به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس؛ ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در پیامی توئیتری نوشت: هم پیمانان ناتو با قدرت از اجرای کامل این توافق برای کاستن از بحران غذایی در جهان حمایت می کنند.
دبیرکل ناتو همچنین از نقش بسیار مهم ترکیه در به امضا رسیدن این پیمان قدردانی کرد.
تاس افزود: استولتنبرگ بدون توجه به نقش تحریم های غرب در بالا رفتن بهای مواذ غذایی و انرژی در جهان، روسیه و عملیات ویژه نظامی آن را برای خلع سلاح اوکراین، موجب بحران مواد غذایی در جهان دانسته است.
وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه اعلام کرد: کشتی زارونی با پرچم سیرالئون که حدود ساعت ۹ بامداد دوشنبه، به عنوان بخشی از ابتکار به منظور انتقال امن غلات و محصولات غذایی اوکراین از بندرهای این کشور، اودسا را ترک کرده، روز سه شنبه ۲ اوت (۱۱ امرداد) وارد آب های بندر استانبول خواهد شد.
ستفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در بیانیه ای با اشاره به استقبال گرم آنتونیو گوترش از ازسرگیری صادرات غلات اوکراین، ابراز امیدواری کرد این شرایط به ثبات امنیت غذایی در جهان منجر شود.
دوجاریک با اشاره به این موضوع که حرکت کشتی حامل نخستین محموله نتیجه تلاش های جمعی ترکیه، روسیه و اوکراین بوده، خواستار بازگشت ثبات به امنیت غذایی جهان با حرکت کشتی های تجاری بیشتر از مبدأ اوکراین، شده است.
دوجاریک همچنین اعلام کرده که برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در نظر دارد ۳۰ هزار تن گندم اوکراین را خریداری، بارگیری و حمل کند که جزئیات بیشتر آن در آینده منتشر خواهد شد.
پس از جنگ مسکو علیه کی یف و چند ماه وقفه در صادرات غلات اوکراین، نخستین کشتی حامل غلات این کشور صبح امروز (دوشنبه) بندر «اودسا» را به مقصد لبنان ترک کرد.
وزارت دفاع ترکیه در این باره اعلام کرد که محموله کشتی «رازونی» حامل ذرت بوده و ساعت ۸:۳۰ دقیقه صبح امروز دوشنبه به وقت محلی بندر «اودسا» اوکراین را با پرچم «سیرالئون» ترک کرده است.
وزیران دفاع روسیه و ترکیه و وزیر زیرساخت اوکراین ۳۱ تیر ماه در نشست استانبول با حضور «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد، در خصوص «حمل و صادرات ایمن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» یک توافق نامه امضا کردند.
این توافق ۱۲۰ روزه تضمین کننده صادرات غلات دپو شده در بنادر اوکراین در دریای سیاه به سراسر جهان است.
نظر شما