شناسهٔ خبر: 52764713 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

تلاش‌های دیپلماتیک بی‌فرجام در بحران اوکراین؛ در ۳ ماه اخیر چه گذشت؟

یورونیوز

تلاش‌ها برای دیپل همگی به شکست انجامد و بامداد ۲۴ فوریه، جهان با خبر هجوم ارتش روسیه به اوکراین چشم باز کرد.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

دیپلمات‌های ایالات متحده و متحدانش از ماه دسامبر تلاش‌های بسیاری برای جلوگیری از تهاجم روسیه به اوکراین انجام دادند و ملاقات‌های بسیاری با همتایان روسی خود داشتند. این تلاش‌ها، اما همگی به شکست انجامد و بامداد ۲۴ فوریه، جهان با خبر هجوم ارتش روسیه به اوکراین چشم باز کرد.

در اینجا نگاهی داریم به تلاش‌های دیپلماتیکی که صورت گرفت.

نوامبر ۲۰۲۱

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که روسیه در حال تجمع نیرو‌های و تجهیزات نظامی خود در امتداد مرز اوکراین و منطقه ضمیمه شده شبه جزیره کریمه است. کی‌یف می‌گوید بیش از ۱۰۰ هزار سرباز روس در اطراف مرزهایش جمع شده‌اند.

۳۰ نوامبر

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده و ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو در یک جلسه دو روزه با وزرای خارجه ناتو در لتونی دیدار کردند.

۷ دسامبر - بایدن و پوتین

جو بایدن در یک تماس ویدیویی با ولادیمیر پوتین گفتگو کرد. رئیس جمهور آمریکا در این تماس گفت: «در صورت حمله روسیه، ایالات متحده با تحریم‌های اقتصادی شدید پاسخ خواهد داد.»

۸ دسامبر

لیز تراس وزیر خارجه بریتانیا با دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین در لندن دیدار کرد. تراس در این دیدار گفت که بریتانیا و ناتو از اوکراین حمایت خواهند کرد.

۳۰ دسامبر - باز هم بایدن و پوتین

در یک تماس تلفنی ۵۰ دقیقه ای، بایدن به پوتین گفت که اگر روسیه به اوکراین حمله کند، ایالات متحده با «تحریم‌های شدید» پاسخ خواهد داد. پوتین نیز در پاسخ گفت که تحریم‌ها باعث «گسست کامل» روابط بین دو کشور می‌شود.

۲ ژانویه ۲۰۲۲ - بایدن و زلنسکی

بایدن در تماس تلفنی به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت که ایالات متحده و متحدانش «اگر روسیه به اوکراین حمله کند، قاطعانه پاسخ خواهند داد.»

۱۰ ژانویه - دیپلمات‌های آمریکا و روسیه

مقامات آمریکا و روسیه درباره پیوستن اوکراین به ناتو، نزدیک به هشت ساعت در ژنو با یکدیگر گفتگوی بی فرجام داشتند. استولتنبرگ دبیرکل ناتو و اولگا استفانیشینا، معاون نخست وزیر اوکراین در امور ادغام اروپا و ناتو در بروکسل با یکدیگر دیدار کردند. استفانیشینا می‌گوید عضویت پیشنهادی اوکراین در ناتو نباید به عنوان یک «چانه‌زنی» مورد استفاده قرار گیرد.

۱۱ ژانویه - زلنسکی و ترودو

زلنسکی رئیس جمهور اوکراین و جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا، تلفنی درباره راه‌های کاهش تنش گفتگو کردند. دفتر نخست وزیری کانادا در بیانیه‌ای «حمایت مستحکم کانادا از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین» را تأیید کرد.

۱۲ ژانویه - روسیه و ناتو

استولتنبرگ دبیرکل ناتو از الکساندر گروشکو معاون وزیر امور خارجه روسیه و الکساندر فومین معاون وزیر دفاع روسیه نشستی مشترک در بروکسل داشتند که بی‌نتیجه به پایان رسید. روسیه خواستار دور نگه داشتن اوکراین از ناتو شده بود.

۱۳ ژانویه

روسیه تهدید کرد که در صورت برآورده نشدن خواسته‌های امنیتی این کشور، استقرار نظامی در کوبا و ونزوئلا را بررسی می‌کند.

۱۵ ژانویه

دنیس شمیحال، نخست وزیر اوکراین و کریسیانیس کارینز نخست وزیر لتونی، از طریق ویدئو با یکدیگر گفتگو کردند. شمیحال از لتونی به خاطر حمایتش «در مقابله با تجاوز روسیه» تشکر می‌کند.

۱۸ ژانویه

زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با ملانی جولی وزیر امور خارجه کانادا در کی‌یف، درباره امنیت اوکراین گفتگو کرد.

۱۹ ژانویه

بلینکن با زلنسکی در کی‌یف دیدار کرد و گفت که در صورت حمله روسیه، آمریکا و متحدانش «هزینه‌های فلج کننده‌ای» را بر اقتصاد روسیه تحمیل خواهند کرد.

۲۰ ژانویه

زلنسکی و آندری دودا رئیس جمهور لهستان در لهستان دیدار کردند. دودا متعهد شد از اوکراین حمایت کند.

۲۱ ژانویه

بلینکن و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در ژنو دیدار کردند. بلینکن بار دیگر تاکید کرد که اگر روسیه به اوکراین حمله کند، ایالات متحده و متحدانش پاسخ خواهند داد. این دیدار ۹۰ دقیقه‌ای بدون نتیجه به پایان می‌رسد.

۲۱ ژانویه

با افزایش تنش بر سر اوکراین، ایالات متحده ۸۵۰۰ سرباز خود را در حالت آماده باش قرار داد.

۲۶ ژانویه دیدار مقامات روسی، اوکراینی، فرانسوی و آلمانی

ایالات متحده و ناتو نامه‌های کتبی به روسیه ارسال کردند. ایالات متحده می‌گوید که اوکراین از پیوستن به ناتو منع نخواهد شد و ائتلاف ناتو نیز همین را به روسیه گفت.

نمایندگان روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان در پاریس گرد هم آمدند و بیانیه حمایت از برقراری آتش بس در شرق اوکراین را صادر کردند.

۳۱ ژانویه

دیپلمات‌های آمریکایی و روسی در نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل بر سر اوکراین با هم بحث کردند.

۱ فوریه - جانسون و زلنسکی

بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا با زلنسکی در کی‌یف دیدار کرد. جانسون گفت که بریتانیا «بی‌تزلزل» از اوکراین حمایت می‌کند.

۷ فوریه - ماکرون و پوتین | بایدن و شولز

امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه به مدت پنج ساعت با پوتین در مسکو دیدار کرد. ماکرون گفت که او و پوتین در جریان گفتگو‌های خود «نقاط همگرایی» پیدا کردند. پوتین می‌گوید اقدامات دیپلماتیک بیشتری امکان پذیر است.

در واشنگتن بایدن با اولاف شولتس صدراعظم جدید آلمان برای گفتگو در مورد اوکراین دیدار کرد. بایدن مگفت که متحدان غربی «برای جلوگیری بیشتر از تجاوز روسیه در اروپا در حال کار هستند».

۸ فوریه - شولتس، ماکرون و دودا | ماکرون و زلنسکی

شولتس از آلمان، ماکرون از فرانسه و دودا از لهستان در برلین با هم دیدار کردند. آن‌ها تاکید کردند که هدف مشترک آن‌ها صلح در اروپا است. ماکرون سپس با زلنسکی در کیف دیدار کرد. ماکرون گفت که حل بحران اوکراین ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

۱۰ فوریه - وزرای خارجه بریتانیا و روسیه

لیز تراس وزیر خارجه بریتانیا و لاوروف همتای روس خود بدون دستیابی به توافقی در مسکو دیدار کردند. لاوروف این دیدار را «گفتگوی یک فرد لال با یک ناشنوا» توصیف می‌کند.

۱۲ فوریه - بایدن و پوتین

بایدن در یک تماس تلفنی به پوتین گفت که غرب به هرگونه تهاجم به اوکراین پاسخ قاطع خواهد داد. کاخ سفید اعلام کرد که بایدن به پوتین گفته است که «تهاجم روسیه به اوکراین رنج گسترده انسانی را به همراه خواهد داشت و جایگاه روسیه را کاهش می‌دهد».

۱۴ فوریه - شولتس و زلنسکی

صدراعظم آلمان شولتس با زلنسکی در کی‌یف ملاقات کرد و به او گفت: «آلمان در کنار شما ایستاده است.»

۱۵ فوریه - شولتس و پوتین | دی مایو و کوبلا

شولتس به مدت سه ساعت در مسکو با پوتین دیدار می‌کند و گفت که آلمان برای «تحریم‌های بسیار گسترده و موثر» در صورت حمله روسیه آماده است. لوئیجی دی مایو وزیر امور خارجه ایتالیا با وزیر امور خارجه اوکراین دیمیترو کولبا، در کی‌یف دیدار کرد.

۱۸ فوریه - هریس و استولتنبرگ

کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا با استولتنبرگ دبیرکل ناتو در مونیخ ملاقات کرد و به روسیه هشدار داد که در صورت حمله، روسیه با تحریم‌های سختی از سوی ایالات متحده و متحدانش روبرو خواهد شد.

۲۰ فوریه - پوتین و ماکرون | بایدن و ماکرون

پوتین با ماکرون تلفنی صحبت کرد و گفت که تلاش‌های دیپلماتیک «باید تشدید شود». بایدن سپس با ماکرون درباره راه‌های دیپلماسی و جلوگیری از حمله روسیه صحبت کرد.

۲۱ فوریه

پس از اینکه پوتین گفت که دو منطقه جدایی طلب تحت حمایت روسیه در اوکراین را رسما به رسمیت می‌شناسد، ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای تحریم‌های اقتصادی آماده می‌شوند.

۲۲ فوریه - کاخ سفید: روسیه حمله می‌کند

مقامات اتحادیه اروپا و لهستان می‌گویند نیرو‌های نظامی روسیه وارد مناطق جدایی طلب شده اند. کاخ سفید می‌گوید که این اقدام یک تهاجم است و «پاسخ شدید» در دست اقدام است.

زلنسکی و آلار کاریس رئیس جمهور استونی در کیف دیدار کردند. کاریس می‌گوید استونی در کنار اوکراین خواهد بود. بریتانیا، اوکراین و لهستان توافق کردند که همکاری اقتصادی متقابل خود را برای افزایش حمایت از حاکمیت اوکراین تقویت کنند.

۲۴ فوریه - روسیه حمله گسترده‌ای را آغاز کرد

پوتین حمله‌ای گسترده را پیش از سپیده دم علیه اوکراین آغاز کرد. زلنسکی روابط دیپلماتیک خود را با روسیه قطع کرد و استولتنبرگ دبیرکل ناتو، این حمله را «یک اقدام وحشیانه جنگی» خواند.

برچسب‌ها:

نظر شما