شناسهٔ خبر: 56009958 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بورس پرس | لینک خبر

وعده صالح آبادی به کاهش رشد نقدینگی به ۳۰ درصد تا پایان سال

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام مهمترین برنامه های راهبردی ، وعده تحقق هدف‌ کاهش رشد رشد نقدینگی به ۳۰ درصد تا پایان س سال جاری وعده داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علی صالح آبادی اعلام کرد: کنترل تورم، اصلاح نظام بانکی، تقویت حکمرانی ریال، توسعه بانک‌داری و ثبات بخشی به بازار ارز از جمله مهمترین برنامه های راهبردی بانک مرکزی برشمرد و به تشریح عملکرد و برنامه های بانک مرکزی در این حوزه ها پرداخت.

کنترل رشد پایه پولی و نقدینگی، تنظیم رابطه مالی دولت با بانک مرکزی و مدیریت انتظارات تورمی از مهمترین اقدامات بانک مرکزی در زمینه کنترل تورم است. بر این اساس خالص مطالبات بانک مرکزی از دولت از ۶۵ همت در ۴ ماهه ابتدایی سال گذشته به ۴۷ همت در مدت مشابه سال جاری کاهش پیدا کرده است و دولت حدود ۲۸ همت از سپرده‌های نزد بانک مرکزی را استفاده کرده است و استقراضی از بانک مرکزی نداشته و استفاده از تن‌خواه را به حداقل رسانده است.

به منظور کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی نیز کمیته پایش پایه پولی و نقدینگی در بانک مرکزی تشکیل شده که به طور مستمر تغییرات این شاخص ها را بررسی کرده و در صورت انحراف از نرخ های هدفگذاری شده نسبت به انجام اقدامات اصلاحی اقدام می کند.

حفظ ثبات ارز، علامت دهی شفاف و موثر در خصوص اولویت هدف کنترل تورم، ایجاد فضای اطمینان در جامعه نسبت به انضباط مالی دولت و تقویت سیاست های ارتباطی و انتشار به موقع اخبار و اطلاعات را از اقدامات مهم بانک مرکزی در زمینه مدیریت انتظارات تورمی است.

با اقدامات انجام شده، نرخ تورم از ۵۹.۳ درصد در شهریور سال گذشته به ۴۰.۱ درصد رسید. تورم نقطه به نقطه‌ نیز که در شهریور سال گذشته به ۶۵ درصد رسیده بود در پایان سال گذشته به ۲۹.۵ درصد رسید. البته حذف ارز ترجیحی باعث رشد مقطعی تورم در اوایل سال جاری شد که با تخلیه آثار تورمی ناشی از آن در تیرماه شاهد کاهش آن بوده و این روند کاهشی تداوم خواهد داشت.

رشد پایه پولی نیز که در تیر سال قبل به ۴۲.۶ درصد رسیده بود به ۲۶.۲ رسیده و رشد نقدینگی از ۴۲.۸ به ۳۴.۹ درصد کاهش یافت.

تسهیلات پرداختی بانک ها در ۴ ماهه اول سال جاری به ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسید و ۶۶ درصد تسهیلات بانکی در حوزه سرمایه در گردش پرداخت شد. کل تسهیلات پرداختی  چهار ماه سال گذشته هم ۷۳۸ هزار میلیارد تومان بود. 

تامین مالی قاعده ‌مند و وثیقه محور، کنترل اجزای ترازنامه بانکها و جلوگیری از خلق نقدینگی خارج از ضوابط، اصلاح ساختار نظام مالی و سرمایه ای بانک‌ها، تسهیل دسترسی عموم مردم به خدمات بانکی و توسعه شمولیت مالی و نیز توسعه ابزارهای تامین مالی زنجیره ای از اقدامات مهم بانک مرکزی در زمینه اصلاح نظام بانکی است.

در همین راستا کنترل مقداری ترازنامه بانک ها، اتصال سامانه سمات به سایر سامانه های داخل و خارج از بانک مرکزی، الزام به افزایش سرمایه بانک ها، تکمیل پروژه ادغام بانکهای نظامی و الزام ۱۰ بانک به ارائه طرح تجدید ساختار اختصاصی انجام شده است.

از جمله اقدامات مهم در زمینه تسهیل دسترسی مردم به خدمات بانکی، تصویب ضوابط صندوق های قرض الحسنه تک شعبه ای در شورای پول و اعتبار، احراز هویت غیر حضوری، استفاده از سفته الکترونیکی، افزایش سقف تسهیلات خرد به ۲۰۰ میلیون تومان و اجازه رشد ترازنامه بانک های قرض الحسنه تا ۵ درصد،  است. 

با برنامه های بانک مرکزی تامین مالی بنگاه های تولیدی از طریق اوراق گام از ۲۰ همت عبور کرد. در حالی که از بهمن ماه ۹۹ تا تیرماه سال جاری ۸.۸ هزار میلیارد تومان اوراق گام استفاده شده بود با اصلاحاتی از تیر سال جاری تا ۱۰ شهریور مبلغ ۱۳.۴ هزار میلیارد تومان اوراق گام استفاده شده که نشان دهنده رشدی قابل توجه در این زمینه است.

ساماندهی بیش از ۱۸ میلیون درگاه پرداخت و کارت‌خوان، اجرای قانون جدید چک و ارتقای سامانه های مربوطه، شناسایی هوشمند شبکه های مشکوک، تفکیک حسابهای شخصی و تجاری و استقرار نظام پرداخت مبتنی بر رمز ریال از اقدامات بانک مرکزی در زمینه تقویت حکمرانی ریال است. در زمینه بانکداری اسلامی نیز تقویت جایگاه شورای فقهی و گسترش آموزش و طراحی گواهینامه حرفه‌ای و تهیه سند راهبردی بانکداری اسلامی نیز در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.

ثبات بخشی به بازار ارز، اتصال سامانه های ارزی بانک مرکزی به کمرگ و مالیات، حفظ و تقویت ذخایر ارزی و انعقاد پیمان‌های پولی دوجانبه از برجسته ترین اولویت های بانک مرکزی در حوزه ارز است و ایجاد تعادل در بازار ارز در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.

از دیگر دستاورد‌ها، تامین ۲۶ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و خدمات طی 5ماه ابتدایی سال جاری که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۱۹ میلیارد دلار بوده است. میزان برگشت ارز حاصل از صادرات نیز طی پنج ماه نخست سال جاری به ۹۱ درصد رسیده است.

تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir

انتهای پیام

نظر شما