شناسهٔ خبر: 53111095 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایستنا | لینک خبر

تصویب حمایت‌های مقرراتی برای توسعه FTTx

صاحب‌خبر -
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی از تصویب مقررات مربوط به حمایت‌های مالی دولتی برای توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، صادق عباسی شاهکوه در کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات و توسعه پایدار زیرساخت‌ها با محوریت FTTx ضمن اعلام خبر فوق گفت: برای دستیابی به هدف ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبر نوری تا پایان دولت سیزدهم ابتدا باید زیرساخت مناسب مقرراتی ایجاد شود تا مطمئن شویم بخش خصوصی می‌تواند برای همکاری وارد این پروژه شود. البته دولت باید حمایت هایی را که از سوی رگولاتوری اعلام می شود، تصویب کند.
وی افزود: در گام اول، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به طور مشخص چارچوب و اهداف این طرح را مشخص کرده است. براساس هدف تدوین شده دسترسی به فیبر نوری باید حداکثر تا ۵۰۰ متری خانوارهای تحت پوشش از سوی اپراتورها ایجاد شود و ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست مشترک، خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری برای او تامین شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مهمترین ملاک ایجاد دسترسی مبتنی بر فیبر نوری را سرعت عنوان کرد و گفت: براساس اهداف تدوین شده بایستی ۱۰۰ درصد ۲۰ میلیون خانوار قابلیت دریافت حداقل سرعت ۳۰ مگابیت بر ثانیه، ۷۰ درصد سرعت بالای ۵۰ مگابیت بر ثانیه، ۵۰ درصد بالای ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه و ۱۰ درصد با سرعت گیگابیت بر ثانیه را داشته باشند.
عباسی شاهکوه تاکید کرد: برنامه‌ریزی پوشش فیبر نوری بایستی براساس شرایط متفاوت مناطق جغرافیایی تدوین شود و نقش دولت، شناسایی و رفع موانع موجود بر سر راه توسعه فیبر نوری است.
وی در تشریح مقررات مربوط به حمایت‌های مالی دولت گفت: در راستای حمایت‌های مالی اپراتورهائی که پوشش فیبر نوری را تا منازل کاربران انجام می‌دهند، حق‌السهم کمتری به دولت می‌پردازند. ضمن آنکه براساس مصوبات قبلی قرار بود سه درصد از درآمد اپراتورهای سیار، صرف فیبرکشی به منازل کاربران شود که در تلاش هستیم این میزان را به پنج درصد افزایش دهیم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی درباره ایجاد زمینه برای استفاده از منابع موجود سایر نهادها و دستگاهها در کشور اظهار کرد: همچنین در تلاش هستیم شرایطی را فراهم کنیم تا شهرداریها، زیرساخت‌های موجود خود را با تعرفه مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در اختیار اپراتورها قرار دهند.
وی با اشاره به برگزاری مزایده باند فرکانسی ۳۵۰۰ در سال آینده گفت: بهره‌برداری از نسل پنجم شبکه سیار ۵G بدون توسعه فیبر نوری امکان پذیر نیست و این دو پروژه به یکدیگر متصل هستند و برای دستیابی به هدف پوشش ۲۰ میلیون خانوار به فیبر نوری در سه سال آینده بایستی از این امکان استفاده کنیم.
رئیس رگولاتوری تصریح کرد: پوشش پنج میلیون خانوار در سال ۱۴۰۱، هفت میلیون خانوار در سال ۱۴۰۲و هشت میلیون خانوار در سال ۱۴۰۳ از اهداف پیش‌بینی شده در توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری است که امیدواریم با همراهی تمامی بخشهای مرتبط با این حوزه به آن دست پیدا کنیم.
در پنل تخصصی بررسی ظرفیت‌های توسعه فیبر نوری که به ریاست صادق عباسی شاهکوه و با حضور نمایندگان شرکت مخابرات ایران، اپراتور ایرانسل، شرکت شاتل، فدراسیون فاوا اتاق بازرگانی ایران، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان نصر تهران برگزار شد فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی توسعه فیبر نوری بررسی و تشریح شد.
 

نظر شما