شناسهٔ خبر: 69768312 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

ماجرای یک کلاهبرداری از نگاه دوربین مداربسته

خودتان بنزین بزنید نه دیگری!

صاحب‌خبر -

یکی از مواردی که ممکن است کار را بر خلافکاران راحت‌تر کند، قرار دادن کارت بانکی در اختیار شخص کلاهبردار است، این را با اندکی مطالعه بر پرونده‌هایی که به مراکز قضایی و انتظامی راه پیدا می‌کنند، می‌توان درک کرد. مصداق این کلام را در ویدئویی که اخیراً در شبکه‌های مجازی دست به دست منتشر شده است، می‌توان دید. 
 محتوای ویدئو
این ویدئو پمپ بنزینی را نشان می‌دهد که مردی در کنار مأمور پمپ بنزین ایستاده است و با او صحبت می‌کند. زنی که پشت فرمان نشسته، وارد پمپ بنزین می‌شود و بی‌آنکه پیاده شود، به کمک مأمور پمپ بنزین، به خودرو بنزین می‌زند. او برای پرداخت هزینه نیز پیاده نمی‌شود. زن که پیداست تصور کرده مردی که با مأمور پمپ بنزین صحبت می‌کرده، دوست مأمور است یا در هر حال شخصی قابل اعتماد برای اوست، کارت بانکی خود را به آن مرد می‌دهد تا هزینه را با دستگاه کارتخوان پمپ بنزین پرداخت کند. مرد با کارت بانکی زن هزینه بنزین را با دستگاه کارتخوان پمپ بنزین پرداخت می‌کند. 
مرد که در زاویه‌ای قرار گرفته که رو به دوربین است، حین پرداخت هزینه با کارتخوان، از جیب خود چند کارت عابربانک بیرون می‌آورد. با سرعت عمل و جوری که کسی متوجه نشود و در حالی که پشت به مأمور پمپ بنزین هم دارد، کارتی بانکی مانند کارت بانکی زن را از بین کارت‌ها بیرون می‌آورد. کارت زن را درون جیب خود می‌گذارد و سوی زن می‌رود و کارت مشابه آن را که از جیب خود بیرون آورده به زن می‌دهد. زن کارت را می‌گیرد و بی‌آنکه به آن نگاه کند یا بی‌آنکه به آن نگاه دقیقی کند، آن را درون کیف خود می‌گذارد تا سریع‌تر راه را برای خودروی بعدی باز کند. 
این موضوع برای خودرو‌های دیگر و رانندگان آنها نیز تکرار می‌شود. مرد به سرعت، ولی جوری که جلب نظر نکند، از پمپ بنزین بیرون می‌رود. 
 چه وقت متوجه می‌شویم؟
اینکه زن چه زمانی متوجه می‌شود مورد کلاهبرداری قرار گرفته و مال‌باخته است، در فیلم مشهود نیست، ولی حتی اگر اصلاً هم نگاهی به کارت نیندازد، احتمالاً با نخستین خرید خود متوجه این موضوع خواهد شد، شاید هم با پیامکی که از بانک خواهد آمد و حسابش خالی شد. شاید هم پیامکی برایش نرسد و خریدی هم با کارتی که در پمپ بنزین سرقت‌رفته نداشته باشد و در مدت‌زمانی نامعلوم، مثلاً در روز‌های آینده متوجه موضوع شود. 
 تفاوت رمز
در همان خرید نخست پس از کلاهبرداری، رمزی که به فروشنده اعلام می‌کند با رمز کارت واقعی خود مطابقت نخواهد داشت و ممکن است که در اینجا متوجه موضوع شود. 
نظرات کارشناسی تبیین می‌کند شخص کلاهبردار، پس از این نوع از کلاهبرداری، خیلی سریع و در اسرع وقت، حساب صاحب کارت را خالی می‌کند. او که کارت و رمز آن را نیز در اختیار دارد، به راحتی می‌تواند حساب صاحب کارت را خالی کند. 
 در این صورت حتی اگر صاحب کارت پیامکی نیز از سوی بانک دریافت نکند یا پیامک خود را فعال نکرده باشد، در اینجا با نخستین خرید نافرجام خود از کارت بیگانه‌ای که در اختیار دارد، متوجه موضوع خواهد شد!
 امید است با احتیاط‌های منطقی شاهد تخلفات کمتر باشیم و مراقب اموال و خانواده خود باشیم.