سخنگوی نیروی هوایی چین یکشنبه شب به وقت تهران گفت که هواپیماهای نظامی نسل جدید مانند سوخترسانهای «وای یو-۲۰» و جنگندههای «جی-۱۶» در گشتزنی راهبردی مشترک چین و روسیه حضور داشتند.
به گزارش وبگاه «گلوبال تایمز» سرهنگ «شن جینکه» سخنگوی نیروی هوایی چین در یک نشست مطبوعاتی گفت، چین و روسیه در اجرای طرحهای همکاری بین دو ارتش، گشت هوایی مشترک منظمی را در حریم هوایی آبهای دریای ژاپن، دریای چین شرقی و اقیانوس آرام غربی انجام دادند. طی این ماموریت، جنگندههای جی-۱۶ چین و هواپیمای بمبافکن «توپولوف-۹۵» روسیه باهم در حال پرواز بودند.
شن خاطر نشان کرد که مهم نیست که کدام نوع هواپیما در گشت هوایی باشد و هر هواپیمای نظامی نقش خود را ایفا میکند. وی گفت: «هر گشت مشترک یک آموزش نظاممند براساس اهداف واقعی جنگ است تا توانایی حفاظت از حاکمیت ملی، امنیت و منافع توسعه را افزایش دهد.»
«یانگ مینگهوی» از فرماندهان نیروی هوایی چین نیز گفت که هواپیمای وای یو-۲۰ عملکرد پروازی و ظرفیت حمل سوخت خوبی دارد که میتواند نبرد مداوم و قابلیتهای حملات دوربرد نیروی هوایی را بهبود بخشد.
وی افزود که این نوع سوخترسان در 20 ماموریت آموزشی شرکت کرده است . شن تاکید کرد که ارتش چین همیشه نیروی ثابت قدم برای حفظ صلح جهانی خواهد بود. نیروی هوایی چین نیز صادقانه ماموریت دفاع از امنیت سرزمین مادری و حفظ صلح جهانی را انجام میدهد.
در تحولی دیگر، یک مقام کاخ سفید گفت که عبور رزمناوهای آمریکا از تنگه تایوان برقراری تردد امن در منطقه است. رسانهها روز یکشنبه از عبور دو فروند رزمناو نیروی دریایی آمریکا از تنگه تایوان خبر دادند.
بر اساس این گزارش، دو فروند کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا روز یکشنبه در آبهای تنگه تایوان حرکت کردند که طبق گزارشها، اولین عملیات از این نوع پس از سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان بود.
به دنبال این رویداد، یک مقام کاخ سفید غروب یکشنبه به وقت تهران گفت: «عبور دو فروند کشتی جنگی ایالات متحده از آبهای بین المللی در تنگه تایوان بسیار سازگار با سیاست چین واحد ایالات متحده و به دنبال یک اقیانوس هند و اقیانوس آرام آزاد و باز است.»
نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که رزمناوهای «چانسلارسویل» و «آنتینام» در حال انجام عملیات در تنگه تایوان هستند. انجام چنین عملیاتی معمولاً ۸ تا ۱۲ ساعت طول میکشد و ارتش چین به دقت آنها را رصد میکند.
کشتیهای جنگی ایالات متحده و برخی کشورهای متحد آن از قبیل انگلیس و کانادا در سالهای اخیر بارها از تنگه تایوان عبور کردهاند؛ اقدامی که همواره با واکنش تند چین مواجه شده است.
ارتش چین هشدار داده که این کشور در حال رصد حرکت کشتیهای جنگی آمریکا از طریق تنگه تایوان هست و برای پاسخگویی به هرگونه اقدام تحریک آمیز آمادگی دارد.
پکن که تایوان را بخشی از چین میداند، این تحرکات واشنگتن و متحدانش را مغایر اصل «چین واحد» و دخالت در امور داخلی چین میخواند و بارها بر آمادگی خودش برای حفظ حاکمیت چین تاکید کرده است.
طی هفتههای اخیر و به دنبال سفر تحریک آمیز نانسی پلوسی به جزیره تایوان به رغم هشدارهای چین، تنشها در منطقه شدت یافته است. بعد از سفر پلوسی به تایوان، برخی دیگر از مقامات و سیاستمداران آمریکایی به این جزیره سفر و با مقامات تایوان دیدار کردهاند. چین با برگزاری رزمایش نظامی به این تحرکات پاسخ داده و همزمان قدرتنمایی جنگندههای چینی در منطقه شدت یافته است.
نظر شما