شناسهٔ خبر: 5252229 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اعتماد | لینک خبر

خبر كوتاه

صاحب‌خبر -

ابراز نگراني يونسكو

تلويزيون دولتي سوريه با پخش گزارشي اعلام كرد كه ارتش اين كشور مناطق اطراف شهر باستاني پالميرا را از كنترل گروه داعش خارج كرده و اعضاي اين گروه را به عقب رانده است. با اين حال، ديدبان حقوق بشر سوريه با تاييد اين خبر گفته شهر پالميرا همچنان در معرض خطر نيروهاي داعش است و اين نيروها همچنان كنترل يك روستا در شمال اين شهر را در دست دارند. پالميرا از موقعيت استراتژيكي در سوريه برخوردار است. اين شهر با قدمت باستاني ۲۰۰۰ساله، در فهرست ميراث جهاني يونسكو قرار دارد. در همين رابطه ايرينا بوكووا، مديركل سازمان يونسكو با ابراز نگراني از پيشروي داعش در پالميرا، گفته است: «پالميرا بناي تاريخي باور نكردني در وسط بيابان است. در اين محل، مي‌توان نشانه‌هايي از فرهنگ‌هاي مختلف از جمله فرهنگ رم، بيزانس، ايران، يونان و اسلام را ديد. نمي‌توان اجازه داد كه پالميرا
نابود  شود.»

 

مقدونيه دو پاره شده است

يك روز پس از راهپيمايي مخالفان نيكولاس گروئوفسكي، نخست‌وزير مقدونيه، طرفداران وي نيز به خيابان‌ها آمده و حمايت خود را از نخست‌وزير اين كشور اعلام كردند. معترضان به سياست‌هاي دولت مقدونيه، خواستار استعفاي نيكولاس گروئوفسكي و وزراي وي شده‌اند اما نخست وزير اين كشور اين درخواست را رد كرده و آن را غيرقانوني دانسته است. به گزارش يورو‌نيوز نخست‌وزير مقدونيه در جريان راهپيمايي هواداران خود، با اشاره به اين مطلب گفته است: «چه كسي خواسته است كه من از دولت استعفا بدهم؟ چه كساني مي‌خواهند مقدونيه به آنها سپرده شود تا بر كشوري بدون اين مردم حكمراني كنند؟ اين همه انرژي و قدرتي كه در ميان شما وجود دارد، بهترين پاسخ به آنهاست.»
يادآوري مي‌شود روز يكشنبه گذشته، ده‌ها هزار نفر از مخالفان دولت مقدونيه به رهبري زوران زائف، رهبر اپوزيسيون اين كشور در جريان تظاهراتي خواهان انحلال پارلمان و انتخابات زودهنگام در مقدونيه شدند. زوران زائف، نيكولاس گروئوفسكي را مسوول اصلي شنود غيرقانوني تلفن‌هاي بيش از 20 هزار نفر از شهروندان از جمله روزنامه‌نگاران و مقامات سياسي اين كشور معرفي مي‌كند و مي‌گويد دولت با اين اقدامات به دنبال سرپوش گذاشتن به قتل يك جوان ۲۲ ساله است. مخالفان مي‌گويند اين جوان كه در سال ۲۰۱۱ و در جريان يك اعتراض جان باخت، توسط پليس به قتل رسيده  است.
اين تظاهرات اعتراضي عليه دولت از دو هفته پيش آغاز شده و مخالفان مي‌گويند تا زماني كه نخست وزير استعفا ندهد، از خيابان‌ها نمي‌روند. درگيري‌هاي مسلحانه اخير نيز كه در شمال اسكوپيه به وقوع پيوست بر اين نارضايتي‌ها افزوده است. دولت مي‌گويد عامل اين درگيري شبه نظاميان مسلح آلبانيايي كوزوو هستند كه تلاش مي‌كنند كشور را بي‌ثبات كنند.