شناسهٔ خبر: 55965362 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

فرماندار انزلی از بسته بودن راه دسترسی برای اطفای حریق خبر داد

40 هکتار از تالاب انزلی سوخت

صاحب‌خبر -
سودجویان با هدف تصرف اراضی تالاب انزلی 40هکتار از این اکوسیستم بین‌المللی را به شعله‌های آتش سپردند. آتش صبح جمعه به جان تالاب انزلی افتاد و به گفته محمد پورخوش سعادت، فرماندار انزلی نداشتن دسترسی - تا زمان نگارش این خبر (11 شهریور)- اجازه اطفای حریق را به نیروها نداده است. گسترش دامنه آتش‌سوزی و عدم دسترسی به محل حادثه در منطقه چراغ پشتان تالاب بین‌المللی انزلی اطفای حریق را با مشکل مواجه کرده و ستاد بحران استان گیلان از سازمان امداد هوایی کشور درخواست بالگرد آبپاش کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه حریق تالاب بامداد جمعه در منطقه چراغ پشتان از حوالی شهر بندری انزلی شروع شده و عوامل اجرایی و امدادی به منطقه اعزام شده‌اند، اظهار داشت: با توجه به باتلاقی بودن منطقه، اطفای حریق فقط از طریق بالگرد آبپاش امکان پذیر است که در این رابطه از ساعت ۳۰ دقیقه بامداد اطلاع‌رسانی و درخواست امداد هوایی به‌دلیل عدم دسترس بودن منطقه از مدیریت بحران کشور به‌صورت ملی به دستور استاندار گیلان انجام شده است.به گفته امیر مرادی، تجهیزات استانی در انزلی برای اطفای حریق فراهم است اما به‌دلیل عدم دسترسی به منطقه تنها راه اطفای آن هوایی است که هماهنگی‌ها با مدیریت بحران کشور و سازمان اطفای هوایی کشور برای دراختیار گرفتن بالگرد و هواپیمای آبپاش انجام شده است.
وی گفت: تعداد بالگردهای آبپاش در کشور محدود است اما قول مساعد داده شده که این بالگرد برای اطفای حریق به تالاب انزلی اعزام شود.
اولین آتش‌سوزی در تالاب انزلی در سال ۱۴۰۱ در ۳۱ تیرماه اتفاق افتاد که حدود ۱۵ هکتار از این تالاب را در محدوده روستای کوچک محله طعمه حریق کرد و این دومین آتش‌سوزی در سال‌جاری در تالاب انزلی است.
تالاب بین‌المللی انزلی در سال ۱۴۰۰ شاهد چندین مورد آتش‌سوزی بزرگ بود که در آن بخش وسیعی از نیزارهای روستاهای شانگهای پرده، طالب آباد، لیجارکی و منطقه چراغ پشتان انزلی طعمه آتش شدند که همه این حریق‌ها به قصد تصرف اراضی و توسط سودجویان انجام شد. در سال ۹۸ نیز حدود ۱۰ هکتار از نیزار‌های تالاب بین‌المللی انزلی توسط سودجویان به آتش کشیده شد. این تالاب بین‌المللی با مساحتی حدود ۲۰ هزار هکتار از شمال به انزلی، از جنوب به صومعه‌سرا، از شرق به خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است.تالاب انزلی سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب‌های بین‌المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید. همچنین سازمان بین‌المللی حیات پرندگان، این تالاب را به‌عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده‌ و جزو تالاب‌های طبیعی و آب شیرین کشور و از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.تالاب انزلی محل تخم‌ریزی آبزیان و پناهگاه و مأمن پرندگان بومی و مهاجر است. این تالاب که با بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کم‌نظیری دارد، از سال ۱۳۵۴ جزو تالاب‌های بین‌المللی تحت حفاظت شناخته شد و مهم‌ترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر و سالانه پذیرای مسافران بی‌شمار داخلی و جهانگردان خارجی است.

برچسب‌ها: