محمود شالویی دستیار وزیر و رئیس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی در نشست خبری برگزاری بزرگداشت این شاعر برجسته کشورمان اظهار داشت: حکیم نظامی شخصیتی مهم در فرهنگ ایران و جهان به شمار میرود و در آثار فرهنگی، ادبی و هنری بسیاری تاثیرگذار بوده است. بیشتر ایرانیان نام لیلی و مجنون، خسرو و شیرین، شیرین و فرهاد و یا بیتی را از او شنیدهاند اما حکیم نظامی به اندازهای که باید شناخته شود، شناخته نشده است.
∎
وی در ادامه با اشاره به برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی در ۲۱ اسفند تصریح کرد: کشورهایی درصدد برگزاری بزرگداشت برای این شاعر برآمدند، با این که اصل کار پسندیده است اما این حکیم ایرانی باید به همین نام و به همین عنوان یعنی یک ایرانی معرفی شود و ما در این معرفی وظیفه داریم.
شالویی با اشاره به برنامههای متنوعی که برای بزرگداشت این شاعر حکیم تدارک دیده شده است، افزود: ما بزرگداشت حکیم نظامی را به یک روز محدود نکردهایم و هفته گرامیداشت نظامی را خواهیم داشت، از سوی دیگر این برنامهها به جشن جهانی نوروز که با حضور وزرای فرهنگ کشورهای حوزه نوروز در ایام عید برگزار خواهد شد، متصل و سپس تا اردیبهشت ۱۴۰۱ امتداد خواهد یافت.
دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: برنامههای بزرگداشت نظامی تنها به ایران محدود نیست، به ویژه در کشورهایی که در آن نمایندگی فرهنگی داریم، در مراکز استان، شهرهای کوچک و بزرگ نیز برنامههای مختلفی را خواهیم داشت.
به گفته وی برنامههای فرهنگی در کنار برنامههای اقتصادی برای دولت مردمی دارای اهمیت است و به همین منظور برای بزرگداشت نظامی، ستادی به پیشنهاد وزیر فرهنگ تشکیل و دستگاههای مختلف در این ستاد حضور دارند.
شالویی با نام بردن از سازمانهای همکار و تلاشگر برای برگزاری این بزرگداشت گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات، وزارت امورخارجه، وزارت میراث فرهنگی، شهرداری تهران، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، انجمن مفاخر، سازمان اسناد و کتابخانه ملی و برخی نهادهای فرهنگی در این رویداد همراه هستند.
مدیرکل حوزه وزارتی با اشاره به نامهای که وزیر فرهنگ به وزیر آموزش پرورش نوشته است، یادآور شد: در این نامه تاکید شده که میخواهیم دانشآموزان به شخصیت نظامی توجه کنند. قرار بر این شد که دانش آموزان نوشتههایی با این موضوع بنویسند که از میان آنها به ۱۰۰ اثر برگزیده هدایای ارزنده ای تقدیم شود.
در بخش دیگری از این نشست امیر عبدالحسینی دبیر ستاد بزرگداشت حکیم نظامی از طراحی نشان نوشته حکیم نظامی توسط استاد صداقت جباری و طراحی پوستر بزرگداشت توسط استاد مصطفی گودرزی خبر داد و گفت: بخش نمایشگاهی این بزرگداشت بر عهده موزه هنرهای معاصر تهران است. از این رو در بخش هنرهای تجسمی و سنتی از 15 اسفند نمایشگاهی از 8 اثر درخشان کتابت نستعلیق شامل 7 خمسه کتابتشده در سدههای 9، 10 و 11 و یک اثر مخزنالاسرار سده 10 از مجموعه موزه و کتابخانه ملک را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: از 16 اسفند نمایشگاهی از پوسترهای طراحان گرافیک معاصر با موضوع حکیم نظامی برپا میشود، این پوسترها در هفته بزرگداشت حکیم نظامی در نمایشگاههای متعدد در داخل کشور ارائه خواهد شد. همچنین این پوسترها توسط بنیاد رودکی در اکسپوی دوبی، توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نمایشگاه بولونیا و نمایشگاه شارجه به نمایش در خواهد آمد.
دبیر ستاد بزرگداشت حکیم نظامی با اشاره به نمایشگاه پنجگنج به روایت موزه هنرهای معاصر تهران از تاریخ 18 اسفند، تصریح کرد: نمایشگاه آثاری با مضمون آثار و اشعار حکیم نظامی شامل آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و آثاری که از مجموعههای خصوصی و دولتی گردآوری شده است از 18 اسفند 1400 تا 31 اردیبهشت 1401 به نمایش داده خواهد شد.
وی از نمایش نسخه بسیار نفیس از خمسه ارزشمندی که از قرن 9 هجری قمری به یادگار مانده و اصل اثر در گنجینه کتابخانه مدرسه شهید مطهری حفظ و نگهداری میشود در تاریخ 21 اسفند خبر داد و گفت:علاوه بر نمایشگاههای مذکور چند کارگاه عملی در عرصه هنرهای تجسمی و هنرهای سنتی برنامهریزی شده است که در مدت زمان نمایشگاه اجرا خواهد شد.
دبیر ستاد بزرگداشت حکیم نظامی از اجرای نمایش فرم، نمایش خیابانی، اپرای عروسکی لیلی و مجنون به نویسندگی و کارگردانی بهروز غریبپور و روایت نمایشی و آوازی از یک عاشقانه به نویسندگی و کارگردانی سید جلالالدین دری با حضور ترکیبی از بازیگران هنرهای نمایشی و خوانندگان موسیقی ملی در بهار 1401 به عنوان بخشهای دیگری از برنامههای بزرگداشت حکیم نظامی یاد کرد.
عبدالحسینی همچنین افزود: در حوزه موسیقی نیز برنامههایی از جمله اجراهای محیطی و اجراهای میدانی موسیقی در زمان هفته بزرگداشت حکیم نظامی، خواهیم داشت.
وی در مورد بخش فیلم و سینما برای بزرگداشت حکیم نظامی اظهار کرد: با راهبری و مشارکت خانه سینما برنامهریزی برای اکران 3 فیلم اقتباسی بر اساس آثار حکیم نظامی در سالن سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران برنامهریزی شده است.
عبدالحسینی از برگزاری همایش علمی و نشستهای تخصصی نیز خبر داد و گفت: این بخش با مشارکت و همراهی فرهنگستان هنر، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، کتابخانه ملی و مرکز اسناد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ساماندهی شده است.
به گفته وی برافراشته شدن پرچم حکیم نظامی بر فراز برج آزادی در کنار پرچم ایران، برافراشته شدن پرچم در فضاهای شهری مناسب در مراکز استانی و همچنین در رایزنیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور، آمادهسازی و پخشبرنامههای متعدد ویژه در رسانه ملی و شبکههای اجتماعی، نظامیخوانی و خواندن خلاصه خسرو و شیرین توسط مفاخر و مشاهیر فرهنگ و هنر و ادب از دیگر برنامههای پیشبینی شده است.
نظر شما