شناسهٔ خبر: 55725823 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

معاون وزیر اقتصاد از پیگیری دولت برای اجرای یک طرح خبر داد

امکان اجرای آزمایشی کالابرگ از مهرماه

صاحب‌خبر -

معاون سیاست‌گذاری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی ضمن تشریح آخرین وضعیت اجرای طرح یارانه نان از امکان اجرای طرح پایلوت کالابرگ از مهرماه خبر داد.
روزانه ۶هزار تن آرد به نان تبدیل نمی‌شود
سیدهادی سبحانیان با اشاره به دستور رئیس‌جمهوری مبنی‌بر اینکه قیمت نان و دارو نباید گران شود، اظهار کرد: «اضافه مصرف نان به معنای این نیست که فردی ثروتمند است. در این خصوص طرح ابتکاری در وزارت اقتصاد دنبال شد تا با ایجاد بستری میزان مصرف نان در کشور رصد شود. بر این اساس در کمتر از سه ماه زیرساخت‌های اطلاعاتی مستقر و باعث شد حکمرانی بر پایه داده محقق شود.»
سبحانیان ادامه داد: «با اجرای این طرح هم امکان رصد خروج آرد از شبکه وجود دارد، هم از نانوا حمایت و جلوی افزایش قیمت نان گرفته می‌شود. اکنون بیش از ۹۵درصد مصارف و تراکنش‌های نان پوشش داده شده است. از بین بیش از ۷۴هزار نانوایی که قابلیت استقرار کارتخوان داشتند، این کارتخوان در بیش از ۷۲هزار نانوایی نصب شده است.»
او با بیان اینکه میزان آرد مورد نیاز برای پخت  ۱۰۰میلیون قرص نان در روز ۱۶ تا ۱۷هزار تن است، عنوان کرد: «این درحالی است که روزانه ۲۴هزار تن آرد در کشور توزیع می‌شود. در واقع روزانه ۶هزار تن آرد به نان تبدیل نمی‌شود. این رقم در ماه ۱۸۰هزار تن است که به عبارت دیگر در ماه ۲.۵ تا ۲.۷هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود که تبدیل به نان نمی‌شود.»
ساماندهی بیش از ۱۸میلیون کارتخوان
او با اشاره به قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان اظهار کرد: «این قانون باید در سال ۱۴۰۰ اجرایی می‌شد، اما نشد و اکنون به‌صورت هفتگی توسط وزیر دنبال می‌شود.»
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه برای هوشمندسازی مالیاتی حدود ۱۸میلیون و ۹۰۰هزار کارتخوان ساماندهی شده‌اند، گفت: «تعداد معدودی مشاغل حساس هستند که هنوز ساماندهی نشده‌اند، اما ساماندهی آنها نیز در دستور کار قرار دارد. همچنین هشت‌میلیون حساب تجاری در کشور مورد بررسی قرار گرفته است.»
سبحانیان در ادامه با بیان اینکه درخصوص شفافیت حساب‌ها در خزانه وزارت اقتصاد کار را دنبال می‌کند، عنوان کرد: «همه دستگاه‌ها نیز باید همه مراودات مالی خود را در حساب‌های خزانه در بانک مرکزی مستقر کنند. تاکنون ۵۴ شرکت دولتی و برخی دانشگاه‌ها به این موضوع عمل نکرده‌اند.»
او با اشاره به رفع امضاهای طلایی برای رسیدن به عدالت‌گستری گفت: «۳۰هزار مجوز صنفی در سراسر کشور صادر شد که بعضا شرایط امضاهای طلایی را دارند. در این خصوص برای نخستین‌مرتبه با همکاری بین دستگاه‌ها ۳۰هزار مجوز استاندارد گرفتند. بر این اساس از بین ۳هزار رشته صنفی فقط ۲۵۰ رشته تایید محور می‌ماند و مجوز ۲هزارو۴۰۰ رشته ثبت محور می‌شود.»
کنترل ترازنامه بانک‌ها برای کنترل تورم
معاون وزیر اقتصاد در ادامه با تاکید بر اینکه ابزارهای مختلفی برای کنترل تورم مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: «مهم‌ترین ابزار کنترل ترازنامه بانک‌هاست، البته نباید یک قاعده ثابتی برای همه بانک‌ها استفاده شود.»
سبحانیان با بیان اینکه نرخ بهره بین بانکی توسط بانک مرکزی پیشنهاد می‌شود، گفت: «این نرخ یک نرخ سیاستی است و تحمیلی از سوی دولت صورت نگرفته است. برخی معتقد هستند استفاده از نرخ سود در شرایط فعلی می‌تواند در کنترل تورم موثر باشد، اما عقیده برخی برعکس آن است.»
بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه
او در ادامه با اشاره به طرح مالیات بر عایدی سرمایه اظهار کرد: «اخذ مالیات از فعالیت‌های سوداگرانه و دلالی دنبال می‌شود، چراکه اگر به‌دنبال رشد تولید هستیم، باید فعالیت‌های سوداگرانه را کاهش دهیم. در این خصوص دولت بنایی برای ارائه لایحه ندارد و این طرح در حال حاضر در صحن است.»
اجرای پایلوت کالابرگ از مهرماه
سبحانیان در ادامه با اشاره به اجرای طرح کالابرگ گفت: «این یک قانون است و دولت سیزدهم علاقه‌مند بود آن را دنبال کند، اما زیرساخت‌های آن فراهم نشده بود. دولت با مسئولیت وزارت رفاه و بانک مرکزی در حال پیگیری آن است و زیرساخت‌های فنی نیز آماده شده است.»
او ادامه داد: «امکان اجرای پایلوت آن از مهرماه برای برخی کالاها وجود دارد تا قیمت این کالاها با نرخ سال ۱۴۰۰ محاسبه شود.»

نظر شما