شناسهٔ خبر: 52948999 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه‌ آسیا‌نیوز | لینک خبر

تاثیر جنگ روسیه بر مذاکرات وین

خروج روسیه از برجام؟ایران منتظر توضیح!

در حالی که موضع تازه روسیه در مذاکرات وین و درخواست این کشور برای دریافت تضمین، به نوعی «‌گروکشی» تفسیر شده است؛ سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری خود اعلام کرد که ایران منتظر است جزییات درخواست روسیه برای دریافت تضمین از آمریکا در مذاکرات را بشنود.

صاحب‌خبر -

به گزارش آسیانیوز، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری خود اعلام کرد که ایران منتظر است جزییات درخواست روسیه برای دریافت تضمین از آمریکا در مذاکرات وین را بشنود.

------------------

بیشتر بخوانید

اشتباهات استراتژیک یک رئیس جمهور/نتیجه جنگ روسیه با اوکراین
--------------------------------------------------------------
خطیب‌ز‌اده در نشست روز دوشنبه ۱۶ اسفند در پاسخ به سوالی درباره اظهارات سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه مبنی بر درخواست تضمین برای هرگونه همکاری با ایران پس از توافق احیای برجام گفت: «اظهارات لاوروف را در رسانه‌ها دیدیم و شنیدیم، منتظریم که از مجاری دیپلماتیک جزییات آن را بشنویم.»

او رویکرد روسیه در مذاکرات احیای برجام را سازنده توصیف کرد و گفت: « گفت‌وگوهای وین در مسیر خود در حال پیگیری است و همکاری صلح‌آمیز ایران با کشورهای دیگر از جمله روسیه و چین نباید لطمه ببیند و در این راستا رویکرد روسیه را می‌فهمیم.»

لاوروف روز شنبه ۱۴ اسفند گفت کشورش خواهان تضمینی است مبنی بر این که تحریم‌ها علیه روسیه تاثیری بر همکاری مسکو با تهران نمی‌گذارد.

آمریکا و اروپا پس از تهاجم روسیه به اوکراین مجموعه‌ای وسیع از تحریم‌ها را علیه مسکو اعمال کرده‌اند.

----------------

بیشتر بخوانید

️ سر صفحه با ایرج جمشیدی آمدن و رفتن گروسی بهر چه بود؟!
---------------------------------------------------------------

موضع تازه روسیه در مذاکرات وین و درخواست این کشور برای دریافت تضمین، به نوعی «‌گروکشی» تفسیر شده است.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه ۱۵ اسفند در نشستی خبری درخواست روسیه برای تضمین را رد کرد و گفت «تحریم‌ها علیه روسیه هیچ ارتباطی با توافق هسته‌ای با ایران ندارد.»


بلینکن در مصاحبه با سی‌بی‌اس افزود: «احیای برجام از این جهت که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شود در راستای منافع روسیه هم قرار دارد.»

مقام‌های ایران و آمریکا در روزهای اخیر بارها از دسترس بودن توافق سخن گفته‌اند اما در عین حال تاکید دارند که هنوز چند موضوع اختلافی باقی مانده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران هم در نشست خبری خود با تکرار این موضع گفت: «نقاط اختلافی باقیمانده در مذاکرات وین، از تعداد انگشتان یک دست نیز کمتر است و اگر رویکرد آمریکا منطقی باشد، سریعترین توافق در دسترس است.»

بلینکن هم در مصاحبه با سی‌بی‌اس گفته بود: «ما به توافق هسته‌ای با ایران نزدیک هستیم اما چند موضوع بسیار چالش برانگیز باقی مانده است.»

خطیب‌زاده: مذاکرات با ریاض تاکنون نتیجه ملموسی نداشته

سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری خود به موضع محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی درباره روابط با ایران هم پاسخ داد و گفت: «عربستان سعودی یک کشور مهم است و پرونده‌های اختلافی ما نباید باعث شود روابط معناداری با عربستان نداشته باشیم.»

او افزود: «منتفعین اصلی این رابطه مردم منطقه و مردم دو کشور هستند.»

خطیب‌زاده در عین حال گفت که مذاکراتی که تاکنون بین تهران و ریاض با میانجی‌گری عراق برگزار شده نتیجه ملموسی به همراه نداشته است.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه‌ای با نشریه آتلانتیک که روز پنجشنبه ۱۲ اسفند منتشر شد، گفت کشورش قصد دارد به «مذاکرات مفصل» با ایران ادامه دهد تا توافقی رضایت‌بخش برای هر دو به دست آید.

او همچنین بر لزوم دستیابی به یک توافق اتمی قوی بین ایران و قدرت‌های جهانی تاکید کرد./