شناسهٔ خبر: 54046365 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

عادات رایج اما بسیار مضر برای قلب

حیاتی ترین عضو در بدن همه انسان ها قلب آنهاست، سلامتی برای همه موضوع مهمی است و عاداتی وجود دارد که سلامت قلب شمارا به خطر می اندازد مراقب آنها باشید.

صاحب‌خبر -

احتمالا مهمترین چیزی که در بدنتان باید از آن مراقبت کنید، قلبتان است زیرا قلب یک عضو حیاتی در بدن محسوب می شود و تا جایی که می توانید باید آن را سالم نگهدارید. در این قسمت قصد داریم همه عاداتی را به شما معرفی کنیم که سلامت قلب را به خطر می اندازد.

بیشتر بخوانید:

تغییراتی در پاها که نشان از مشکلات قلبی دارد

بی توجهی به علائم

بیشتر ما فکر می کنیم همین که قلبمان در سینه می تپد کافی است و این یعنی سالم است. در نتیجه به علائم توجه نمی کنیم اما جالب است بدانید در نظر نداشتن همین علائم خطرناک است. به عنوان مثال فشار خون بالا، درد قفسه سینه، درد شانه، گردن، کمر، حتی دست، حالت تهوع، تنگی نفس، استفراغ، سرگیجه، خستگی و عرق سرد می تواند علامت مشکل در قلب باشد.

دور دانستن سکته

جالب است بدانید که سکته در بین جوانان آمار بیشتری دارد و در مقایسه با ۲۰ سال پیش، دیگر فقط افراد پیر سکته نمی کنند و بهتر است از همان سنین جوانی به دنبال چکاپ قلب باشید.

سفید شدن چشم ها

اگر متوجه سفیدی یا یک حلقه خاکستری داخل عنبیه چشم خود شدید، یعنی کلسترول بالا دارید و باید پیگیر قضیه باشید و در نهایت اگر پیگیری نکنید، ممکن است به بیماری قلبی مبتلا شوید.

استفاده نکردن از نخ دندان

مراقبت از دندان ها فقط به خاطر لبخند زیبا نیست، بلکه سلامت قلب تا حد زیادی به سلامت لثه و دندان وابسته است. بهداشت ضعیف دهان باعث وارد شدن باکتری و عفونت به جریان خون و آسیب به قلب می شود.

عصبانیت شدید

حتما متوجه شده اید که بسیاری از افراد بعد از عصبانی شدن صورت شان سرخ می شود. این موضوع نشان دهنده این است که تمام بدن آن ها درگیر شده، فشار خون و ضربان قلبشان بالا رفته و این موضوع به شدت برای قلب مضر است.

شکستن قلب

شاید خیلی از موضوعات قلبمان را بشکند و ما را ناراحت کند. سندروم قلب شکسته به خاطر استرس شدید مانند مرگ یک عزیز یا یک جدایی تلخ اتفاق می افتد که این وضعیت کوتاه مدت است اما به هر حال توانایی قلب شما را کاهش می دهد اما این سندروم قابل درمان است و بعد از چند هفته خود به خود بهبود پیدا می کند اما باید مراقب باشید که کمتر این اتفاق برایتان بیفتد.

بی خوابی

خواب نقش مهمی در سلامت انسان ها دارد. هنگامی که افراد از بی خوابی رنج می برند، نه تنها خسته می شوند، بلکه در معرض مشکلات مختلف هستند. بی خوابی مزمن زمانی است که حداقل سه بار در هفته با خوابیدن مشکل دارید و حداقل ۳ ماه طول می کشد و شما را در معرض مشکلات قلبی قرار می دهد.

خواب زیاد

همانطور که کم خوابی برای بدن مضر است، خواب زیاد هم می تواند عاملی برای مشکلات قلبی باشد. اگر بیش از ۹ ساعت در روز می خوابید، ۳۰ درصد خطر ابتلا به مرگ و میر زودرس برای شما بیشتر است.

خروپف زیاد

اگر صبح ها خسته از خواب بیدار می شوید و همسرتان هم از خروپفتان شاکی است، احتمالاً به آپنه خواب دچار شده اید که خطرناک است. علائم آن شامل فشار خون بالا، بیدار شدن با حالت تنگی نفس و ناتوانی برای تمرکز است که ماهیچه های گلو را هم درگیر می کند و نه تنها خواب شما را به هم می ریزد و اکسیژن رسانی را کم می کند، بلکه می تواند باعث نارسایی قلبی و حمله قلبی باشد.

اضافه وزن مخصوصاً دور کمر

شاخص توده بدنی می تواند یک راهکار مناسب برای تعیین وزن متعادل شما باشد و میزان چربی بدن تان را در نظر می گیرد و تجمع چربی در اطراف کمر و شکم می تواند عاملی برای ابتلا به مشکلات قلبی باشد.

مراجعه نکردن به پزشک

فقط پزشک است که می تواند مشکلات تغذیه ای شما را زودتر از زمانی که خودتان متوجه شوید، تشخیص دهد. مطالعات نشان می دهد که اکثر افراد در همه جای دنیا چکاپ های ساده را انجام نمی دهند و همین می تواند باعث بیماری های قلبی و مرگ و میر زودرس باشد.

نشستن زیاد

کار کردن پشت میز، رانندگی کردن مداوم، بی تحرکی و نشستن زیاد به هر دلیلی می تواند عاملی برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و ۱۸ درصد افزایش خطر مرگ و میر باشد و تاثیر منفی آن برابر با سیگار است.

بیرون رفتن با دوستان

تنها ماندن عاملی برای آسیب و مشکلات قلبی است و اگر شما با افراد جامعه و دوستان تان تعامل نداشته باشید، ۳۲ درصد بیشتر از بقیه در معرض خطر سکته هستید.

جدیت بیش از حد

افرادی که بیش از حد زندگی را جدی می گیرند و خیلی سخت می خندند، تغییرات مواد شیمیایی در آن ها باعث ایجاد مشکلات زیادی می شود. استرس را در آن ها بالا می برد و همین عاملی برای مشکلات قلبی خواهد بود.

مصرف زیاد آنتی بیوتیک

مصرف زیاد آنتی بیوتیک اصلا ایده خوبی نیست، زیرا عوارض آن بدن شما را ضعیف می کند. آنتیبیوتیک ها برای قلب هم مضر هستند و میکروبیوم موجود در معده و روده را آشفته می کنند و فرد را مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی خواهند کرد.

بستری شدن

بستری شدن در بیمارستان می تواند عاملی برای مشکلات بزرگ تر مثل لخته شدن خون باشد، زیرا شما مدت زمان زیادی بدون حرکت هستید و همین برای بدن شما مخصوص آن قلبتان ضرر دارد.

مصرف قرص های جلوگیری از بارداری

این قرص ها می توانند در کار خودشان بسیار مفید عمل کنند اما خطر ابتلا به فشار خون را در خانم ها افزایش می دهند؛ مخصوصاً اگر خانم های سیگاری یا دارای اضافه وزن یا با فشار خون بالا این قرص را مصرف کنند که عواقب آن بسیار خطرناک خواهد بود و طول عمر را کم می کند.

سیگاری بودن یا زندگی کردن با افراد سیگاری

سیگار برای قلب بسیار مضر است و علم این موضوع را اثبات کرده که عاملی برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی خواهد بود. کلسترول بد را بالا می برد و چربی مفید بدن را کاهش می دهد. باعث ضخیم شدن دیواره رگ و باریک شدن راه جریان خون می شود و احتمال لخته شدن خون و خطر سکته و بیماری های قلبی را تا ۲۵ درصد افزایش می دهد.

افسردگی

ذهن و بدن ارتباط عمیقی با یکدیگر دارند بنابراین بیماری ذهنی قطعا روی جسم اثر گذار است. تحقیقات نشان می دهد که بیماری های قلبی عروقی در افراد افسرده بیشتر اتفاق می افتد و این دو رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند. پس بهتر است که هر چه سریع تر این بیماری را پیگیری کنید.

آزمایش ندادن

بعضی از افراد از بدن خودشان خبر ندارند اما سطح کلسترول بد یا همان LDL در بدنشان بالا است اما بخاطر این که از آن باخبر نیستند، راهکاری هم برای آن نمی اندیشند. همین باعث می شود اکسیژن خون رسانی به بدن کاهش پیدا کند و قلب در معرض مشکلات و خطرات قرار بگیرد.

مصرف نکردن سبزیجات

قطعاً شما برای داشتن بدن سالم باید از سبزیجات استفاده کنید. هر روز دو فنجان میوه و سبزیجات را استفاده کنید تا یک رژیم غذایی سالم داشته باشید. سبزیجات مواد مغذی بالا و کالری پایین دارند و باعث می شود که شما تا ۳۱ درصد کمتر در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار بگیرید.

مصرف زیاد شکر

همان طور که می دانید قند و شکر برای بدن مضر است و خطر بیماری های قلبی را افزایش می دهد. شکر کالری بسیار بالایی دارد، شما را چاق می کند، مشکلات عروقی را بالا می برد و قطعاً عاملی برای آسیب قلب خواهد بود.

سابقه ابتلا به سرطان سینه

سرطان سینه یکی از ترسناک ترین سرطان ها برای خانم ها محسوب می شود. اگر بالای ۴۵ سال سن دارید و سرطان سینه را پشت سر گذاشته اید، احتمالاً بیشتر در معرض بیماری قلبی هستید.

خانم های مبتلا به دیابت

دیابت یک فعالیت رایج در همه دنیا است و از هر ۱۱ نفر؛ یک نفر را هر روز درگیر می کند. بدن در بیماری دیابت نمی تواند به اندازه کافی انسولین تولید کند و در نتیجه قند اضافه وارد جریان خون شود. خانم های مبتلا به دیابت ۴۰ درصد خطر بیشتری برای بیماری های قلبی و ۲۵ درصد در معرض سکته بالاتر هستند و این خطر برای خانم ها بیشتر است.

استرس زیاد

هنگامی که مشکل کاری یا مشکل شخصی در زندگی دارید و به هر دلیلی استرس را تجربه می کنید، بدن تان به این موضوع واکنش نشان می دهد و آدرنالین آزاد می کند. این هورمون باعث مشکلات قلبی و تنفسی در شما می شود. تنگی نفس ایجاد کرده و ضربان قلب تان را بالا می برد و در نتیجه شما بیشتر در معرض حملات قلبی قرار می گیرید.

کم خونی

اگر مدام در طول روز احساس خستگی دارید، ممکن است به کم خونی مبتلا باشید. یعنی بدن به اندازه کافی خون رسانی را به سلول ها انجام نمی دهد و در نتیجه انرژی کافی برای انجام کار های روزانه را ندارد. کم خونی می تواند علائم دیگری مثل تپش قلب را هم به همراه داشته باشد.

ورزش نکردن به اندازه کافی

بیش از ۲۵۰ هزار مرگ و میر در سال در کشور های بزرگ به خاطر ورزش نکردن است. تنبلی و فعالیت نداشتن یکی از علت های اصلی عوامل ابتلا به بیماری قلبی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، سیگار و چاقی است.

ابتلا به فشار خون

بسیاری از افراد جوان در سراسر دنیا مخصوصا در کشور های پیشرفته به فشار خون مبتلا هستند که به آن قاتل خاموش می گویند. شاید فشار خون علائم مشهودی نداشته باشد اما به قلب شما فشار زیادی وارد می کند و عامل حمله قلبی خواهد بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما