شناسهٔ خبر: 56068491 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

اخبــــار

صاحب‌خبر -
قدردانی مجلس خبرگان از تلاش‌های دولت

مجلس خبرگان رهبری، در پایان دهمین اجلاس رسمی خود در دوره پنجم ضمن انتشار بیانیه ای از سران قوا و تلاش‌های شبانه روزی دولت خدمتگزار، مردمی، انقلابی و جهادیِ سیزدهم بویژه رئیس جمهوری، قدردانی کرد.
به گزارش ایرنا، مجلس خبرگان رهبری در بند نخست این بیانیه، ولایت فقیه و رهبری امت اسلامی را عامل حدوث و بقای انقلاب و نظام اسلامی و از اصول بنیادین قانون اساسی توصیف و تأکید کرد: این رکن استوار با طرح شبهات مغرضانه و دامن زدن به برخی جوسازی‌های بی پایه و اساس، تضعیف نمی گردد. خبرگان رهبری به عنوان معتمدان ملت بر حسب وظیفه ذاتی، قانونی و شرعی خود شبهه پراکنی‌ها را بی معنا دانسته و اعلام می‌‌دارد سابقه این مجلس وزین حاکی از توجه به شایسته گزینی و انتخاب اصلح بوده است. نمایندگان مردم در این مجلس در بیانیه خود خاطرنشان کردند: خبرگان رهبری از دولت محترم می‌‌خواهد بویژه در بعد اقتصادی و معیشتی و در راستای کاهش تورم، ایجاد اشتغال، افزایش بهره‌وری، تأمین امنیت غذایی، حل مشکل مسکن و تقویت قدرت خرید مردم بویژه قشر ضعیف جامعه تلاش کرده و روحیه امید مردم را افزون نماید. خبرگان همچنین ضمن تشکر از وزارت امور خارجه برای تعمیق همکاری با همسایگان از دولت خواست با در نظر داشتن عنصر عزت و مصلحت ملی، در حوزه تعاملات راهبردی جمهوری اسلامی با سایر کشورها دقت لازم را مبذول دارند و در روند «مذاکرات رفع تحریم‌ها» نیز ضمن تأمین منافع مالی کشور، مراقب کید دشمنان ایران و انقلاب اسلامی و حافظ مصالح ملت ایران که همواره مورد تأکید و عنایت مقام معظم رهبری مدظله العالی بوده است، باشند.


معاون اول رئیس جمهور در نخستین جلسه هیأت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی تأکید کرد
ضرورت جلوگیری از خروج غیرقانونی کتب و نسخ خطی

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت نگهداری، حفظ و بهره‌برداری از اسناد و کتب و نسخ خطی تاریخی ملت بزرگ ایران تأکید کرد: باید با ارتقا و تجهیز امکانات سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران تمام علاقه‌مندان، دانشجویان و دانش پژوهان از هر نقطه از کشور و جهان بتوانند به آسانی به اسناد و کتب ملی تاریخی کشور برای انجام تحقیقات علمی دسترسی داشته باشند. محمد مخبر عصر چهارشنبه در نخستین جلسه هیأت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی در دولت سیزدهم با تأکید بر اینکه باید با رفع معضلات و مشکلات سازمان اسناد و کتابخانه ملی در جهت ارتقای جایگاه و مقام علمی این سازمان در دولت سیزدهم گام برداریم، تصریح کرد: توجه بیش از پیش به فعالیت‌ها، اقدامات و تلاش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در حفظ، جمع‌آوری و در اختیار قرار دادن گنجینه علمی کهن ایران‌زمین به نهادینه شدن فرهنگ مکتوبات و نسخ خطی منجر می‌شود.
ضرورت اقدام اساسی برای حفظ اسناد تاریخی
مخبر بر ضرورت جلوگیری از خروج غیرقانونی کتب و نسخ خطی از کشور تأکید کرد و ادامه داد: نباید با این مخزن بزرگ علمی کشور عادی و ساده برخورد کرد بلکه با یک حرکت منسجم، تخصصی و دقت نظر در راستای انتقال تاریخ کتبی کشور به نسل‌های آینده کشور اقدامات اساسی اتخاذ کرد.معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه این اسناد تاریخی به هیچ عنوان قابل ارزش‌گذاری نیست چرا که تاریخ یک ملت، مذهب و جامعه است، گفت: هیچ تناسبی بین ارزش مادی این اسناد با اهمیتی که برای تاریخ این کشور دارد، وجود ندارد چراکه زبان حال یک ملت چند هزار ساله است.
مخبر گفت: امیدواریم با تحول جدیدی که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی در دولت سیزدهم انجام شده، شاهد یک اقدام اساسی برای حفظ و نگهداری اسناد و نسخ خطی کشور باشیم.
رونمایی از اسناد مرتبط با اربعین حسینی(ع)
همچنین در پایان این جلسه نیز از اسناد مرتبط با اربعین حسینی(ع) در طول دهه‌های گذشته رونمایی شد. این اسناد برای نخستین بار و به عنوان استخراجی جدید از گنجینه اسناد ملی ایران به شمار می‌رود که شامل نمونه‌هایی از اظهار خاکساری مردم ایران زمین به آستان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در طول تاریخ در قالب وقفنامه‌ها با قدمت ۶۰۰ ساله، اسناد، بخشنامه‌ها و گزارش‌های مرتبط با زوار اربعین حسینی و دسته‌های عزاداری ایرانیان و اعراب در طول قرن‌های گذشته بود.
پیام امام خمینی(ره) به مناسبت اربعین حسینی برای دعوت از مردم برای ادامه تظاهرات‌ها و اعلام پشتیبانی خود از جمهوری اسلامی، مقابله با اقدامات رژیم در ایجاد قحطی مصنوعی، جلوگیری از تلاش امریکا در به غارت بردن تسلیحات و... در ۲۵ دی ۱۳۵۷؛ برگزاری مراسم اربعین در عمارت صاحبقرانیه با حضور شاهزادگان و مقامات؛ بخشنامه رئیس الوزرا(محمود جم) مبنی بر حذف روزهای ۹ محرم، ۱۹ و ۲۳ رمضان و اربعین از تعطیلات رسمی در ۲۵ فروردین ۱۳۱۷؛ عزیمت کنسول ایران در بغداد به کربلا به منظور نظارت و مدیریت تجمع دسته‌های عزادار عرب و عجم در روز اربعین در ۲۷ مهر ۱۳۰۰ از جمله عناوین اسنادی بودند که در این مراسم رونمایی شدند.
گفت‌و‌گوی اربعینی معاون اول با نخست‌وزیر عراق
معاون اول رئیس جمهور در گفت‌و‌گوی تلفنی با نخست‌وزیر عراق از اعلام آمادگی ایران برای کمک به عراق جهت تقویت پایانه‌های مرزی این کشور خبر داد. محمد مخبر در گفت‌و‌گو با مصطفی الکاظمی اظهار داشت: توانمندی دولت عراق در میزبانی و پذیرایی از زائران یکی از نشانه‌های اقتدار این کشور است و تهران هم برای ارائه هرگونه کمک در این زمینه به بغداد آمادگی دارد.
وی با قدردانی و تشکر از دولت و مردم عراق به‌خاطر میهمان‌نوازی و پذیرایی مناسب از زائران امام حسین(ع)، بر ضرورت تسهیل در حمل و نقل زائران تأکید کرد و افزود: با توجه به گرمای شدید هوا، پیگیری‌های دولت عراق برای تسهیل در پذیرش زائران در پایانه‌های مرزی قابل تقدیر است. مخبر تقویت پایانه‌های مرزی عراق را با اهمیت دانست و ضمن اعلام آمادگی ایران برای هرگونه کمک در این زمینه، افزود: تأمین امکانات سرمایشی، آب شرب و کمک‌های درمانی در پایانه‌های مرزی از جمله مواردی است که باعث سفر راحت‌تر زائران می‌شود. وی همچنین از نخست‌وزیر عراق خواست دستورات لازم برای تسهیل رفت و آمد و رفع ممنوعیت ورود اتباع غیرایرانی را صادر کند. نخست‌وزیر عراق نیز در این مکالمه تلفنی از آمادگی کامل دولت و نیروهای نظامی و مردمی برای خدمت به زائرین خبر داد و خاطرنشان کرد: هر چه در توان داشته باشیم در راستای تأمین امنیت و ارائه تسهیلات و خدمات به زائران به کار خواهیم گرفت تا شاهد برگزاری با شکوه مراسم اربعین باشیم.

برچسب‌ها: