شناسهٔ خبر: 52602579 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

چهار غذا و شیرینی سنتی آذربایجان غربی ثبت ملی شد

علی غیور

معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از ثبت ملی ۴ پرونده ناملموس استان شامل غذاها و حلواهای سنتی استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به‌ گزارش خبرگزاری برنا از آذربایجان غربی، حسن سپهرفر معاون میراث‌فرهنگی با اعلام این مطلب اظهار کرد: در اولین همایش پاسداری از میراث ناملموس کشور که در بندر ماهشهر برگزار شد چهار پرونده میراث ناملموس استان غذای سنتی یارپاق دولماسی، جویز حالواسی، هویج حالواسی و یارما قابلسی به ثبت ملی رسیدند.

معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: همچنین در این همایش پرونده غذای سنتی دلمه‌برگ مو در گستره ملی مورد توجه قرار گرفت.

وی گفت: ثبت ملی خوراکی‌های سنتی ضمن آنکه موجب توسعه گردشگری در یک جامعه می‌شود از طرفی با معرفی خوراکی‌های سنتی زمینه تقویت آداب و رسوم مردم را فراهم کرده و موجب ترویج سبک زندگی سالم می‌شود.

سپهرفر عنوان کرد: همچنین در این جلسه ثبت بازی سنتی پله‌دسته یا چیلینگ‌آغاج، دانش ساخت تخته وردنه و تهیه قوورما به صورت منطقه‌ای مابین استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، مازندران و کهکیلویه و بویر احمد و... در فهرست میراث ناملموس به ثبت ملی رسیدند.

انتهای پیام

بیشتر بخوانید:

  • میراث فرهنگی آذربایجان‌غربی رتبه برتر بخش اقدام برجسته محورهای برنامه اصلاح نظام اداری را کسب کرد
  • مرمت ۶۰ بنای تاریخی آذربایجان‌غربی

نظر شما