شناسهٔ خبر: 56065747 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

دستور معاون اول رییس‌جمهور برای دسترسی کتب ملی و تاریخی

معاون اول رییس‌جمهور گفت: باید تمام علاقه‌مندان از هر نقطه از کشور و جهان بتوانند به آسانی به اسناد و کتب ملی و تاریخی کشور دسترسی داشته باشند.

صاحب‌خبر -

معاون اول رییس‌جمهور گفت: باید تمام علاقه‌مندان از هر نقطه از کشور و جهان بتوانند به آسانی به اسناد و کتب ملی و تاریخی کشور دسترسی داشته باشند.

محمد مخبر عصر امروز چهارشنبه در نخستین جلسه هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم با تأکید بر اینکه باید با رفع معضلات و مشکلات سازمان اسناد و کتابخانه ملی در جهت ارتقای جایگاه و مقام علمی این سازمان در دولت سیزدهم گام برداریم، تصریح کرد: توجه بیش از پیش به فعالیت‌ها، اقدامات و تلاش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در حفظ، جمع آوری و در اختیار قرار دادن گنجینه علمی کهن ایران زمین به نهادینه شدن فرهنگ مکتوبات و نسخ خطی منجر می‌شود.

مخبر بر ضرورت جلوگیری از خروج غیرقانونی کتب و نسخ خطی از کشور تأکید کرد و ادامه داد: نباید با این مخزن بزرگ علمی کشور عادی و ساده برخورد کرد بلکه با یک حرکت منسجم، تخصصی و دقت نظر در راستای انتقال تاریخ کتبی کشور به نسل‌های آینده کشور اقدامات اساسی اتخاذ کرد.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه این اسناد تاریخی به هیچ عنوان قابل ارزش گذاری نیست چرا که تاریخ یک ملت، مذهب و جامعه است، گفت: هیچ تناسبی بین ارزش مادی این اسناد با اهمیتی که برای تاریخ این کشور دارد، وجود ندارد چراکه زبان حال یک ملت چند هزار ساله است.

مخبر گفت: امیدواریم با تحول جدیدی که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی در دولت سیزدهم انجام شده، شاهد یک اقدام اساسی برای حفظ و نگهداری اسناد و نسخ خطی کشور باشیم.

همچنین در این جلسه که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای هیات امنای این سازمان برگزار شد، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی گزارشی از مشکلات، درخواست‌ها و اقدامات سازمان اسناد و کتابخانه ملی در طول یک سال گذشته از جمله خریداری و حفظ اسناد و نسخ خطی برای جلوگیری از قاچاق، اقدامات در راستای حفظ و رفع مشکلات امنیتی نگهداری نسخه‌های خطی این سازمان و بهبود امکانات و تجهیزات ارائه کرد.

در پایان این جلسه نیز با حضور مخبر از اسناد مرتبط با اربعین حسینی (ع) در طول دهه‌های گذشته رونمایی شد.

این اسناد برای نخستین بار و به عنوان استخراجی جدید از گنجینه اسناد ملی ایران به شمار می‌رود که شامل نمونه‌هایی از اظهار خاکساری مردم ایران زمین به آستان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در طول تاریخ در قالب وقفنامه ها با قدمت ۶۰۰ ساله، اسناد، بخشنامه‌ها و گزارش‌های مرتبط با زوار اربعین حسینی و دسته‌های عزاداری ایرانیان و اعراب در طول قرن‌های گذشته بود.

پیام امام خمینی (ره) به مناسبت اربعین حسینی برای دعوت از مردم برای ادامه تظاهرات‌ها و اعلام پشتیبانی خود از جمهوری اسلامی، مقابله با اقدامات رژیم در ایجاد قحطی مصنوعی، جلوگیری از تلاش آمریکا در به غارت بردن تسلیحات و … در ۲۵ دی ۱۳۵۷؛ برگزاری مراسم اربعین در عمارت صاحبقرانیه با حضور شاهزادگان و مقامات؛ بخشنامه رئیس الوزرا (محمود جم) مبنی بر حذف روزهای ۹ محرم، ۱۹ و ۲۳ رمضان و اربعین از تعطیلات رسمی در ۲۵ فروردین ۱۳۱۷؛ عزیمت کنسول ایران در بغداد به کربلا به منظور نظارت و مدیریت تجمع دسته‌های عزادار عرب و عجم در روز اربعین در ۲۷ مهر ۱۳۰۰ از جمله عناوین اسنادی بودند که در این مراسم رونمایی شدند./مهر

برچسب‌ها: