شناسهٔ خبر: 54915022 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شهرآرانیوز | لینک خبر

با اجرای رتبه‌بندی، حقوق نهایی معلمان چقدر می‌شود؟ | زمان واریز افزایش حقوق معلمان مشخص شد (۱۳ تیرماه ۱۴۰۱)

آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان روز گذشته ایلاغ شد. حالا رئیس کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید هر روزی که رتبه معلم تعیین شود، زمان واریز افزایش حقوق نیز در همان حکم مشخص است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شهرآرانیوز، رتبه‌بندی معلمان یک مرحله دیگر را برای اجرا شدن از سر گذراند. رتبه‌بندی معلمان از سوی دولت به وزارت آموزش‌وپرورش ابلاغ شد. حالا سوال اینجاست که بعد از این ابلاغ، افزایش حقوقی که معلمان سال‌هاست منتظر آن هستند چه زمانی واریز می‌شود؟

تجارت نیوز نوشت: اواخر فروردین وزیر آموزش‌وپروش، آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان را به هیأت دولت داد. اما بررسی و تصویب ماده‌های این آیین‌نامه با تأخیر انجام شد. آنطور که علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید آخرین موعد قانونی ابلاغ آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان ۲۳ خرداد بود.

حالا بعد از حدود سه هفته این آیین‌نامه روز گذشته به وزارت آموزش‌وپرورش ابلاغ شد. برای اجرای این قانون و افزایش حقوق معلمان حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان بودجه در مجلس تصویب شد.

زمان واریز افزایش حقوق معلمان مشخص شد

رئیس کمیسیون آموزش مجلس جزئیاتی از ابلاغ این آیین‌نامه داد. منادی سفیدان می‌گوید: «آموزش‌وپرورش ممیز‌های کشوری، استانی، شهرستانی و… را مشخص کرده است. از همه معلمان هم خواستند مدارک خود را بارگذاری کنند. حالا بر اساس این آیین‌نامه که ابلاغ شد، رتبه معلمان تعیین و اعلام می‌شود.»

او درباره زمان دقیق پرداخت افزایش حقوق به معلمان می‌گوید: «هر روزی که معلمان در آموزش‌وپرورش رتبه خود را گرفتند و این رتبه روی حکم ثبت شود. همان حکم زمان واریز را مشخص و ابلاغ می‌کند.»

منادی سفیدان ادامه می‌دهد: «بعد از تعیین رتبه، از شهریور ۱۴۰۰ تا پایان سال و سه ماه ابتدایی سال جاری، افزایش حقوق برای معلمان محاسبه و به آن‌ها پرداخت می‌شود.»

حقوق نهایی معلمان چقدر است؟

تاکنون اظهارات زیادی درباره افزایش حقوق معلمان شنیده‌ایم. حالا بعد از ابلاغ آیین‌نامه آیا مشخص است که سرانجام معلمان چقدر حقوق دریافت می‌کنند؟

رئیس کمیسیون آموزش مجلس در این مورد می‌گوید: «بر اساس محاسبات ۸۰۰ هزار نفر شامل رتبه‌بندی معلمان می‌شوند. بعد از تعیین رتبه، اگر معلم اولین رتبه را بگیرد، ۴۵ درصد از مجموع حق شغل، شاغل و فوق‌العاده افزایش می‌یابد. اگر معلم بالاترین رتبه را بگیرد، ۹۰ درصد از این مجموع را می‌گیرد.»

او ادامه می‌دهد: «آنطور که محاسبات ما نشان می‌دهد، معلمی که پایین‌ترین رتبه را داشته باشد، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش حقوق دارد. اگر معلم بالاترین رتبه را بگیرد، شامل حدود پنج میلیون تومان افزایش حقوق می‌شود.»

حالا باید دید بعد از ابلاغ آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان آیا باز هم معلمان باید در پاسکاری بین نهاد‌ها و سازمان‌ها منتظر اجرای نهایی آن باشند؟ یا این بار پرونده رتبه‌بندی معلمان بسته می‌شود؟

شیوه‌نامه نهایی رتبه بندی معلمان هفته آینده ابلاغ می‌شود

در همین خصوص ایرنا نیز نوشت: وزیر آموزش و پرورش گفت: بخش اول شیوه‌نامه قانون نظام رتبه‌بندی معلمان با همکاری سازمان امور اداری و استخدامی آماده شده و هفته آینده نهایی و به ادارات کل استان‌ها ابلاغ می‌شود.

 یوسف نوری در پخش خبری ساعت ۲۱ درباره ابلاغ قانون نظام رتبه بندی معلمان افزود: این قانون رتبه بندی از سال ۹۰ مورد تاکید رهبری، به دلیل بهبود کیفیت و معیشت فرهنگیان بوده است و همچنین در مستندات قانونی مانند سند تحول بنیادین و ماده ۶۳ قانون بودجه کشور به این طرح تاکید شده است.

وی با بیان اینکه قانون رتبه بندی معلمان پس از ۱۰ سال وقفه و انتظار با همکاری مجلس شورای اسلامی، دولت و شورای نگهبان میسر شد، ادامه داد: آیین نامه رتبه بندی در ۲۵ ماده و جداول تنظیم و همچنین هیات ممیزه برای اجرای این قانون مشخص شده است.

وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: بر این اساس ارزیابی حرفه‌ای به عمل می‌آید و باید شایستگی عمومی، تخصصی و حرفه معلمان احصاء شود.

نوری افزود: حداقل امتیاز معلمان در رتبه بندی ۴۸۰ است که برای رتبه‌های بالاتر امتیاز بیشتری در نظر گرفته می‌شود که توضیحات کامل در دستورالعمل اجرایی تقدیم می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین ۳۸ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای رتبه بندی در نظر گرفته شد که سازمان برنامه و بودجه آمادگی پرداخت آن را دارد.

نوری تاکید کرد: آیین نامه وارد وزارتخانه شده اقدامات مربوط به اجرای رتبه بندی با دقت انجام می‌شود، همچنین اینکه احکام رتبه بندی از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ صادر شده است.

آیین نامه رتبه بندی که مطالبه چندین ساله معلمان است، وزارت آموزش و پرورش بررسی و رفع ایرادات لوایح این طرح را در چند ماه گذشته برای همه معلمان رسمی و پیمانی به کار گرفت.

این طرح ویژه معلمان رسمی و پیمانی است. آن دسته از معلمانی که ۳۰ سال سابقه خدمت به بالا تا ۳۵ سال دارند نیز از امتیاز بیشتری نسبت به سایر مشمولان برخوردارند. در مجموع هر معلم رسمی و پیمانی با بیش از ۲ سال سابقه کار می‌تواند از مزایای طرح رتبه بندی برخوردار شود.

بر اساس نظام رتبه‌بندی، سنجش صلاحیت معلمان طبق شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای انجام می‌شود.

شایستگی‌های عمومی شامل شرایط عمومی استخدام بر اساس مقررات استخدامی مورد عمل، شایستگی‌های تخصصی شامل رشته، مدرک تحصیلی، دانش موضوعی مرتبط با محتوای تخصصی دروس آموزشی و امور تربیتی، روش‌ها و فنون تدریس و هدایت و نظارت آن و شایستگی‌های حرفه‌ای شامل اخلاق حرفه‌ای، توانایی‌ها و مهارت‌های آموزشی، پرورشی و پژوهشی (کاربردی و مساله محور) بر اساس آزمون‌های الکترونیکی می‌شود.

مشمولان در صورت کسب صلاحیت‌ها و داشتن شرایط مربوط، می‌توانند به رتبه بالاتر ارتقا یابند و از مزایای جدول افزایش امتیازات موضوع این تصویب‌نامه برخوردار شوند. همچنین، به منظور ایجاد انگیزه برای معلمانی که براساس ضوابط و مقررات مربوط، آخرین طبقه و رتبه شغلی را اخذ کرده یا می‌کنند، به ازای هر سال سابقه تجربی که بعد از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب‌نامه کسب می‌کنند.

نظر شما