به گزارش خبرنگار ایمنا، مطبوعات و رسانههای آزاد و شفاف در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب میشود، لذا خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «عدالت در اقتصاد فقر را به حاشیه میبرد» نوشت: روز گذشته همایش سراسری قوهقضاییه در حالی برگزار شد که سران قوا بهعنوان سخنرانان اصلی این همایش، بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب را مبنای حرکت ارکان کشور در چهل سال دوم حیات جمهوری اسلامی قرار دادند؛ حرکتی که طی آن عدالت یکی از پایههای اصلی تحقق حکمرانی مطلوب قلمداد میشود.
رئیسجمهور در این همایش از کارکنان بینام و نشان قوهقضاییه قدردانی و تأکید کرد که گفتمان حفظ و ارتقای اعتماد اجتماعی باید در قوهقضاییه و کلیت نظام دنبال شود تا امید مردم به نظام و دستگاه عدلیه روزبهروز بیشتر شود.
آیتالله رئیسی عدالت را امری گسترده و فراگیر در همه حوزهها دانست و تصریح کرد برای هر اقدام و عملی در کشور باید پیوست عدالت داشت. نکته مهم در این همایش این بود که همه سران قوا، همدلی و همکاری به وجود آمده در دوره جدید فعالیت قوای سهگانه کشور را فرصتی مغتنم برای کشور و این ارکان برشمردند و تأکید کردند این همدلی و همکاری میتواند زمینهساز موفقیتها و بهبودها در نظام حکمرانی و رفع مشکلات کشور شود.
آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه اجرای عدالت هیچ سازگاری با فقر، فساد و تبعیض ندارد، گفت: اگر عدالت در اقتصاد اجرا شود، شاهد به حاشیه رفتن فقر خواهیم بود. رئیسجمهور با تأکید بر لزوم پیشگیری از وقوع جرم در کشور، گفت: همه دستگاهها در کشور در پیشگیری از جرم نقش و مسئولیت دارند. تمام تصمیمات در کشور باید در راستای کاهش ناهنجاریها و رشد هنجارهای فرهنگی و اجتماعی باشد.
آیتالله رئیسی با قدردانی از نظرات کارشناسی دیگر قوا، گفت: دولت نظرات مجلس و قوهقضاییه را کمک به خود میداند و از آن استقبال میکند.
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تعهد آمریکا ۱+۲ را به دوحه برد» نوشت: خیلی سریع و نه چندان پیشبینی شده، از امروز قرار است مذاکرات احیای برجام بعد از حدود سه ماه و نیم دوباره کلید بخورد. رابرت مالی دیروز به قطر رفت و علی باقری و تیم همراهش هم امروز راهی دوحه میشوند تا در حضور نماینده اتحادیه اروپا به عنوان تسهیلکننده، در چارچوبی جدید که میتوان نام «۱+۲» روی آن گذاشت، مذاکرات از سر گرفته شود.
مذاکرات البته نه مستقیم، بلکه از طریق ردوبدل کردن Non-Paper انجام میشود و آنگونه که سخنگوی وزارت خارجه ایران از قول طرف اروپایی گفته، امریکاییها متعهد شدهاند به تعهداتشان پایبند باشند و چرخه انتفاع اقتصادی ایران را تضمین کنند.
سعید خطیبزاده در آخرین جلسه هفتگی در کسوت سخنگوی دستگاه دیپلماسی با خبرنگاران داخلی و خارجی همچون هفتههای گذشته بیش از هر موضوع دیگری، پاسخگوی سوالات برجامی خبرنگاران بود. دیروز با توجه به سفر اخیر جوزف بورل به ایران و انتشار اخباری درباره از سرگیری مذاکرات هستهای، سوالات خبرنگاران بیش از هفتههای گذشته حول تعامل آتی تهران–واشنگتن میچرخید.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اینکه آیا مذاکرات پیش رو به همان روال قبلی یعنی NON-Paper ادامه خواهد داشت یا طرفین قصد دارند به صورت مستقیم با هم صحبت کنند، گفت: «من باید تأکید کنم که هیچ مذاکره مستقیمی اتفاق نمیافتد و به همان فرمت قبلی و به صورت غیرمستقیم با تسهیلگری اتحادیه اروپا این گفتوگوها انجام میشود.»
این دیپلمات ارشد کشورمان بدون اینکه به زمان و مکان از سرگیری مذاکرات اشاره کند، گفت: «یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس میزبان این گفتوگوها خواهد بود و این گفتوگوها طی روزهای آتی و در همین هفته انجام میشود و شاید مکان برگزاری این مذاکرات با توجه به رایزنی و گفتوگوهایی که در حال انجام است تا پایان امروز به صورت دقیق مشخص و اعلام شود.» ساعاتی بعد از نشست خبری خطیبزاده، منبعی آگاه در وزارت خارجه قطر به پایگاه خبری میدلایست گفت که دوحه، میزبان ازسرگیری مذاکرات هستهای ایران خواهد بود.
روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «محصول ایرانی با آب و زمین خارجی» نوشت: یکی از آرزوهایی که از دیرباز در کشورمان وجود داشته خودکفایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی مثل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی بوده است.
اتفاقی که نیازمند منابع آبی در استانهای مختلف است اما به دلیل خشکسالیهای پی در پی این سالها و کمبود منابع آبی در بسیاری از استانها، مدت زمانی است که این خودکفایی اتفاق نیفتاده و همین موضوع باعث شده از طرحی به نام کشت فراسرزمینی یاد شود.
از آن جایی که حدود ۸۵ درصد از آب شیرین کشور در حوزه کشاورزی مصرف میشود این طرح میتواند هم میانبری برای توسعه کشاورزی باشد و هم باعث احیای منابع آبی کشور شود. چندی پیش هم روسیه پیشنهاد در اختیار قراردادن ۱۰۰ هزار هکتار زمین به ایران برای کشت فراسرزمینی را داده است که همین موضوع باعث شد در این گزارش درباره این طرح، مزیتهای آن و تجربههای دیگر کشورها از کشت فرا سرزمینی بنویسیم.
کشت فراسرزمینی چیست؟ از آن جایی که برخی کشورها از منابع آب کافی یا زمین مناسب برای کشاورزی برخوردار نیستند در اراضی حاصلخیز کشورهای برخوردار از زمین مناسب و آب کافی سرمایهگذاری میکنند تا محصولات اساسی مورد نیازشان را تأمین کنند.
در اصل کشت فرا سرزمینی یعنی بهره برداری از منابع، عوامل، ظرفیتها و امکانات سایر کشورها برای تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز در راستای حفظ منابع تولید و ارتقای امنیت غذایی. چند سالی است که این نوع کشت در کشورمان مطرح است و حالا با توجه به وقوع خشکسالی در بسیاری از استانها، محدودیت شدید منابع آبی و تأثیر آن بر وضعیت معیشتی مردم بیش از هر زمانی نمایان است.