شناسهٔ خبر: 54866837 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

علائم خاموش کلسترول

کلسترول بالا معمولا با داشتن سطح کلسترول ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی لیتر تعریف می‌شود. کلسترول بد یا LDL به عنوان لیپو پروتئین با چگالی کم و کلسترول خوب یا HDL به عنوان لیپو پروتئین با چگالی بالا شناخته می‌شود.

صاحب‌خبر -

فرارو- کلسترول بالا یک قاتل خاموش نامیده می‌شود، زیرا اغلب هیچ علامتی وجود ندارد که نشان دهنده وجود مشکل باشد. خبر خطرناک این است که کلسترول بالا به تنهایی مستقیما علائم یا علائمی را نشان نمی‌دهد.

به گزارش فرارو به نقل از یاهو نیوز، بلکه زمانی که علائم ظاهر می‌شوند در واقع به دلیل داشتن کلسترول بالا در یک دوره طولانی مدت است.

با این وجود، چند علامت هشدار دهنده وجود دارد که باید از آن آگاه باشید و در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

تفاوت بین کلسترول خوب و بد

کلسترول بالا معمولا با داشتن سطح کلسترول ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی لیتر تعریف می‌شود. کلسترول بد یا LDL به عنوان لیپو پروتئین با چگالی کم و کلسترول خوب یا HDL به عنوان لیپو پروتئین با چگالی بالا شناخته می‌شود. کلسترول بد با افزایش خطر آترو اسکلروز (تصلب شرایین می‌باشد که سختی دیواره سرخرگ‌ها به سبب وجود پلاک‌های چربی و کلسترول با چگالی پایین ایجاد می‌گردد) مرتبط است که به طور بالقوه منجر به چندین بیماری دیگر مانند بیماری عروق کرونر، سکته مغزی و بیماری شریانی محیطی می‌شود.

این وضعیت با تجمع در دیواره رگ‌های خونی تان انجام می‌شود و متعاقبا پلاکی را تشکیل می‌دهد که می‌تواند با ایجاد انسداد در رگ‌ها شما را در معرض خطر بیشتری برای سکته و حملات قلبی قرار دهد. لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا (HDL) یا «کلسترول خوب» با رساندن کلسترول به کبد برای پردازش به پاکسازی آن کمک می‌کنند.

کلسترول

چگونه کلسترول بالا بر سالمندان تاثیر می‌گذارد

علائم کلسترول بالا اغلب بی صدا هستند یا به راحتی از دست می‌روند و اگرچه تولید کلسترول با افزایش سن کاهش می‌یابد سطوح بالای آن اغلب برای افراد مسن مشکل ساز است. سطوح بالای LDL احتمال ابتلا به بیماری قلبی و سایر عوارض ناشی از جریان خون ضعیف به قلب را افزایش می‌دهد. بنابراین، بررسی‌های منظم برای افراد بالای ۶۵ سال اغلب توصیه می‌شود.

چرا کلسترول بالا بسیار خطرناک است؟

کلسترول بالا خطرناک است، زیرا نشان دهنده احتمال کاهش جریان خون است که به نوبه خود احتمال حمله قلبی و بیماری قلبی را بیش‌تر می‌کند. کاملا واضح است که افزایش LDL تاثیر مستقیمی بر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، تصلب شرایین، سکته مغزی و ... دارد، زیرا نشان دهنده افزایش کلسترول در عروق است.

پیش شاخص‌های کلسترول بالا

در حالی که ممکن است علائم واضحی وجود نداشته باشد، اما پیش نشانه‌های کلسترول بالا وجود دارند. رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی کم تحرک ممکن است متابولیسم چربی را محدود کرده و کلسترول خون را افزایش دهد. سن نیز در این امر نقش دارد، زیرا هر چه سن بالاتر می‌رود کبد ما عملکرد کمتری خواهد داشت و این موضوع منجر به دفع کمتر کلسترول از بدن می‌شود.

نحوه تست کلسترول بالا

به طور کلی متخصصان بر این باورند که هیچ علامت یا نشانه‌ای از کلسترول بالا وجود ندارد. آزمایش‌های خون باید در اوایل سال‌های زندگی از اوایل ۱۰ سالگی برای بررسی سطح کلسترول شروع شود. آزمایشات باید به طور منظم در طول زندگی تکرار شوند و کلسترول بالا باید برای جلوگیری از بیماری قلبی مورد توجه قرار گیرد.

کلسترول

درد قفسه سینه

به مرور زمان یک رژیم غذایی نامناسب می‌تواند منجر به کلسترول بالا شود که قادر است پلاک را در عروق کرونر ما ایجاد نماید شریان‌هایی که اکسیژن و مواد مغذی را به قلب می‌رسانند. این موضوع می‌تواند در نهایت منجر به چیزی شود که ما حمله قلبی می‌نامیم. بنابراین، اگر در هنگام استراحت یا ورزش متوجه فشار قفسه سینه می‌شوید برای آزمایش‌های بیش‌تر به متخصص قلب خود مراجعه کنید تا بررسی نمایید که آیا در این شریان‌ها تجمع پلاک دارید یا خیر.

ضعف یا مشکل ناگهانی در یافتن واژگانی که با گذشت زمان برطرف می‌شوند

کلسترول بالا می‌تواند انسداد موقت رگ‌های خونی را در مغز ایجاد کند و باعث ایجاد علائم سکته مغزی شود که خوشبختانه با گذشت زمان برطرف می‌شوند. با این وجود، اگر ضعف ناگهانی را تجربه می‌کنید یا در یافتن کلمات مناسب مشکل دارید به پزشک مراجعه کنید تا متخصصان بتوانند مطالعات تصویربرداری و آزمایش‌های بیش تری را برای تایید علت آن انجام دهند.

از دست دادن کامل قدرت یا ضعف مداوم در قسمت‌های خاصی از بدن

بزرگترین نگرانی پزشکان از زمانی است که یک بیمار دچار سکته مغزی کامل شود. این وضعیت نیاز به بستری شدن اورژانسی بیمار در بیمارستان دارد، زیرا به دلیل انسداد کامل رگ‌های خونی خاص در مغز رخ می‌دهد که باعث آسیب به ناحیه‌ای می‌شود که عملکرد‌های خاصی از بدن شما را کنترل می‌کند.

برچسب‌ها: