شناسهٔ خبر: 56851143 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

غفلت زمانی است که هیجانات بر منطق تاثیر بگذارد/ عوامل جنگ ترکیبی دشمنان علیه ایران کدامند؟

محمد علیان گفت: سه عامل اصلی جنگ‌های ترکیبی اکنون در داخل کشور هستند چرا که در جنگ‌های نو دیگر لشگرکشی به داخل کشورها صرفه اقتصادی ندارد، در نتیجه کشورها سعی می‌کنند از عوامل داخل کشور مقابل استفاده کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، محمد علیان، پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی در برنامه «سلام تهران» در رابطه با منشأ حمله تروریستی شاه‌چراغ و جنگ ترکیبی دشمنان علیه ایران گفت: برای بررسی منشأ حمله تروریستی شاه‌چراغ باید از بالا به شرایط نگاه کنیم؛ به طور خلاصه می‌توان گفت که ما در یک جنگ ترکیبی تمام عیار قرار داریم. این جنگ ترکیبی با گذر زمان شکل گرفته و پیشینه آن به جنگ نظامی ایران، جنگ اقتصادی، جنگ فرهنگی اجتماعی و موارد مشابه برمی‌گردد.

علیان ادامه داد: زمانی که جنگ‌های تک به تک علیه ایران جواب ندادند دشمنان دست به حملات ترکیبی زدند تا از تمامی جهات با ما مبارزه کنند. سررشته‌های این مسائل شامل خیانت، ‌جهالت و غفلت می‌شود.

وی افزود: سه عامل اصلی جنگ‌های ترکیبی اکنون در داخل کشور هستند چرا که در جنگ‌های نو دیگر لشگرکشی به داخل کشورها صرفه اقتصادی ندارد، در نتیجه کشورها سعی می‌کنند از عوامل داخل کشور مقابل استفاده کنند. یکی از عوامل اصلی غفلت است؛ غفلت زمانی پیدا می‌شود که هیجانات بر منطق انسان‌ها تاثیر بگذارد و آن‌ها را به انجام کارهای غیر منطقی بکشاند. تاثیرگذارترین هیجان نیز خشم و عصبانیت است که کار دشمن را به جلو می‌برد.

پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی گفت: یکی از مولفه‌های ایجاد غفلت شکل‌گیری نارضایتی‌ها در تمام سطوح جامعه است که باعث ایجاد عصبانیت در آن‌ها می‌شود؛ افراد این عصبانیت را در موقعیت‌های مختلف به نمایش می‌گذارند و به این صورت غفلت بر آن‌ها قالب می‌شود.

علیان ادامه داد: غفلت در بین مردم و مسئولان وجود دارد و هر یک می‌تواند از دیگری به دلایلی ناراضی باشد. حل کردن این مسائل پیچیدگی‌های بسیاری دارد و ما باید از چرخه عصبانی‌سازی تدریجی خارج شویم تا در زمین جنگ بازی نکنیم.

وی افزود: پس از غفلت مسئله جهل مطرح می‌شود. جهل به دو دسته تقسیم می‌شود؛ اول جهل دانشی است که افراد در آن از مسائل تاریخی و اجتماعی آگاه نیستند. در نمونه دوم جهل مدیریتی قرار دارد که باعث انجام اعمال اشتباه می‌شود؛ جهل مدیریتی باعث می‌شود تا مسئولان اشتباهاتی که در سیستم وجود دارد را نپذیرند و با الگو‌های قدیمی جامعه را دچار ناراحتی کنند.

او اظهار کرد: پس از غفلت و جنگ ما به خیانت می‌رسیم که بسیار پنهان است؛ خیانت خود را در جریان نفوذ نشان می‌دهد و نفوذ نیز چهار مولفه دارد. مولفه اول در امور مسئولان نظام اختلال ایجاد می‌کند، در مرحله دوم اختلال محاسباتی ایجاد می‌کند، مولفه سوم ایجاد تصمیم‌سازی غلط است که در نهایت به تصمیم‌گیری غلط در مولفه چهارم ختم می‌شود.

پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی گفت: درست‌ترین برخورد با این سه مورد جدا کردن آن‌ها است؛ ما نیاز داریم تا غفلت را مدیریت کنیم تا آن‌ها را سرکوب کنیم. پس از آن باید جریان جهالت را با کمک آموزش و پرورش برطرف کنیم و جهل مدیریتی را نیز کنار بگذاریم. در نهایت باید با جریان خیانت با مقاومت برخورد کرد.

«سلام تهران» برنامه‌ای صبحگاهی به تهیه کنندگی مازیار مهاجر و علی شعبانی است که هر روز صبح ساعت ۸ از شبکه پنج سیما پخش می‌شود.

پایان پیام/

نظر شما