به گزارش ایسنا، سیدجواد ساداتی نژاد در جمع خبرنگاران و در حاشیه همایش ملی خاویار و صنایع وابسته اظهار کرد: بیست و هفتم تیرماه روز ملی خاویار است و نشست و نمایشگاه نیز در خصوص خاویار ایرانی است. خاویار ایرانی به عنوان یکی از نشانههای ایران در حوزه شیلاتی و به نوعی در کنار زعفران ایرانی، شناسنامه ما به حساب میآید.
وی ادامه داد: در حوزه شیلات 5800 کیلومتر ساحل داریم. ظرفیتهای بسیار زیادی نیز در این بخش وجود دارد. بررسیها نشان میدهد که میزان تولید ماهی در داخل کشور با میزان تولید آن در سواحل برابر است که این یعنی استانهای داخلی ظرفیت بینظیری در حوزه پرورش آبزیان دارند و اینکه از سواحل غفلت کردهایم و از ظرفیتهای آن به طور کامل استفاده نشده است.
وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: حوزه شیلات نسبت به ظرفیتهای بینظیرش مورد غفلت قرار گرفته و این حوزه ظرفیت بالایی برای سرمایهگذاری به خصوص در بخش صادرات دارد.
وی با تاکید بر اینکه از تمام سرمایهگذاران دعوت میکنیم در این بخش سرمایهگذاری کنند، گفت: بازارهای خوبی برای محصولات شیلاتی ایرانی وجود دارد و دیگر اینکه شیلات ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه اشتغال هم دارد. یعنی اگر در کنار سواحل حرکت کنیم این ظرفیتهای فراوان را خواهیم دید.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه بالاترین میزان تولید خاویار متعلق به ایران است، گفت: سالانه 16 تن تولید خاویار داریم که همه آنها پرورشی است، زیرا صید ماهیان خاویاری از سالهای قبل ممنوع شده است. افق ما تولید 100 تن خاویار پرورشی در سال است. در حوزه گوشت ماهیان خاویاری نیز سالانه بیش از 3000 تن تولید داریم که در افق 1404 این عدد به 20 هزار تن خواهد رسید.
وی اضافه کرد: علی رغم سختیهایی که این صنعت در تامین مالی دارد، ولی بانکها باید برای این بخش زمان تنفس در نظر بگیرند. یعنی گوشت خاویار یکی دو سال و خاویار حدود 7 سال تنفس نیاز دارد. بنابراین بانکها باید این زمان را به سرمایهگذاران بدهند.
وزیر جهادکشاورزی اظهار کرد: در سال 1.7 میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری رهاسازی میشود که به دنبال افزایش آن هستیم تا به حدود 5 میلیون قطعه برسیم. به گفته وی وزارت جهاد و سازمان شیلات حداکثر حمایت را از این صنعت و شرکتهای دانش بنیان فعال در این بخش برای رشد و توسعه خواهند داشت.
ساداتی نژاد با اشاره به واگذاری اراضی برای مجتمعهای شیلاتی پرورش میگو، گفت: در این حوزه تسهیلاتی را آماده کردهایم و نگاه آسانتری برای واگذاری این اراضی به سرمایهگذاران داریم. ظرفیتهایی که در کنار سواحل وجود دارد توسط شرکت شهرکهای کشاورزی ما شناسایی شدهاند و شرکتهای مختلف داخلی و خارجی میتوانند در این حوزه سرمایهگذاری کنند.
وی در ادامه گفت: در حقیقت دو بسته تشویقی یکی در بخش واگذاری زمین به سرمایهگذاران و دیگری ارائه تسهیلات بانکی توسط بانک کشاورزی در این حوزه در نظر گرفته شده است. همه تلاشمان را در اختیار این بخش قرار میدهیم تا با سرمایهگذاری در این حوزه رشد پیدا کنند و ما نیز بتوانیم در سبد غذای ایرانی هم میزان حضور انواع ماهی را افزایش دهیم.
وی در پایان گفت: بشقاب غذایی ما بشقاب پر آبی از نظر میزان مصرف آب برای تولید غذا است. هر چه میزان ماهی در این بشقاب پررنگتر شود یعنی میزان آب را در بشقاب غذا و الگوی غذایی کاهش دادهایم که شاخص موثری در مصرف است.
نظر شما