علی سلیمانی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق کنه و یا خون دام آلوده به ویروس به انسان منتقل میشود.
وی اظهار کرد: این بیماری در دام علائم مشخصی ندارد و علائم آن فقط یک تب زودگذر است که نمیتوان آن را تشخیص داد اما در انسان با علائمی همچون تب، خونریزی داخلی از جمله خونریزی طحال، خونریزی کبد، خونریزی پتشی روی پوست(لکههای خون زیر پوست) و... همراه است.
سلیمانی افزود: ویروس تب کریمه کنگو از طریق کنهها به دام منتقل میشود و دامی که آلوده است، اگر ذبح شود و گوشت آن مرحله پیشسرد را نگذرانده باشد، ویروس موجود در آن از طریق خون آلوده روی دست قصاب و یا هنگامی که فرد گوشت را برای پخت قطعه میکند، میتواند وارد بدن فرد شده و منجر به بیماری شود.
گوشت ذبح شده حتما باید مرحله پیشسرد را بگذراند
وی به اهمیت دوره پیشسرد در جلوگیری از انتقال این ویروس اشاره و تاکید کرد: گوشت ذبح شده باید حتما پس از ذبح ۲۴ ساعت مرحله پیشسرد(نگهداری گوشت در دمای یخچالی) را بگذراند تا از این طریق PH گوشت پایین آمده و در صورت آلوده بودن ویروس تب کریمه کنگو از بین برود.
وی تصریح کرد: گوشتهایی که بلافاصله و بدون گذراندن مرحله پیشسرد به فروش میرسد، مورد تایید نیست. توصیه ما به مردم این است که از حاشیه شهر و مکانهای غیرمجاز و بدون هویت گوشت خریداری نکنند چرا که هیچ اطمینانی به این گوشتها نیست. از آنجایی که از این گوشتها بازرسی بهداشتی دامپزشکی انجام نمیگیرد، از سوی دامپزشکی مورد تایید نبوده و افراد با خرید گوشت از این مکانها سلامتی خود و خانوادهشان را به مخاطره میاندازند.
رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور در ادامه به پیگیریهای دامپزشکی مبنی بر برخورد با متخلفان، قصابیهای غیرمجاز و کسانی که سلامت مردم را به مخاطره میاندازند، اشاره کرد و یادآور شد: با پیگیریهای اداره دامپزشکی شهرستان هفته گذشته به دستور دادستان نیشابور یک تعویض روغنی که اقدام به نگهداری دام در قسمتی از مغازه تعویض روغنی کرده و از این طریق سلامت عمومی افراد را به مخاطره انداخته بود، به جرم کشتار غیرمجاز دام پلمب شد.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF= Crimean - Congo Hemorrhagic Fever) یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار و یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که عمدتا توسط کنه منتقل میشود. این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و هنگام ذبح آن و تماس با امعا و احشای آلوده حیوان و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل میشود.
انتهای پیام