شناسهٔ خبر: 52644131 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

«دنیای‌اقتصاد» روند بازارهای مالی را بررسی می‌کند

افزایش تمایلات کاهشی در بازارهای داخلی

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

صاحب‌خبر -

بازار سهام

نوسانات محدود بورس

1

روند معاملات سهام در هفته اخیر، نشانی از تمایلات صعودی قوی نداشت؛ به طوری که شاخص کل در یک مسیر رفت و برگشتی قرار داشت. به این ترتیب شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌کل ارتفاع خود را در روزهای ابتدایی هفته تا سطح یک ‌‌‌‌‌‌‌‌‌میلیون و 276‌هزار واحد کاهش داد. این نماگر بورسی با وجود رشد اندک در روز دوشنبه، مجددا در پایان هفته بر مدار نزولی قرار گرفت. همین امر باعث شد تا بورس عملکرد منفی 14/ 0‌درصدی را در کارنامه هفتگی خود ثبت کند. در این میان شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌کل هموزن نیز 3/ 0 ‌درصد دیگر نزول کرد. برخی تمایلات صعودی در اواسط هفته نیز نتوانست حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را به زمین خرید سهام بازگرداند؛ به‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نحوی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌که در آخرین هفته بهمن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه نیز این دسته از سهامداران برای بیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌وپنجمین هفته متوالی فروشنده بودند و مالکیت سهامی به ارزش 729‌میلیارد تومان را به حقوقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها سپردند.

 

بازار سکه

چشم انتظار سرمایه‌گذاران سکه

3

با توجه به روند صعودی طلای جهانی در طول معاملات هفته گذشته، بهای سکه نتوانست همسو با اونس طلا رشد چندانی را تجربه کند.به نظر می‌رسد ثبات نسبی سکه به دلیل عدم‌‌‌‌افزایش چشمگیر نرخ دلار در بازار داخلی بوده است. بر این اساس بهای هر قطعه از این فلز گرانبها به سطح 12‌میلیون تومان رسید و در طول هفته در بالای این سطح داد و ستد شد. به طوری که توانست عملکرد مثبت 08/ 2‌درصدی را در کارنامه هفتگی خود ثبت کند. لازم به ذکر است که سرمایه‌گذاران سکه با علامت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سیاسی و اقتصادی متفاوتی روبه‌رو بودند که باعث شده متقاضیان خرید، تمایل زیادی به حضور در این بازار برای انجام معامله نداشته باشند. گفتنی است که با توجه به تنش‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اخیر ممکن است این سکه به ‌‌‌سرعت نسبت به مذاکرات واکنش نشان دهد و با توجه به روند دلار مسیر خود را تعیین کند.

 

بازار طلای جهانی

روند درخشان طلای جهانی

4

در حالی که تنش طولانی‌مدت در اوکراین باعث افزایش تقاضای سرمایه‌‌‌ای برای پناهگاه‌ها شده است، اونس طلا با دست یافتن به بالاترین سطح هشت ماه خود، در روز پنج‌شنبه به بالای 1900 دلار به ازای هر اونس رسید و این فلز در مسیر سومین افزایش هفتگی قرار گرفت. این در حالی است که فدرال رزرو در حال آماده شدن برای افزایش نرخ‌های بهره است، که این امر می‌تواند تقاضا را برای این فلز گرانبها کاهش دهد. بر این اساس بهای طلای جهانی در روز جمعه اندکی کاهش را تجربه کرد و تا ساعت19:20به وقت تهران به قیمت 1890دلار معامله شد. به عقیده کارشناسان این بازار فضای پرتنش ژئوپلیتیکی فعلی و همچنین چالش‌های اقتصادی ایالات متحده دو عاملی است که پتانسیل رشد این فلز را افزایش می‌دهد که این امر احتمال بازگشت طلا را به رکوردهای بالای خود محتمل می‌کند.

 

بازار اوراق مسکن

رشد بی‌‌‌وقفه اوراق تسهیلات مسکن

5

اوراق تسهیلات بانک مسکن مورد معامله در بازار سهام، هفته گذشته را صعودی به پایان رساند. بر این اساس، تسه 9812 توانست جایگاه خود را از 140‌هزار تومان به بالای سطح 160‌هزار تومان ارتقا دهد. علاوه بر این، این اوراق توانست هفته گذشته را با عملکرد مثبت معادل 05/ 9‌‌‌درصد بازدهی پشت سر بگذارد. به گفته کارشناسان چنین رشد قیمتی قوی هزینه متقاضیان دریافت تسهیلات مسکن را به ‌‌‌شدت افزایش داده است؛ به ‌‌‌طوری که حتی تخفیف 50‌درصدی حجم خرید اوراق نیز دیگر نمی‌تواند این افزایش نرخ را پوشش دهد. بر این اساس گفتنی است که این ابرجهش قیمت خرید امتیاز وام مسکن در حال حاضر مانعی جدی برای صاحب خانه شدن ایجاد کرده است. این رشد شدید در شرایطی رقم خورده که همچنان حجم استفاده از وام مسکن در بین خریداران پایین‌‌‌تر از میزان طبیعی و حتی کمتر از سال گذشته است.

 

بازار نفت

چالش‌های متفاوت نفت

6

نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا روز جمعه پس از نوسانات شدید در طول هفته کاهش قیمت را تجربه کرد. در حالی که چشم‌انداز افزایش صادرات نفت ایران ترس از اختلال احتمالی عرضه ناشی از بحران روسیه و اوکراین را تحت‌الشعاع قرار داد، قیمت نفت روز جمعه کاهش یافت و به سمت افت هفتگی پیش رفت. بر این اساس هر بشکه از این نفت روز گذشته به زیر سطح حساس 90 دلار افت کرد و در قیمت 89 دلار و 90 سنت معامله شد. از سوی دیگر نیز به گفته برخی از فعالان این حوزه قیمت نفت توسط آمار اقتصادی هفتگی آمریکا حمایت می‌شود که نشان می‌دهد تقاضای سوخت ایالات متحده در بالاترین حد خود باقی مانده است. در حالی که ذخایر نفت‌‌‌ در مرکز ذخیره‌سازی به پایین‌‌‌ترین حد خود از سپتامبر ۲۰۱۸ کاهش یافته است.

نظر شما