شناسهٔ خبر: 5477429 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

گزارش ایکنا از روز نخست بیست‌وپنجمین همایش «سیاست‌های پولی و ارزی»

گروه اقتصاد: بیست‌وپنجمین همایش «سیاست‌های پولی و ارزی» صبح امروز در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بیست‌و پنجمین همایش «سیاست های پولی و ارزی» صبح امروز، یکشنبه 10 خرداد 94 با حضور مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی و جمعی از صاحبنظران اقتصادی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

براساس این گزارش، فرهاد نیلی، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و دبیر این همایش در ابتدا اظهار کرد:‌ طی 26 سال پس از جنگ تحمیلی، متوسط قیمت‌ها در مجموع 106 برابر شده است؛ در حال که در جهان امروز مدت‌هاست که دیگر تورم بالا عادی تلقی نمی‌شود و تورم و رکود در اقتصاد ما در مقیاس بین‌المللی باورنکردنی است.

وی افزود: جالب اینجاست که با وجود بیش از دو دهه تلاش برای حل معضل تورم در سطح دنیا اما هنوز ابعاد حل نشده بسیاری در این زمینه وجود دارد و این امر ضرورت حل معضل تورم را دو چندان کرده است از این رو دولت یازدهم در آغاز کار خود کنترل تورم را در دستور کار خود قرار داد و تلاش‌های پژوهشکده پولی و بانکی در این زمینه آغاز شد.

نیلی اظهار کرد: از خدا مسئلت داریم مطالبی که در این همایش بیان ‌می‌شود در کنترل و کاهش تورم کارساز باشد تا تحفه آینده‌ای بانشاط‌‌تر و لبخند زیایی را بر چره کودکان این مرز و بوم بنشاند.
ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی سخنران بعدی این همایش بود که ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: با اتخاذ رویکردهای هماهنگ تیم اقتصادی دولت، مدیریت منابع نقدینگی، حفظ ثبات بازار ارز و هدایت منابع به سمت فعالیت‌های تولیدی، شاهد خروج از رکود تورمی بودیم.

وی افزود: در سال 93 با هدایت مؤثر منابع به سمت فعالیت‌های تولیدی و کاهش نااطمینانی‌ها از این طریق، نرخ رشد اقتصادی پس از 8 فصل متوالی منفی به 3/6 دهم درصد رسید در حالی که به غیر از بخش کشاورزی، رشد ارزش افزوده سایر بخش‌ها منفی بوده است.
سیف ادامه داد: ثبات و پایداری اقتصاد کلان، یکی از ستون‌های اقتصاد مقاومتی و زمینه‌ساز تسهیل هدف‌گذاری کلان است؛ بنابراین اقتصاد کشور باید از ثبات برخوردار باشد تا چنانچه با شوکی مواجه شد بتواند با آن مقابله کند و در این راستا یکی از اهداف بانک مرکزی به عنوان سیاست گذار پولی ایجاد ثبات اقتصادی است.

رئیس‌کل بانک مرکزی اظهار کرد: هدف بانک مرکزی اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی است لذا رویکرد بانک مرکزی در سال 94 نیز فعال‌سازی ظرفیت‌های اقتصادی به سمت تولید خواهد بود و در کنار این موضوع باید توجه داشته باشیم که ایران از جمله کشورهای دارای نرخ تورم دو رقمی است؛ بنابراین بانک مرکزی مصمم به تک‌نرخی کردن تورم به صورت پایدار است.
سیف در پایان گفت: باید توجه داشت که رسیدن نرخ تورم به سطوح مناسب آن به کندی پیش می‌رود که این امر ناشی از تورم ساختاری است بنابراین باید انضباط پولی تقویت شود.

علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه اظهار کرد: متأسفانه سال‌ها با سلطه مالی مواجه بودیم که امکان سیاست‌های پولی مستقل و کنترل نقدینگی را از بانک مرکز سلب نموده است و ما طی دو سال گذشته در دولت تمام تلاش خود را معطوف به این موضوع کرده‌ایم که استقلال بانک مرکزی را محترم بشماریم.

وی افزود: مشکل دیگر مؤسسات مالی و اعتبار غیر مجاز هستند که سیاستهای بانک مرکزی را به درستی اجرا نمی‌کنند، بنابراین برای حفظ استقلال بانک مرکزی ضروری است که این مؤسسات زیر نظر بانک مرکزی عمل کنند و من به عنوان یک کارشناس به استقلال بانک مرکزی اعتقاد دارم تا سلطه سیاست مالی بر پولی پایان یابد.

وزیر اقتصاد ادامه داد: چالش دیگری که تک رقمی کردن تورم را محدود می‌کند فشار برندگان تورم بالا است؛ چرا که نرخ تورم بالا برندگان و بازندگانی دارد و اکنون برخی فریاد می‌زنند برای حمایت از تولید باید سیاست انبصاطی در پیش گرفت اما اهداف دیگری دارند.

وی در پایان اظهار کرد: ما در دولت و محققان در فضای علمی باید بکوشیم از طریق یک تفاهم ملّی به یک بسته مشترک سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در زمینه تک رقمی نرخ تورم برسیم.

در ادامه مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس جمهور با موضوع «چشم‌انداز اقتصادی ایران در سال 94» به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: اصل مسئله در سال 94 میزان کنترل بر رشد پایه پولی است بنابریان هدف اصلی ما در سال 94 متمرکز شدن بر روی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی است اما در مورد رشد اقتصادی، مسئله پیچیده‌تر است.

وی افزود: بعد از مدت‌ها نرخ سود واقعی سود بانک‌ها مثبت شد و در سیاست‌ها خروج از رکود هم تأکید شده بود که منابع بانک‌ها به سمت تولید برود و همچنین، بودجه دولت پس از سال‌ها با رشد مثبت مواجه شد.

یادآور می‌شود در حاشیه برگزاری این همایش از دانشنامه «ویکی مبنا» با حضور علی طیب‌نیا، ولی‌الله سیف، مسعود نیلی و فرهاد نیلی رونمایی به عمل آمد.

براساس این گزارش، «ویکی‌ مبنا» یک دانشنامه با دسترسی آزاد و تخصصی در حوزه پولی و مالی است که مدیریت فنی و ساختاری آن بر عهده پژوهشکده پولی و بانکی و شرکت خدمات انفورماتیک است.