شناسهٔ خبر: 54967931 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

سخنگوی قوه قضاییه

دو جاسوس فرانسوي تفهيم اتهام شدند

صاحب‌خبر -
دو جاسوس فرانسوي تفهيم اتهام شدند
خبرگزاری آریا-سخنگوی قوه قضاییه گفت : دو جاسوس فرانسوی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور تفهیم اتهام شدند.
به گزارش خبرگزاری آریا، ستایشی در نشست خبری با خبرنگاران در رابطه با پرونده دو جاسوس فرانسوی افزود: رسیدگی این پرونده در مرحله دادسرا است و این موضوع واجد محرمانگی است. این دو نفر تفهیم اتهام شدند و اتهامشان اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور بوده است و در حال حاضر تحت قرار بازداشت موقت هستند. مرتبطین آنها که از داخل ارتباط داشتند و مورد بررسی و تحقیق قرار دارند.
ستایشی گفت: یکی از موفقیت‌های قوه قضاییه در دوره جدید دریافت نقد از منتقدان بوده است. در مرداد ماه کمیته منتخبی نقدهای ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نقد برتر را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. 550 مقاله ارسال شده که 32 درصد با موضوع رسیدگی به تظلمات، تعدیات، رسیدگی به شکایات و حل و فصل دعاوی است. 23 درصد در رابطه با موضوع نظارت بر حسن اجرای قوانین است. 19 درصد در در رابطه با احیای حقوق عامه ،گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، 18 درصد با موضوع پیشگیری از وقوع جرم و 3 درصد هم نسبت به مسائل مدیریتی قوه قضایه بوده است.
سخنان ستایشی درباره سابقه دو نفر از متهمان سرقت از صندوق امانات بانک ملی
دو نفر از متهمان سرقت از صندوق امانات بانک ملی سال گذشته از بانکی در قائمشهر دزدی کردند و پس از آن شناسایی و دستگیر شدند. بر اساس رسیدگی‌های مقدماتی برای این افراد قرار تامین صادر می‌شود. قرار بازداشت موقت صادر می‌شود و با تبدیل قرار وثیقه تودیع و متهمان آزاد می‌شوند. در مرحله رسیدگی کیفرخواست پرونده در آن موضوع صادر شده و متهمان به حبس محکوم می‌شوند و احکام قطعی بوده است. افراد برای تحمل کیفر نیامده‌اند و با احضار وثیقه گذار وثیقه ضبط شده است. این دو فرد متواری شده بودند. رئیس قوه قضاییه گفته‌اند دادستان انتظامی قضات موضوع را بررسی کنند و در صورتی که کوتاهی صورت گرفته بود اعلام کنند. اینکه افراد چرا ممنوع الخروج نبوده‌اند هم بر اساس قانون و به تشخیص قاضی است.
تغییر کاربری در بهبهان و اقدامات قضایی انجام گرفته
در حوزه قضایی بهبهان 26 هزار متر مربع از بستر نهر آب طبیعی با نخاله ساختمانی مسدود شده و تغییر کاربری به مسکونی صورت گرفته است. زمین‌ها به فروش رسیده است. 5 نفر شناسایی و قرار تامین قانونی برای آنها صادر شده است. تا پایان سال 1400 فرآیند تفهیم اتهام انجام شده است. یکی از افراد بازداشت شده کارمند اداره ثبت، یک نفر بازنشسته اداره ثبت و فرد دیگر عضو هیات مدیره یک تعاونی مسکن بوده است.
دریافت نقد از منتقدان؛ موفقیت‌ قوه قضاییه در دوره جدید
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: یکی از موفقیت‌های قوه قضاییه در دوره جدید دریافت نقد از منتقدان بوده است. در مرداد ماه کمیته منتخبی نقدهای ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نقد برتر را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. 550 مقاله ارسال شده که 32 درصد با موضوع رسیدگی به تظلمات، تعدیات، رسیدگی به شکایات و حل و فصل دعاوی است. 23 درصد در رابطه با موضوع نظارت بر حسن اجرای قوانین است. 19 درصد در در رابطه با احیای حقوق عامه ،گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، 18 درصد با موضوع پیشگیری از وقوع جرم و 3 درصد هم نسبت به مسائل مدیریتی قوه قضایه بوده است.
ادامه اعمال محدودیت‌های سوئد برای «حمید نوری»
ستایشی گفت: تماس‌های حمید نوری با خانواده‌اش نسبت به قبل محدودتر شده است. خانواده نوری اخیرا به سوئد سفر کرده‌اند اما باز هم به آن‌ها اجازه ملاقات نمی‌دهند. حتی وکلایی که او آن‌جا دارد ارتباط حداقلی با نوری دارند. اعمال محدودیت‌ها علیه حمید نوری ذیل سازمان زندان‌های سوئد انجام می‌شود و این سازمان باید به تکالیف خود عمل کند.
حکم میرکاظمی قطعی است
سخنگوی قوه قضاییه گفت: برخی افرادی که در پرونده میرکاظمی اتهام معاونت در جرم داشته‌اند نسبت به حکم اعتراض کردند که نسبت به پرونده نقص گرفته شده و پرونده برای رفع نقص رفته است اما حکم میرکاظمی قطعی است و به اطلاع عموم هم رسیده.
122 راهکار سند تحول بطور کامل اجرایی شده است
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که چه بخش‌هایی از سند تحول تاکنون اجرایی نشده است؟، گفت: این سند جایگاه ویژه‌ای دارد. در این سند تکلیف به اجرا داریم و باید تمام ابعاد آن به نحو احسن عملیاتی و اجرایی شود. از مجموع 209 راهکاری که در سند تحول پایش شده تاکنون 122 راهکار و یا اقدام، کامل اجرایی شده است. در برنامه کوتاه مدت، 90 درصد پیشرفت، در مورد برنامه های میان مدت 70 درصد پیشرفت داشتیم و برای اجرای برنامه‌های بلند مدت 2 سال زمان داریم.
ستایشی با اشاره به میزان پیشرفت راهکارها و اقدامات سند تحول گفت: برخی نکات سند تحول متضمن و یا مستلزم قانون است، باید لایحه ای تنظیم و در قوه مقننه و بعد شورای نگهبان مطابق قانون به تصویب رسد. مواردی هم در حوزه دستگاه اجرایی و برخی مربوط به حوزه های پیشگیرانه است در این موارد توقع داریم مانند همایش سراسری قوه قضاییه که 6 تیرماه برگزار شد، هماهنگی و هم افزایی قوا در اجرای سند تحول را شاهد باشیم. سران قوا در همایش قوه قضاییه تا پایان جلسه مطالب را استماع و نکاتی را اشاره کردند که برای قوه قضاییه و نظام بسیار ارزشمند بود.
وی با اشاره به اقدامات ویژه ای که در راستای اجرای سند تحول صورت گرفته است، گفت: تشکیل بانک ژنتیک مجرمان و ایجاد سامانه سجل محکومیت مالی باید اجرا شود. سامانه جامع عملکرد بازرسان کل کشور نیز صد درصد انجام شده است.
سخنگوی دستگاه قضا، گفت: 20 سامانه در حوزه فناوری اطلاعات و ابلاغ ها قضایی باید ایجاد شود که با تلاش مرکز فناوری اطلاعات قوه صورت گرفته و بر روند کار نظارت می شود. وضعیت اجرای تکلیف در سند تحول تا پایان تیرماه، برای رئیس قوه قضاییه ارسال می شود که در صورت تایید، اطلاع رسانی می شود.
دستگاه قضایی از نظرات کارشناسی ضابطان بهره خواهد برد
ستایشی در پاسخ به این سوال که در دیدار مسئولان قضایی با رهبر انقلاب، ایشان اعلام کردند که دستگاه قضایی نباید تحت تاثیر ضابطان قرار گیرد. آیا عملکرد قوه قضاییه در خصوص اقدامات ضابطان تغییری خواهد کرد؟، گفت: با فرامینی که رهبر معظم انقلاب داشتند، توجه و تذکری که در موضوعات مختلف و از جمله ضابطان خاص و عام اعلام کردند، توجه ویژه‌ای به این موارد خواهیم داشت و ملاک عمل دستگاه قضایی خواهد بود. دستگاه قضایی به صورت مستقل عمل می‌کند و از نظرات کارشناسی ضابطان بهره کافی را خواهد برد.
آخرین وضعیت پرونده اختلاس 730 میلیون دلاری در یکی از زیر مجموعه‌های وزارت جهاد کشاورزی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره روند رسیدگی به موضوع اختلاس 730 میلیون دلاری در یکی از زیر مجموعه‌های وزارت جهاد کشاورزی که اخیراً مطرح شده و در سازمان بازرسی کل کشور نیز درحال بررسی است، اظهار کرد: در این خصوص رئیس سازمان بازرسی کل کشور گزارش مربوطه را به رئیس قوه قضاییه ارائه کرده است و این موضوع باید پیگیری و مطالب توسط سازمان نظارتی بازرسی کل کشور تا انتهای فرآیند تعقیب و رسیدگی شود.
وی افزود: این پرونده بر اساس اقدامات سازمان تعاون روستایی در فروردین ماه 1401 در رابطه با قراردادی و تعهداتی که با یک شرکت خصوصی در حوزه گندم، جو، روغن، ذرت و کنجاله سویا انجام داده است، تشکیل شده و با پیگیری‌های صورت گرفته، پرونده برای رسیدگی به دادسرای تهران ارسال خواهد شد.
تشریح اقدامات عدلیه در بهبود وضعیت زندانیان
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه‌های قوه قضاییه در خصوص بهبود وضعیت زندان‌ها و همچنین ارتقای حقوق محکومان در محاکم قضایی و همچنین میزان استفاده قضات از مجازات‌های جایگزین حبس، بیان کرد: در بحث زندان موارد مختلفی اطلاع رسانی شده است. عمده خدمات در این حوزه به خانواده زندانیان و کسانی که آسیب پذیر هستند، باز می‌گردد و جزو جامعه هدفی تلقی می‌شوند که نیازمند کنترل، رسیدگی، نظارت، دادرسی و توجه هستند.
ستایشی با بیان اینکه هدف اصلی کاهش جمعیت کیفری در زندان‌ها است، تصریح کرد: زندانی کردن افراد افتخار دستگاه قضایی نیست. افتخار دستگاه قضایی این است که با افراد مستحق حبس، با قاطعیت و بدون فوت وقت، برخورد قانونی انجام شود که اراذل و اوباش، مخلان امنیت و هنجارشکنان جزو این دسته از افراد هستند.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه در بحث اقدامات تامینی و حمایتی فعالیت‌های مناسبی صورت گرفته است، ادامه داد: در بحث حوزه‌های بهداشت و درمان، فرهنگی و تربیتی، برنامه‌ریزی اشتغال و حرفه آموزی برای مددجویان، برنامه راهنمایی و مشاوره مددجویان، آموزش مهارت‌های ده گانه زندگی به زندانیان، برنامه حمایتی موثر جهت آزادی و تعجیل در آن، اشتغال خانواده‌های زندانیان از طریق اهدای تسهیلات از محل اعتبارات کمیته امداد، برنامه مشاوره زندانیان آزاد شده، بیماریابی و مراقب درمان در حوزه زندان اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی یکی دیگر از اقدامات در بحث فرهنگی در زندان است، گفت: بر مقوله ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت، حوزه تئاتر، سینما، هنر‌های فکری اسلامی، سنتی و ایرانی و همچنین بحث ورزش زندانیان اقدامات مناسبی در زندان‌‍‌های کشور صورت گرفته است.
ستایشی، اظهار کرد: امیدواریم تا پایان شهریور امسال به اشتغال 30 درصدی زندانیان و تا پایان اسفند ماه سال جاری به اشتغال 50 درصدی زندانسان دست پیدا کنیم. رقم استفاده از پابند برای زندانیان نیز صعودی است و تعداد قابل توجهی نیز پابند الکترونیک برای زندانیان تهیه شده است. در حال حاضر زندان‎های کشور این آمادگی را دارند تا با همکاری دادگاه استفاده از پابند الکترونیک برای زندانیان را اجرایی کند.
اقدامات موثر عدلیه در شناسایی و مقابله با گلوگاه‌های فساد
ستایشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مقام معظم رهبری همواره در زمینه ساختار‌های فسادزا تاکیداتی داشته اند، قوه قضاییه تاکنون در زمینه مقابله با ساختار‌های فسادزا چه اقداماتی را انجام داده است، گفت: مسئولان قوه قضاییه فرامین مقام معظم رهبری را در روز 7 تیرماه دریافت کردند که رئیس قوه قضاییه در جلسات مسئولان عالی قوه قضاییه مطالب و نکاتی را مطابق با آن مطرح خواهد کرد.
وی تاکید کرد: امر مقام معظم رهبری برای یکایک مسئولان قوه قضاییه فصل الخطاب است. باتوجه به ظرفیت‌های موجود تمام تلاشمان را به کار خواهیم گرفت و مسئولان قوه قضاییه در زمینه شناسایی و مقابله بی امان با گلوگاه‌های فساد اقداماتی را انجام داده اند.
ستایشی بیان کرد: نگاه رئیس قوه قضاییه این است که باید فساد حذف و محو شود که در این بخش تمام تلاشمان را انجام خواهیم داد. در همین راستا تاکنون اقدامات موثری از سوی قوه قضاییه در زمینه بازرسی موارد فسادزا صورت گرفته است.
صدور قرار قانونی برای متهمان سانحه قطار مشهد – یزد
ستایشی در پاسخ به سوالی درباره رسیدگی قوه قضاییه به سانحه قطار مشهد – یزد، گفت: 18 خرداد ماه این حادثه رخ داد و تعدادی از مسافران این قطار فوت و تعدادی مصدوم شدند.
وی با بیان اینکه تعداد مصدومان این حادثه 87 نفر بودند که بلافاصله به مرکز درمانی در حوزه شهرستان طبس منتقل شدند، گفت: رئیس کل استان، رئیس دادگستری و دادستان شهرستان به سرعت در محل حادثه حضور پیدا کردند و با حضور مقامات اجرایی، مجموعه اقداماتی که صورت گرفته را مدیریت کردند.
ستایشی با بیان اینکه مسئولان نظارت لازم را بر این حادثه انجام دادند و جمع آوری ادله لازم در این حادثه جمع آوری شد، بیان کرد: لوکوموتیوران، راننده بیل مکانیکی، رئیس قطار، متصدی ترافیک خط از جمله افرادی بودند که در این حادثه مورد بررسی قرار گرفتند و برای بازرپرسی معرفی و تفهیم اتهام شدند و قرار قانونی برای این افراد صادر شده است.
وی با بیان اینکه در این بخش تفهیم اتهام صورت گرفته است، بیان کرد: این افراد در تاریخ 23 خرداد برای تحقیقات در کمیسیون سوانح ریلی، تحویل پلیس راه شرق و سپس به زندان فرستاده شده اند.
ستایشی ادامه داد: افرادی که با تودیع وثیقه می‌توانستند آزاد شوند، مطابق قانون برای آن‌ها تصمیم گرفته شده و وثیقه از آن‌ها اخذ و آزاد شدند.
سخنگوی دستگاه قضا، افزود: برای تسریع در پیگیری مسائل قضایی خانواده جانباختگان این حادثه، پرونده این حادثه به دادگستری استان یزد اعاده شد.
وی ادامه داد: مطابق قانون این پرونده به دیوان عالی کشور ارسال می‌شود و دیوان به صورت فوق العاده به آن رسیدگی می‌کند و درصورت موافقت، پرونده برای ادامه رسیدگی به یزد ارسال می‌شود.
ستایشی با اشاره به نظریه کمیسیون سوانح ریلی که در تاریخ 13 تیرماه ارسال شده است، بیان کرد: این نظریه در 7 مورد تهیه و درصد تقصیر و قصور هر یک از عوامل تعیین شده و براساس این مسئله اقدامات بعدی قضایی نسبت به مقصران انجام خواهد شد.
ستایشی در ادامه این جلسه و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا رئیس بنیاد شهید اعلام کرده که در بانک زیر مجموعه این بنیاد، 5 هزار میلیارد اختلاس صورت گرفته است، آیا گزارشی از این مسئله به قوه قضاییه ارسال شده است و یا خیر؟ گفت: در خصوص بانک زیر مجموعه بنیاد شهید پرونده‌ای مطرح است.
وی با بیان اینکه عده‌ای در این بانک درباره این پرونده نقش داشتند، گفت: با صدور کیفرخواست، این پرونده به شعبه 15 دادگاه کیفری یک تهران ارسال شده است.
تشکیل پرونده برای بانک زیر مجموعه بنیاد شهید
ستایشی در ادامه این جلسه و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا رئیس بنیاد شهید اعلام کرده که در بانک زیر مجموعه این بنیاد، 5 هزار میلیارد اختلاس صورت گرفته است، آیا گزارشی از این مسئله به قوه قضاییه ارسال شده است و یا خیر؟ گفت: در خصوص بانک زیر مجموعه بنیاد شهید پرونده‌ای مطرح است.
وی با بیان اینکه عده‌ای در این بانک درباره این پرونده نقش داشتند، گفت: با صدور کیفرخواست، این پرونده به شعبه 15 دادگاه کیفری یک تهران ارسال شده است.
ستایشی ادامه داد: قضات شعبه دادگاه کیفری یک استان تهران نسبت به این پرونده نقایصی را مطرح کردند که برای رفع و تکمیل آن، پرونده به دادسرای ناحیه 28 عمومی و انقلاب تهران ویژه کارکنان دولت اعاده شده است تا پس از رفع نقص، این پرونده مجدد به شعبه فوق ارسال می‌شود و مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دادستان به عنوان مدعی العموم به تخلفات گروهی موسوم به زیتون در قم ورود کرده است، اظهار کرد: دادستان به عنوان مدعی العموم به موجب قانون می‌تواند به مواردی که جنبه عمومی ورود کند. برخی موارد جرایمی هستند که مستقیم به دادگاه کیفری ارسال می‌شود.
ستایشی گفت: این پرونده در 11 اردیبهشت به شعبه 4 بازپرسی دادسرای قم با موضوع تغییر کاربری اراضی زراعی ارسال شده است. اتهام به مالک مجتمع زیتون وارد است و 5 نفر در این زمینه با وی همدست بودند که این پرونده در دادگاه رسیدگی خواهد شد.
آخرین وضعیت پرونده کثیرالشالکی موسسه فرشتگان (کاسپین)
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی روند رسیدگی و احکام صادره پرونده کثیر الشاکی موسسه فرشتگان (کاسپین)، اظهار کرد: پرونده کثیرالشالکی موسسه فرشتگان (کاسپین) دغدغه قوه قضاییه بوده است که نسبت به آن توجه، تعقیب و نظارت داشته ایم.
وی افزود: یکی از مسائل در خصوص پرونده‌های کثیرالشالکی در حوزه سند تحول قضایی این است که در کمترین زمان ممکن نتیجه حاصل شود که این امر ساده نیست. زیرا همه چیز در اختیار تشکیلات قوه قضاییه قرار ندارد و باید اسبابی فراهم شود که موجبات صدور رای و اجرای حکم فراهم شود.
ستایشی بیان کرد: پرونده موسسه فرشتگان (کاسپین) در شعبه دوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی مورد رسیدگی قرار گرفت و حکم این پرونده نیز صادر شد و به موجب آن کسانی که مسئول بودند بنا به اتهامات منعکس در پرونده که در حوزه اخلال در نظام اقتصادی بوده، حکم محکومیت 7 نفر صادر می‌شود. در این پرونده آقای محمد علی تفکر و سایرین به اتهام با مباشرت، مشارکت و معاونت محکوم شدند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: عاملان پرونده موسسه فرشتگان (کاسپین) محکوم به حبس زندان، جزای نقدی و… شدند.
وی در ادامه گفت: دادگاه در قسمت اخیر دادنامه صادره در اجرای مقررات موضوع ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری و همچنین 214 و 215 قانون مجازات اسلامی تدابیری را اتخاذ کرده که از اموال و دارایی محکوم علیه مطالبات مال‌باختگان پرداخت و مبالغی که از سوی دولت به صورت فوق العاده به مال باختگان پرداخت شده از اموال محکومان تعدیه شود.
آخرین وضعیت پرونده بانک سرمایه
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده بانک سرمایه، گفت: پرونده بانک سرمایه رسیدگی و تصمیمات قانونی برای آن اتخاذ شده است و در مرحله اجرا قرار خواهد گرفت.
وی افزود: پرونده بانک سرمایه 17 متهم با اتهام معاونت و اخلال کلان در حوزه نظام اقتصادی پولی، تحصیل مال از طریق نامشروع دارد.
رسیدگی به حادثه متروپل با سرعت صورت می‌گیرد
سخنگوی قوه قضاییه گفت:شانزده نفر از متخلفان حادثه متروپل بازداشت شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ستایشی با بیان اینکه فرایند رسیدگی به حادثه متروپل با سرعت صورت می‌گیرد افزود:طبق آخرین خبر‌ها غلفت 16 نفر از افراد غایب از جمله ناظران پروژه و شرکت‌های مشابه احصا شد و بر اساس قانون این افراد بازداشت شدند.
وی با اشاره به انگشت نگاری ازهمه اجساد و انجام آزمایش‌های DNA، قطعا آقای عبدالباقی در این حادثه فوت شده است.
آخرین وضعیت رسیدگی به تخلفات نرخ فردایی بازار ارز و کلاهبرداری در حوزه رمزارز‌ها
ستایشی در پاسخ به میزان در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به تخلفات نرخ فردایی بازار ارز و کلاهبرداری در حوزه رمزارز‌ها بیان کرد: در موضوع بازار ارز تا کنون 46 نفر از طریق معاملات فردایی ارز و طلا و ایجاد و مدیریت کانال‎های غیر مجاز تلگرامی با بیش از 100 هزار دنبال کننده و اعلام قیمت معاملات فردایی و قاچاق حرفه‌ای ارز بازداشت شدند که برخی از آن‌ها با قرار تامین وثیقه آزاد و بعضی بازداشت و تحت نظر هستند.
سخنگو دستگاه قضا، گفت: در این زمینه ضابطان خاص، اقداماتی انجام دادند و حدود 77 حساب مربوط به 49 شخص حقیقی با حجم گردش قابل توجه در حوزه ارز و طلا بازداشت شدند و مسدودی حساب صورت گرفته است.
وی، افزود: 117 حساب هم که برخی از آن مربوط به اتباع بوده مسدود شده و 34 حساب مربوط به برخی مرتبطان بوده که مربوط به ارتباط با 5 هزار نفر است با رصد و کنترل مسدود شده اند.
ستایشی، مطرح کرد: در رابطه با رمزارز هم آنچه مطرح می‌شود مربوط به رمز ارز «دریک» است که کیفر خواست متهم ردیف اول آن به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور صادر شده است که این عمل کلاهبرداری در مقام مقابله با نظام نبوده بلکه اخلالگری در نظام اقتصادی محسوب می‌شود. میزان این اخلالگری یک هزار و 929 میلیارد و 707 میلیون و 538 هزار و 917 ریال است.
وی، افزود: اتهام متهم ردیف دوم این پرونده معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور است. این پرونده یک هزار و 949 نفر مالباخته دارد که مبلغ یک هزار و 957 میلیارد ریال اموال غیر منقول به دست آورده شده از متهمان توقیف شده است.
ستایشی با بیان اینکه شگرد متهم ردیف اول این پرونده دادن وعده پیشی گرفتن رمز ارز دریک از بیت‌کوین بوده است، گفت: از دیگر شگرد‌های این متهم وعده دورزدن تحریم و جایگزین شدن رمز ارز با پول ملی بود که مردم را اینگونه به امر واهی امیدوار کرده بود.
وی، افزود: هر دو متهم در افزایش قیمت ارز واحد از 4 میلیون تومان به 42 میلیون تومان نقش داشتند و خرید و فروش این رمز ارز در داخل بوده و در عرصه بین‌المللی صورت نگرفته و بازار هدف آن در داخل کشور بوده است.
سخنگو دستگاه قضا با اشاره به اینکه مستندات نشانگر اخلال عمده متهمان در نظام اقتصادی کشور است، گفت: در حال حاضر قرار جلب دادرسی و کیفر خواست از دادسرای عمومی انقلاب صادر و پرونده به دادگاه عمومی و انقلاب تهران ارسال شده و رای در اسرع وقت صادر خواهد شد.
آخرین وضعیت پرونده دستگیرشدگان کنکور سراسری
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت تشکیل پرونده برای دستگیرشدگان در خصوص کنکور سراسری بیان کرد: لازم است با توجه به فناوری‌های مدرن، نظارت خود در آزمون و کنکور‌ها را به روزتر کنیم. در این رابطه 2 نفر در استان تهران دستگیر شدند.
ستایشی تصریح کرد: ماجرا به این شکل بوده که تبلیغاتی در فضای مجازی درباره فروش دستگاه شنود انجام می‌شود که متاسفانه تعدادی از داوطلبان، از این تجهیزات استفاده کردند و همکارانی که مامور به تحقیق و تعقیب در این زمینه بودند، فاکتور‌های فروش را بررسی و اسامی خریداران را به دست آوردند.
سخنگو دستگاه قضا با بیان اینکه همه جا نظارت وجود دارد، تصریح کرد: ضابطان با هماهنگی که با دستگاه قضایی دارند، موارد را پیگیری و بررسی کردند و در نتیجه از ورود 450 داوطلب کنکوری که از این تجهیزات استفاده کردند به حوزه‌های امتحانی جلوگیری کردند.
ستایشی، افزود: در حال حاضر برای 2 نفر پرونده تشکیل شده است. در 2 شهرستان استان آذربایجان غربی نیز اقداماتی انجام شده است که توسط دادگستری استان به آن رسیدگی شده است.
وی در پاسخ به این سوال که یکی از رسانه‌ها مدعی شده که نمایندگان مجلس توصیه کرده اند تا مردود شدگان کنکور سال قبل در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پذیرش شوند؟، گفت: پرونده‌ای در این زمینه تشکیل نشده است.