به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،توسعه صادرات و توجه به همکاریهای تجاری با ازبکستان و اوراسیا یکی از اهدافی است که در سفر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و 40 شرکت دانش بنیان و خلاق ایرانی به این کشور دنبال می شود. سفری که می تواند به پایداری و استمرار تعهدات و همکاریهایی که ذیل امضای تفاهم نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران و وزارت توسعه نوآوری و وزارت سرمایهگذاری و تجارت خارجی ازبکستان مطرح شده است؛ کمک کند.
در این سفر 40 شرکت دانش بنیان و خلاق در حوزههای فناورانه ای چون کشاورزی، دامداری و سلامت معاون علمی و فناوری رییس جمهوری را همراهی می کنند تا با حضور در نشستهای تخصصی با 150 شرکت متناظر ازبکستانی، بازار و تعاملات فناورانه خود را در این منطقه توسعه دهند.
میزبانی بازار ازبکستان از محصولات ایرانساخت
از دیگر برنامههای این سفر برگزاری نمایشگاهی از 100 محصول ایرانساخت از 80 شرکت دانشبنیان و خلاق ایرانی در کشور ازبکستان است. این محصولات برای مدیران شرکتهای فناور و بازرگانان ازبکی به نمایش درمیآید تا مسیر ورود محصولات دانش بنیان و خلاق ایرانی به بازار این کشور و اوراسیا هموار شود.
ستاری در این سفر با حضور و سخنرانی در فروم علم و نوآوری ایران و ازبکستان در حضور وزیر توسعه و نوآوری، شرکت های فناور و بازرگانان ازبکستانی درباره وضعیت علمی و فناورانه ایران گزارشی ارائه خواهد کرد تا بازار محصولات ایرانی در این کشور رونق گیرد.
تسهیل فعالیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق ایرانی در ازبکستان
برگزاری نشست های تخصصی آشنایی شرکتهای ایرانی با ضوابط، قوانین و مقررات ازبکستان در حوزه ثبت و پیگیری کارهای مربوط به شرکت های دانشبنیان و خلاق حوزه سلامت و کشاورزی و کارگاه آموزشی تجارت با ازبکستان هم دیگر برنامههایی است که در این سفر مدنظر است.
این سفر به شرکتهای دانشبنیان و خلاق فرصت مناسبی میدهد تا محصولات و توانمندیهای دانشی و تخصصی خود را به فناوران ازبکستانی معرفی کنند و بازار خود را پرجمعیتترین کشور آسیای مرکزی و همجوار با جاده ابریشم توسعه دهند و گامی بزرگ برای ورود به بازار جهانی بردارند.
طی سالهای اخیر، همکاریهای اقتصادی و تجاری و سرمایهگذاری بین ایران و ازبکستان توسعه مناسبی یافته و سودآوری شرکتهای تجاری هر دو کشور در زمینههای فناورانه رشد قابل ملاحظهای داشته است؛ ادامه این همکاریها میتواند منافع مالی و علمی زیادی برای دو کشور داشته باشد.
انتهای پیام/
نظر شما