سررسید بوده و قیمت تسویه نقدی اوراق نیز معادل میانگین موزون قیمت‌های پایانی تمام گواهی‌های سپرده سکه بانک‌ها و اوراق سکه بانک مرکزی در بورس کالای ایران در آخرین جلسه معاملاتی خواهد بود.

معاملات ثانویه اوراق سکه مرکزی، در بورس کالای ایران انجام می‌شود و دارندگان اوراق در صورت تمایل به فروش اوراق زودتر از سررسید، می‌توانند اوراق سکه خود را در بورس کالای ایران، به قیمت روز به فروش برسانند.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تسویه نقدی اوراق در سررسید و همچنین نقدشوندگی این اوراق در بازار ثانویه بورس کالای ایران به قیمت روز را متعهد می‌شود.

اوراق سکه بانک مرکزی علاوه بر امکان سرمایه‌گذاری در طلا، قابلیت توثیق در شبکه بانکی برای اخذ انواع تسهیلات را نیز دارد.

نظر شما