شناسهٔ خبر: 56986790 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

ادعا‌های ناصحیح و گمراه‌کننده! / تداوم روند کاهنده رشد نقدینگی در پایان مهرماه

سخنگوی بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی طی یک روند نزولی از ۴۰٫۵ درصد در پایان شهریورماه سال گذشته به ۳۷٫۵ درصد در پایان شهریورماه امسال رسید، گفت: بررسی آمار‌های مقدماتی نشان از تداوم روند کاهنده رشد نقدینگی در پایان مهرماه ۱۴۰۱ دارد.

صاحب‌خبر -

مصطفی قمری وفا، در پاسخ به محمد مهاجری فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای سردبیر سایت خبرآنلاین، در یادداشتی نوشت: بانک مرکزی به کرات توضیحات لازم در خصوص تغییرات متغیر‌های پولی و نحوه مواجهه و مقایسه این نوع از متغیر‌ها را با توجه به ماهیت انباره‌ای آن‌ها اعلام و بر لزوم پرهیز از مقایسه‌های دوره‌ای سطح متغیر‌های اسمی نظیر نقدینگی و پایه پولی تاکید کرده است.

وی افزود: توجه صرف به سطح متغیر‌های انباره و بی‌توجهی نسبت به روند رشد چنین متغیر‌هایی در طول دوره مورد بررسی و اقتضائات زمانی آنها، «ناصحیح و گمراه کننده» بوده و توصیه می‌شود مقایسه تحولات پولی به طور خاص برای مقاصد سیاستی و تحلیلی متکی بر مقایسه رشد متغیر‌های مذکور متمرکز باشد.

سخنگوی بانک مرکزی ادامه داد: بررسی نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی نشان می‌دهد که نرخ رشد نقدینگی از ۴۰٫۵ درصد در پایان شهریورماه ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به ۳۷٫۵ درصد در پایان شهریورماه ۱۴۰۱ کاهش یافته است.

قمری وفا اعلام کرد: لازم به تاکید است که ۲٫۵ واحد درصد از رشد نقدینگی در شهریورماه ۱۴۰۱ به افزایش پوشش آماری (اضافه شدن اطلاعات بانک مهراقتصاد در آمار‌های پولی، بواسطه ادغام بانک‌های متعلق به نیرو‌های مسلح در بانک سپه) مربوط بوده و در صورت عدم لحاظ افزایش پوشش آماری مذکور، رشد دوازده ماهه نقدینگی در پایان شهریورماه ۱۴۰۱ به ۳۵ درصد کاهش می‌یابد.

وی تاکید کرد: بر همین اساس، رشد دوازده‌ماهه نقدینگی منتهی به پایان شهریورماه ۱۴۰۱ (با پایه همگن) نسبت به رشد دوره مشابه سال قبل (۴۰٫۵ درصد)، معادل ۵٫۵ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

سخنگوی بانک مرکزی افزود: بررسی آمار‌های مقدماتی پولی و اعتباری در پایان مهرماه ۱۴۰۱ نیز حاکی از تداوم روند کاهنده رشد دوازده‌ماهه نقدینگی در سال جاری می‌باشد.

قمری وفا اضافه کرد: لذا هرچند تحولات نقدینگی به عنوان یکی از متغیر‌های اقتصادی بر تغییرات نرخ ارز موثر است؛ لیکن نوسانات اخیر در متغیر مذکور عمدتاً متاثر از عوامل غیراقتصادی همچون تحولات سیاسی و مقوله انتظارات بوده است.

برچسب‌ها: