شناسهٔ خبر: 55349682 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

احتمال حمله چین به تایوان، دستاویز کنگره آمریکا برای تصویب لایحه

فارس

مجلس نمایندگان آمریکا لایحه جدیدی برای سرمایه‌گذاری بر روی ساخت چیپ‌های الکترونیکی را تصویب کرد که اکنون ۹۰ درصد آن‌ها در تایوان ساخته می‌شوند

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه لایحه مربوط به تولید داخلی چیپ‌های الکترونیکی نیمه‌رسانا را تصویب کرد.

به نوشته وبگاه خبری «هیل»، این لایحه ۲۸۰ میلیارد دلاری موسوم به «قانون چیپ‌ها و علوم» با ۲۴۳ رأی موافق در برابر ۱۸۷ رأی مخالف تصویب شد. علی‌رعم معرفی این لایحه توسط دموکرات‌ها، ۲۴ نفر از جمهوری‌خواهان نیز به آن رأی مثبت دادند.

«مایکل مک‌کاول» عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و نماینده جمهوری‌خواه ایالت تگزاس درباره علت رأی مثبتش به این لایحه گفت:‌ «تایوان ۹۰ درصد تولید محصولات نیمه‌رسانا را به خود اختصاص داده است. اگر چین به تایوان حمله کند، آن‌ها کنترل بازار جهانی را در دست می‌گیرند. به همین دلیل این لایحه مهم است».

این لایحه روز پنجشنبه نیز با ۶۴ رأی موافق در برابر ۳۳ رأی مخالف در مجلس سنا تصویب شده بود و اکنون برای امضا روی میز کار «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا خواهد رفت.

این لایحه در حالی در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده که لوایح قبلی مشابه از جمله لایحه «آمریکا رقابت می‌کند» با مخالفت کامل جمهوری‌خواهان مواجه شده بود.

«پیتر میجر» سناتور جمهوری‌خواه ایالت میشیگان در این باره گفت: «۱۸ ماه تمام، به‌جای پیش بردن کارها در مسیری ظریف‌تر، پلوسی بر روی اشغالی به اسم "آمریکا رقابت می‌کند" و لوایح مشابه دیگر وقت صرف کرد».

سال گذشته «باب منندز»، سناتور آمریکایی در سفر به تایوان اذعان کرد: «با توجه به اینکه تایوان ۹۰ درصد از محصولات نیمه‌هادی پیشرفته جهان را تولید می‌کند، کشوری با اهمیت، پیامد و تأثیر جهانی است و بنابراین باید درک کرد که امنیت تایوان تأثیر جهانی دارد».

به گزارش فارس، درگیری نظامی بین تایوان و چین به بحرانی در حوزه تکنولوژی منجر خواهد شد که یکی از متضررهای اصلی آن شرکت‌های غربی خواهند بود. در حالی که بحران در حوزه سوخت و مواد خوراکی تظاهرات‌ها و اعتراضات گسترده‌ای را موجب شده و مستقیماً به انحلال دولت ایتالیا منجر شده، بحران در حوزه ریز تراشه‌ها و محصولات پیشرفته نیمه‌هادی می‌تواند تیر خلاصی به سر شمار بیشتری از دولت‌های غربی تلقی شود.

نظر شما