شناسهٔ خبر: 52310247 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

پذیرایی موشکی از هرتزوگ در ابوظبی

یمنی‌ها دو دو شنبه متوالی با موشک و پهپاد از ماجراجویی امارات در کشورشان استقبال کردند، ولی حمله این هفته به ابوظبی، یک روز جلوتر، روز یک شنبه انجام شد تا با سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی مصادف شود.

صاحب‌خبر -

یمنی‌ها دو دو شنبه متوالی با موشک و پهپاد از ماجراجویی امارات در کشورشان استقبال کردند، ولی حمله این هفته به ابوظبی، یک روز جلوتر، روز یک شنبه انجام شد تا با سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی مصادف شود. اماراتی‌ها می‌گویند این حمله موشکی را با سیستم‌های ضدموشکی دفع کرده‌اند؛ ادعایی که صحت و سقم آن در درجه دوم اهمیت است. حالا دیگر، نه امارات به عنوان لنگر تجاری منطقه با ثبات است و نه ابوظبی به عنوان پنجمین مرکز ثروت تجاری دنیا.

ابوظبی با ۵/۱ میلیون جمعیت که گفته می‌شود به تنهایی حدود ۹ درصد ذخایر ثابت شده نفت دنیا را دارد، سه هفته متوالی است که هدف پهپاد‌ها و موشک‌های یمنی‌هایی است که هشت سال پی‌در‌پی اسیر ماجراجویی‌های جنگ رهبران امارات شده‌اند. یک‌شنبه شب در حالی امارات میزبان اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی بود که ابوظبی برای سومین هفته پیاپی هدف حمله پهپادی- موشکی یمنی‌ها قرار گرفت. سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن گفت که در مرحله سوم عملیات اعصارالیمن، عمق امارات هدف قرار گرفت و طی آن چندین موشک بالستیک ذوالفقار به اهداف مهمی در ابوظبی اصابت کرد و با چندین فروند پهپاد «صماد ۳» به اهداف حساس در امارت دوبی حمله شد. سریع گفت: «کشور کوچک دشمن اماراتی تا زمانی که به عنوان ابزار دشمن اسرائیلی در ابوظبی و دوبی به تجاوز به مردم و کشور ما ادامه دهد، ناامن خواهد ماند. نیرو‌های مسلح یمن بار دیگر به شهروندان، ساکنان و شرکت‌ها برای دوری از مقر‌ها و تأسیسات حیاتی، به دلیل آسیب‌پذیری در برابر هدف‌گیری در دوره آتی هشدار می‌دهد». او تأکید کرد: «ما در برابر محاصره خفه‌کننده و افزایش جنایات علیه ملت بزرگ خود، دست‌بسته نخواهیم ماند و به حق خود در دفاع مشروع از یمن تا زمان توقف حملات و رفع محاصره ادامه خواهیم داد و خداوند را بر این حرف خود گواه می‌گیریم.» روایت اماراتی‌ها که در حمله سه هفته قبل هم تا ساعت‌ها از تأیید آن خودداری کردند، متفاوت است. وزارت دفاع امارات حمله یمنی‌ها را تأیید کرده، ولی از سرنگونی «تنها یک موشک بالستیک انصارالله» خبر داد که که البته خسارتی هم به بار نیاورده و بقایای موشک بالستیک خارج از مناطق مسکونی سقوط کرده است. چند ساعت قبل وبگاه «الخبرالیمنی» به نقل از منابعی در بخش «اطلاعات نظامی» دولت صنعا از طرح حمله ویرانگر به امارات متحده عربی و هدف‌گیری ۵۰ نقطه حساس در این کشور خبر داده بود. انور قرقاش، مشاور رئیس امارات در امور خارجی، حمله یمنی‌ها را «اقدامات تحریک‌آمیز بی‌فایده» توصیف کرده و گفته است که برای حفظ امنیت ملی و تمامیت ارضی امارات با این حملات برخورد می‌شود. قرقاش در توئیتی هشدارآمیز نوشته: «آن‌ها که تحمل امارات را محک می‌زنند در اشتباه هستند.» دیروز همچنین گزارش شد که جنگنده‌های وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی یک منطقه پرجمعیت در شمال شهر «صنعا» پایتخت یمن را بمباران کرده‌اند.

پیام حمله
سومین حمله موشکی یمنی‌ها به امارات، با سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی همزمان شد. به گفته منابع رژیم صهیونیستی، در زمان حمله موشکی یمنی‌ها به ابوظبی، هرتزوگ در هتل بود. سخنگوی وی هم با بیان اینکه هرتزوگ در جریان جزئیات حمله موشکی به ابوظبی قرار گرفته، مدعی شد که خطری متوجه او و هیئت همراهش نیست. با این حال، «یدیعوت آحارونوت» نوشت: «اطلاعات اسرائیل از هرتزوگ خواسته که فوراً امارات را ترک کند.» ساعاتی قبل از حمله موشکی انصارالله روزنامه «تایمز آو اسرائیل» در گزارشی این سفر را «پیامی برای منطقه» خوانده بود و از قول هرتزوگ نوشته بود که در امارات با استقبالی گرم روبه‌رو شده است. هرتزوگ سفر خود را «تاریخی» توصیف کرد و گفت که او «پیام‌آور صلح برای کل منطقه» است. وی همچنین با اعضای جماعت یهودیان امارات دیدار کرد و دیروز هم از نمایشگاه جهانی «اکسپو ۲۰۲۰» دیدن کرد. سفارت رژیم صهیونیستی در دوبی فیلم لحظه ورود هرتزوگ را در توئیتر منتشر کرد. با این حال، همزمانی حمله یمنی‌ها با سفر رئیس رژیم صهیونیستی هشداری به نزدیکی امنیتی تل‌آویو - ابوظبی است. «اور هیلر» خبرنگار نظامی شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی دیروز گفت که زمان‌بندی حمله نیرو‌های مسلح یمن به ابوظبی پایتخت امارات نه تنها پیامی برای اماراتی‌ها، بلکه حامل پیام به اسرائیل بود. هرتزوگ گفته که تل‌آویو از نیاز‌های امنیتی ابوظبی حمایت می‌کند. کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی گفته که «امارات به اسرائیل فراتر از روابط دیپلماتیک و سیاسی می‌نگرد و امیدوار است که برای توقف حملات یمن از تل‌آویو کمک‌های نظامی دریافت کند و برای این هدف خواهان ایجاد یک پیمان همکاری دفاعی با اسرائیل است.» با این وجود، حالا مشخص شده که ظاهراً هزینه نزدیکی امنیتی اماراتی‌ها به تل‌آویو برای امنیت تجاری آنها، بیشتر از چیزی است که تا پیش از این تصور می‌کردند. یونی بن مناحیم، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سرشناس اسرائیلی و مدیر سابق رادیو رژیم صهیونیستی هم گفت که امارات به خاطر عادی‌سازی روابط با «اسرائیل» و جنگ علیه یمن در کنار عربستان، بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد و این تازه آغاز ماجرا است. کمتر از سه هفته قبل، بعد از اولین حمله یمنی‌ها به ابوظبی، «یدیعوت آحارونوت» به نقل از منابع اسرائیلی گزارش کرده بود که امارات به دنبال خرید سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل است. الجزیره هم گزارش کرد که رئیس شرکت اسرائیلی «اسکای لاک» اعلام کرد که اماراتی‌ها پس از حمله صنعا به ابوظبی از آن‌ها درخواست کمک فوری کرده‌اند. با این حال، جمعه‌ای که گذشت، آلون بن دافید، تحلیلگر نظامی روزنامه معاریو گفت: «دستگاه‌های امنیتی اسرائیل اعلام کردند که با احتمال فروش تکنولوژی پیشرفته خود به شرکای جدید تمایلی ندارند.» روزنامه یسرائیل هیوم گزارش کرد که دلیل مخالفت، فاش شدن اطلاعات تکنولوژی و نظامی برای طرف‌های دیگر است.

ایلات هم چندان دور نیست
همزمان با دومین حمله یمنی‌ها به ابوظبی (۴ بهمن) یک مقام صهیونیست به المانیتور گفته دست‌اندرکاران امور امنیتی اسرائیل پیش‌بینی می‌کنند که بندر ایلات و نیروگاه اتمی دیمونا و دیگر اهداف در اسرائیل در زمره بانک اهداف حوثی‌ها خواهد بود. همان موقع، عاموس یادلین، رئیس سابق شعبه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی گفت: «تهدیدی که علیه امارات صورت گرفت به اسرائیل هم خواهد رسید.» حالا، حمله یمن به امارات همزمان با سفر هرتزوگ نشان می‌دهد که این تهدید چندان هم بی‌راه نیست. منابع با اشاره به رویداد‌های هفته‌های اخیر و مشارکت تل‌آویو با ابوظبی، چنین سناریویی را چندان دور از ذهن نمی‌دانند. اواسط دی‌ماه گزارش شد که امارات متحده عربی تحت پوشش گردشگری، کارشناسان نظامی و اطلاعاتی رژیم اسرائیل را به سقطری منتقل می‌کند تا بر ساخت پایگاه‌های نظامی و مراکز جاسوسی در این جزیره استراتژیک نظارت کنند. منابع آگاه نیز به یمن‌نیوز گفته‌اند که امارات رسماً تأمین مالی احداث یک پایگاه نظامی را در یمن آغاز کرده است.